انواع پروتز سینه

انواع پروتز سینه یکی از مطمئن ترین و قطعی ترین راه ها برای رسیدن به اندازه دلخواه سینه ها معرفی شده اند. راهکارهای مختلفی در سراسر جهان برای بزرگتر کردن حجم سینه ها استفاده می شود. از سوتین های حجم دهنده گرفته تا پمادهای موضوعی و در نهایت پروتز گذاری همگی راهکارهای موثر در این زمینه هستند. راهکارهایی که برای رسیدن به فرم دلخواه سینه ها به کار گرفته می شوند. انواع پروتز سینه از لحاظ جنس پروتز و اندازه پروتز دسته بندی می شوند.

معرفی انواع ایمپلنت سینه از نظر حجم

انواع پروتز را می توان از جنبه های مختلفی دسته بندی کرد. شکل و ظاهر یکی از متریال های تقسیم بندی پروتزها می باشد که پروتزها در حجم ها مختلف به شکل زیر عرضه می شود:
  •  برجستگی کم (Low Profile)
  • برجستگی زیاد (High Profile)
  • برجستگی خیلی زیاد (Ultra High Profile)

جدول سایز پروتز منتور و موتیوا

جدول سایز پروتز منتور
انتخاب حجم آن کاملا به سلیقه ی فرد و از همه مهمتر بافت سینه فرد بستگی دارد. ممکن است سینه های کوچک و کم حجم جوابگوی پروتزهای بسیار حجیم نباشد. از نظر شکل ظاهری پروتزهای سینه در انواع زیر وجود دارند که انتخاب شکل ظاهری آن کاملا به سلیقه ی فرد بستگی دارد.
  •  گرد
  • اشکی
پروتزهای سینه از نظر جنس و مواد تشکیل دهنده در نمونه های زیر تقسیم بندی می شود:
  • سالین یا آب نمکی
  • سیلیکونی
  • پروتز ثابت

معرفی انواع پروتز سینه

مقایسه ایمپلنت سینه گرد و اشکی

 از نظر ظاهر به نمونه های گرد و اشکی تقسیم بندی می شوند. از عمده تفاوت های این دو پروتز در شکل ظاهری آنهاست.
  1. افرادی که تمایل به داشتن سینه های برجسته دارند باید از مدل سینه گرد استفاده کنند. اما افرادی که می خواهند فرم سینه آن ها طبیعی باشد از نمونه های قطره اشکی استفاده می کنند.
  2. پروتز گرد، سینه ها را خوش فرم تر نشان می دهد اما در مقابل قطره اشکلی کاملا ظاهری طبیعی و معمولی دارند.
  3. در نمونه های گرد خاصیت چرخش تکرار شونده پروتز و همچنین امکان جراحی اصلاحی وجود دارد.
  4. نوع اشکی برای افرادی مناسب هستند که بافت سینه آن ها کم حجم است و یا اصلا بافت سینه ندارند. معمولا افرادی که به دلیل بیماری بخشی یا تمامی از سینه ی خود را از دست داده اند از این مدل استفاده می کنند.

مقایسه نوع سیلیکونی و سالین

از نظر جنس در انواع سیلیکون و سالین وجود دارند. معمولا جنس پروتزها از نظر کیفیت تفاوت چندانی با هم ندارند و پزشک معالج با آزمایشات و معاینات بالینی تشخیص می دهد که کدام گزینه برای شما مناسب است. بیشتر تفاوت پروتز های سیلیکونی و سالین در هزینه جراحی، محل برش و احساس راحتی بیمار است.

مشخصات ایمپنت سیلیکونی که قبل از عمل باید به آنها توجه کنید:

  • نوع سیلیکونی از جنس سیلیکون و به صورت مایع، ژل و یا فرم جامد مانند پلاستیک هستند.
  • پروتزهای سیلیکونی در افراد زیر 22 سال کار گذاری نمی شوند.
  • اگر در شرایط اضطراری این عمل انجام شود باید فرد مداوم تحت نظر پزشک معالج باشد.
  • دوام نوع سیلیکونی بین 10 تا 15 سال است و ممکن است بعد از این تایم نیاز به تعویض داشته باشند.
  • لازم است پزشک هر چند وقت یکبار برای سلامت پروتزها ام آر آی تجویز کند تا از سلامت آنها مطمئن شود.
  • در جهان بیشتر افراد متقاضی این نوع پروتز هستند.
  • بافت آن ها به بافت سینه شبیه است و حالت طبیعی تری دارند.
  • ماندگاری و سازگاری بالایی دارند.
  • امکان چین خوردگی در این پروتزها کمتر است اما ممکن است احتمال پاره شدن در آنها دیده شود.
  • پروتزهای سیلیکونی در انواع اشکی و گرد ساخته می شوند.
  • برای جایگذاری این پروتز ها نیاز به برش های بزرگ است و معمولا هزینه ی بیشتری نسبت به سایر روش ها دارند.
  • انعطاف پذیری و نرم بودن پروتزهای سیلیکونی باعث شده تا بعد کارگزاری فرم طبیعی داشته باشند.
معایبی که انواع پروتز سیلیکونی دارند این است که احتمال پاره شدن در آن ها وجود دارد. وقتی پروتز پاره می شود سیلیکون به خارج از بافت سینه می رود و در آنجا گسترش پیدا می کند. اما در مقابل ما پروتزهای سالین را داریم که این نمونه هم معایب و مزایای خاص خود را دارند.
مقایسه پروتز سینه سیلیکونی و سالین

مشخصات ایمپلنت سالین که بهتر است بدانید:

  • این پروتزهای ظاهری گرد دارند و وقتی در سینه کار گذاشته میشوند داخل آن ها از آب نمک استریل یا سالین پر می شود.
  • جراحی برای کار گذاشتن این پروتزها کوچک است. چون ابتدا پروتز کار گذاشته می شود و سپس از طریق دریچه ای از مواد پر می شود.
  • اگر این پروتزها در سینه پاره شوند هیچ مشکلی برای فرد به وجود نمی آید. چون آب نمک هیچ ضرری برای بدن نخواهد داشت و به راحتی در بدن جذب میشود.
  • انواع ایمپلنت سالین در نمونه های گرد و قطره اشکی ساخته می شوند.
  • هزینه ی جایگذاری آن ها بسیار کمتر است.
  • با توجه به اینکه اندازه این پروتز نسبت به نمونه سیلیکونی کوچک است. پس گزینه ی مناسبی برای افراد لاغر با حجم سینه بسیار کوچک نیست.
  • اگر پروتز چین بخورد یا پاره شود احتمال اینکه بر روی بافت های اطراف تاثیر منفی بگذارد وجود دارد.
  • خانم هایی که زیر 18 سال سن دارند نباید از این روش جراحی استفاده کنند. چون سینه هنوز به بلوغ کامل نرسیده اند و احتمال افزایش حجم آن ها وجود دارد.
معایب دیگری که برای پروتزهای سالین نسبت به نمونه های سیلیکونی وجود دارد این است که ممکن است ظاهر غیر طبیعی داشته باشند.

پروتز دائمی سینه

از انواع ایملنت می توان به نمونه ثابت اشاره کرد. پروتزهای ثابت یا Gummy Bear زمانی که در سینه پاره شوند تغییر چندانی روی ظاهر سینه ایجاد نمی کنند. از لحاظ شکل ظاهری این پروتز در قسمت پایین حجم بیشتری دارند. ساختار محکم این پروتزها احتمال آسیب دیدگی آنها را به حداقل رسانده است.
عمده مشکلی که پروتز ثابت دارد نحوه قرار گیری آن است. پروتزهای دائمی را معمولا از سیلیکون، فوم یا … میسازند که از لحاظ ویژگی هایی از قبیل آمدن، تاثیر داشتن و حرکت کردن مانند یک سینه طبیعی عمل می کنند.
انواع پروتز سینه دائمی در بیشتر مواقع به شکل یک سوتین ماستکتومی یا یک سوتین معمولی هستند. افرادی که به دلیل جراحی سینه ناچار به برداشتن کامل بافت سینه شده اند می توانند بعد از 4 تا 6 هفته از جراحی از این سوتین های پروتزی دائمی استفاده کنند.برخی از پروتزهای دائمی از طریق چسب روی پوست وصل می شوند و برای ایجاد یک ظاهر خوب و متعادل گزینه ی بسیار خوب و رایجی هستند.

توصیه های لازم بعد از انجام عمل پروتز

بعد از انجام هر کدام از روش های جراحی انواع پروتز سینه لازم است برای بهبودی سریع و رسیدن به فرم ایده آل، توصیه ها و مراقبت های مهم در دوران نقاهت رعایت شوند.

توصیه های لازم بعد از انجام عمل پروتز سینه

  1. برای انواع پروتز سینه بعد از جراحی حتما باید از سوتین های مخصوص استفاده شود. استفاده از لباس زیر مناسب باعث فرم دهی بهتر، کاهش التهاب و کاهش تورم سینه ها می شود. زمان استفاده از سوتین مخصوص بسته به نوع پروتز از 6 ماه تا یکسال است. این سوتین ها معمولا از درد و ناراحتی فرد بعد از جراحی می کاهند.
  2. بعد از عمل پروتز سینه بهتر است تا یک هفته فرد استراحت کند و از میزان فعالیت خود بکاهد. برداشتن اجسام سنگین و فعالیت هایی که به سینه فشار وارد می کند اکیدا ممنوع است. ورزش کردن و استخر رفتن هم تا یک ماه ممنوع است و بعد از آن پزشک باید اجازه انجام آن را صادر کند.
  3. مصرف داروهای مسکن برای کاهش درد جراحی و مصرف آنتی بیوتیک برای جلوگیری از عفونت بعد از جراحی لازم است.
  4. وجود التهاب و تورم بعد از جراحی طبیعی است و به مرور از میزان آن کاسته می شود. اگر شدت التهاب بیشتر شد و با احساس درد زیاد همراه بود باید پزشک معالج را در جریان بگذارید.
  5. بعد از جراحی باید از حمام رفتن و خیس کردن پانسمان خودداری کرد. اما بعد از برداشتن پانسمان این کار بلامانع است و فرد می تواند بعد از کشیدن بخیه ها فعالیت روزانه خود را انجام دهد.

عوارض خطرناک پس از پروتز سینه

پس از پروتز گذاری سینه ممکن است فرد دچار عوارض خطرناکی از قبیل موارد زیر شود:

  • عفونت یا خونریزی بعد از جراحی
  • باقی ماندن جای زخم
  • انقباض کپسول یا جمع شدن بافت اسکار در اطراف پروتز
  • پارگی پروتز
  • چین خوردن پروتز
  • آسیب به بافت های اطراف
  • تغییرات موقتی یا دائمی در احساس نوک سینه

عوارض در هر پروتز معمولا متفاوت است که با انجام معاینات و تست های لازم قبل از پروتز گذاری و مراقبت های بعد از آن می توان شدت عوارض را کاهش داد.

 از چه برندی استفاده کنیم؟

یک عمل حساس است و اگر با پروتزهای بی کیفیت انجام شود عوارض جبران ناپذیری را برای فرد به وجود می آورد. پس زمانی اقدام به پروتز گذاری کنید که ابتدا برندهای با کیفیت بازار را بشناسید و سپس هزینه لازم برای تامین انواع پروتز را داشته باشید.

برندهای موفقی که در چند سال اخیر پروتزهای با کیفیت تولید کرده اند شامل موارد زیر هستند که با توجه به نظر پزشک می توانید مناسب ترین آن ها را انتخاب کنید.

  •  مارک موتیوا (MOTIVA)
  • مارک پلی تک (POLYTECH)
  •  مارک ناگور(NAGOR)
  •  مارک منتور (MENTOR)

برخی از افراد با وجود رسیدن به سن جوانی داراامروزه در سراسر دنیا استفاده نمودن از جراحی های زیبایی با استقبال بی نظیری روبرو شده است. یکی از رایج ترین و محبوب ترین جراحی های زیبایی در میان بانوان پروتز سینه است. که می تواند تاثیر فوق العاده ای در افزایش زیبایی اندام و اعتماد به نفس بانوان داشته باشد.

بسیاری از بانوان به دلایل مختلف از سایز و فرم سینه های خود ناراضی هستند. این افراد می توانند با کمک این جراحی به فرم ایده آل سینه های خود دست پیدا کنند.

اما نکته قابل توجه در رابطه با این جراحی زیبایی، انتخاب سایز مناسب پروتز سینه است. در صورتی که قصد دارید این جراحی را انجام دهید، بهتر است سایزی را انتخاب نمایید که کاملا متناسب با اندام و شرایط جسمی شما باشد.

در غیر اینصورت پس از مدتی شاهد افتادگی سینه ها و همچنین ظاهر غیرطبیعی و نامناسب آن ها خواهید بود. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با بهترین سایز پروتز سینه، به طور کامل آشنا کنیم.

عوامل موثر در انتخاب سایز پروتز سینه

عوامل متعددی وجود دارند که در انتخاب سایز پروتز موثر می باشند. مهم ترین عوامل موثر در انتخاب سایز پروتزها به شرح زیر می باشند:

سبک زندگی

یکی از ابتدایی ترین عوامل موثر در انتخاب سایز پروتز سینه، سبک زندگی افراد است. اگر می خواهید به صورت موقت از زیبایی پروتزها استفاده نمایید، می توانید پروتزهای سایز بزرگ را انتخاب کنید. اما در صورتی که قرار است این زیبایی دائمی باشد، بهتر است پروتزهایی را انتخاب نمایید که کاملا با سایز دیگر اندام های بدن شما هماهنگ هستند.

زیرا پروتزهای بزرگ فشار زیادی را متوجه شانه ها و کمر شما می کنند. به همین دلیل به مرور زمان دچار کمر درد و درد کتف ها خواهید شد. همچنین پس از مدتی افتادگی سینه ها را مشاهده خواهید کرد.

از طرفی سنگینی پروتزها می تواند فشار زیادی را متوجه بافت های سینه نماید و پس از مدتی درد غیرقابل تحمل و احساس کششی را در سینه ها ایجاد نماید.

تناسب و هماهنگی

از دیگر عوامل موثر در تعیین اندازه پروتز سینه هماهنگی آن با سایر اندام های بدن است.

عوامل موثر در انتخاب سایز پروتز سینه

برخلاف تصور عموم بزرگی بیش از اندازه سینه ها نه تنها موجب زیبایی اندام بانوان نمی شود، بلکه با ایجاد ظاهری غیر طبیعی منجر به کاهش زیبایی اندام آن ها می شود.

به همین دلیل تناسب و هماهنگی سایز پروتز با سایر اندام های بدن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به طور مثال بانوانی که قد آن ها کوتاه تر از 160 سانتی متر است، بهتر است پروتزهایی استفاده نمایند که حجم آن ها حداکثر 300 سی سی باشد. هر چقدر سایز پروتزها هماهنگی بیشتری با سایر اندام های بدن داشته باشد، نتیجه جراحی طبیعی تر و زیباتر خواهد شد.

بهترین سایز پروتز سینه

بسیاری از بانوان می خواهند بدانند که بهترین سایز پروتز سینه چند است و چگونه سایز مناسب پروتز سینه را برای خود انتخاب نمایند. برای اینکه بتوانید به این سوال پاسخ دهید، در ابتدا باید هدف خود را از پروتز نمودن سینه مشخص نمایید. معمولا بانوان به دو دلیل برای انجام پروتز اقدام می نمایند.

گروه اول

افرادی هستند که به دلایل متعددی مانند بارداری، شیردهی و یا تغییرات وزنی سینه هایی افتاده پیدا کرده اند. این افراد می خواهند شل شدگی پوست سینه ها و افتادگی آن ها را برطرف نمایند.

گروه دوم

بانوانی هستند که سینه های کوچکی دارند و با وجود اتمام دوران بلوغ، سینه هایشان به طور کامل رشد نکرده است. هدف این افراد از پروتز نمودن سینه ها، بزرگ تر شدن و فرم دهی به سینه ها می باشد. بنابراین دلیل اصلی پروتز سینه نقش بسیار موثری در انتخاب بهترین و مناسب ترین سایز پروتز دارد.

نکته دومی که برای انتخاب سایز مناسب پروتزها باید به آن توجه نمایید، توصیه های جراح است. در ابتدا سعی کنید پزشکی را انتخاب نمایید که تجربه و تخصص بالایی در زمینه جراحی پروتز داشته باشد. همچنین افراد بسیاری از انتخاب او به عنوان جراح رضایت کامل دارند.

در این صورت احتمال بروز عوارض و یا پشیمانی شما پس از پروتز بسیار کاهش خواهد یافت. معمولا جراحان پروتز با توجه به تجربه و تخصص بالایی که در این زمینه دارند، با بررسی شرایط جسمی و اندام شما، سایز مناسب پروتز سینه را به شما اعلام خواهند نمود.

از طرفی متذکر می شوند که انتخاب پروتزهای بزرگ ارتباط مستقیم با افتادگی و احساس ناراحتی سینه ها در سال های آینده خواهد داشت. بنابراین بهتر است توصیه های او را در جهت انتخاب سایز مناسب پروتز جدی بگیرید.

فراموش نکنید که وزن پروتزها فشار ثابتی را متحمل سینه ها می نمایند، که عدم توجه به این فشار می تواند عوارض جدی را برای شما ایجاد نماید.

بهترین سایز پروتز سینه

چه افرادی جزو کاندیدای پروتز سینه هستند؟

به طور کلی انجام جراحی های زیبایی مانند پروتز سینه به همه توصیه نمی شود. اما برخی از افراد کاندیدای مناسبی برای استفاده نمودن از این پروتزها و انجام جراحی زیبایی سینه هستند. از مناسب ترین افراد کاندیدای پروتز نمودن سینه ها می توان به افراد زیر اشاره نمود:

افرادی که سینه هایشان کامل رشد نکرده

ی سینه هایی کوچک هستند. عدم تناسب سایز سینه ها با اندام آن ها می تواند منجر به آزار و کاهش اعتماد به نفس آن ها شود. بنابراین می توانند با کمک پروتز به سایز دلخواه سینه های خود دست پیدا کنند.

سایز مناسب پروتز برای این افراد کاملا وابسته به میزان کوچکی سینه ها می باشد. برخی از افراد ممکن است دارای سینه هایی کوچک باشند و برخی دیگر دارای قفسه سینه کاملا صاف باشند. قطعا سایز مناسب پروتز مورد استفاده برای گروه دوم بزرگ تر از گروه اول خواهد بود.

بانوان شیرده و افرادی که پس از بارداری سینه هایشان تحلیل رفته است

بسیاری از بانوان پس از دوران بارداری و شیردهی با افتادگی سینه ها مواجه می شوند. حجم سینه های این افراد به طور قابل توجهی کاهش می یابد و ظاهری شل و افتاده پیدا می کند. بنابراین پس از اتمام دوران شیردهی، اگر دیگر تمایل به شیردهی به فرزندهای بعدی خود را ندارند، می توانند از پروتز سینه استفاده نمایند.

سایز مناسب پروتز برای این بانوان با توجه به قطر سینه ها و میزان افتادگی آن ها انتخاب می شود. در صورتی که پوست سینه ها بیش از اندازه شل شده باشد. ابتدا پوست اضافی برداشته می شود و سپس پروتز گذاری انجام می گردد.

همچنین بخوانید : نکاتی درباره ی شیردهی با پروتز سینه که به شما نگفته اند

بانوانی که می خواهند سینه هایی بزرگ تر از حالت طبیعی داشته باشند

برخی از افراد نیز با وجود داشتن سینه های سایز نرمال، دوست دارند سایز سینه های خود را افزایش دهند. البته پزشکان عوارض و مشکلات پس از پروتز را برای این افراد توضیح می دهند. تا در صورت تمایل از درخواست خود منصرف شوند.

از مهم ترین مشکلات پس از پروتز نمودن سینه برای این افراد می توان به افزایش احتمال افتادگی سینه ها چند سال پس از پروتز کردن و همچنین احساس کشیدگی و درد در ناحیه سینه ها اشاره نمود. با این وجود پزشک پس از معاینه مناسب ترین سایز پروتز را به بیمار اطلاع خواهد داد.

عوامل موثر در افتادگی پروتز سینه

همانطور که گفته شد یکی از عوارض ناشی از پروتز سینه که ممکن است پس از یک تا دو سال بروز پیدا کند، افتادگی سینه ها می باشد. بروز این مشکل می تواند دلایل متعددی داشته باشد. که عبارتند از:

وزن پروتز سینه

ابتدایی ترین عاملی که منجر به افتادگی سینه ها پس از پروتز می شود، وزن پروتزها می باشد. هر چقدر وزن و سایز پروتزی که انتخاب نموده اید، بزرگ تر باشد احتمال افتادگی سینه ها نیز بیشتر خواهد بود. به همین دلیل است که پزشک پس از بررسی ضخامت پوست سینه ها، مقاومت بافت های اطراف آن ها، فاصله بین آن ها، ابعاد و قطر سینه ها، مناسب ترین سایز پروتز را به شما معرفی می نماید.

اگر سایز پیشنهادی پزشک پروتز 250 سی سی باشد و شما پروتز 300 سی سی را انتخاب نموده باشید، پس از مدتی دچار افتادگی سینه ها خواهید شد. هر چقدر وزن پروتز انتخابی شما بیشتر از سایز توصیه شده توسط پزشک باشد، زودتر دچار افتادگی سینه ها خواهید شد.

همچنین بخوانید: ۵ نکته کلیدی درباره تفاوت پروتز سینه با لیفت سینه

ابعاد اولیه ی پستان

از دیگر عوامل موثر در افتادگی پروتز سینه، سایز ابتدایی سینه ها می باشد. معمولا پزشک پیش از انتخاب سایز پروتز پهنا و قاعده سینه ها را مورد بررسی قرار می دهد. سپس با توجه به سایز ابتدایی سینه های بیمار، سایز مناسب پروتز را مشخص می نماید.

اگر فردی سایز پروتز را بزرگ تر از سایز متناسب با ابعاد اولیه سینه های خود انتخاب نماید، زودتر شاهد افتادگی آن ها خواهد بود. زیرا بافت سینه ها تحمل وزن پروتزهای انتخابی را نخواهد داشت.

عدم رعایت مراقبت های پس از جراحی

در نهایت نیز باید بدانید که عدم توجه به مراقبت های پس از جراحی، از دیگر عوامل افتادگی سینه ها می باشد. بنابراین به مراقبت های پس از جراحی توجه کامل داشته باشید.

به طور مثال پس از جراحی باید از سوتین های مخصوص استفاده نمایید. این سوتین ها نقش بسیار موثری در پیشگیری از افتادگی سینه ها دارند. همچنین تا چند ماه پس از جراحی، از انجام فعالیت های سنگین اجتناب نمایید.

دکتر ناصر یاهو متخصص جراحی زیبایی سینه

دکتر ناصر یاهو متخصص جراحی پروز سینه با بیش از ۲۷ سال سابقه کار حرفه ای در حوزه های: بای پس معده ، ابدومینوپلاستی ، بلفاروپلاستی ، لیپوساکشن ، ماموپلاستی و ژنیکوماستی در تهران می باشد.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *