افتادگی پلک دلایل مختلفی دارد و باعث بروز مشکلاتی در ظاهر و بینایی افراد می شود. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی 7 علت افتادگی پلک و مشکلاتی که در اثر این عارضه رخ می دهد، بپردازیم. در پایان به راهکار قطعی درمان این اختلال، یعنی جراحی بلفاروپلاستی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید:
معرفی 7 علت افتادگی پلک
شاید این سوالی باشد که به دنبال جوابش باشید. افتادگی پلک دلایل مختلفی دارد که در اینجا به بررسی آنها می پردازیم:
1. پتوز مادرزادی
پتوز مادرزادی همانطور که از نامش پیداست به صورت مادرزادی و از همان ابتدای تولد به وجود می آید. در این حالت نوزاد با مشکلی که عضلات پلک بالا را درگیر کردند متولد می شود و این موضوع تا 70 درصد چشم را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
2. افزایش سن و پیری
یکی دیگر از دلایل افتادگی پلک چشم پتوز آپونوروتیک یا همان پتوز مربوط به پیری و افزایش سن است. در این حالت هیچ بیماری و مشکل مادرزادی وجود ندارد و افتادگی پلک چشم صرفا به دلیل بالا رفتن سن فرد بروز پیدا می کند. افتادگی پلک چشم که به دلیل افزایش سن و پیری باشد گاهی ممکن است برای هر دو چشم و گاهی تنها برای یکی از چشم ها اتفاق بیفتد. همچنین ممکن است شدت افتادگی در یکی از پلک ها بیشتر از پلک دیگر باشد.
3. میاستنی گراویس
میاستنیا گراویس نوعی بیماری و اختلال نادر است که نشانه های اولیه اش با افتادگی پلک چشم همراه است. در این بیماری اختلال در هماهنگی عصب و عضله به وجود می آید. به مرور زمان این اختلالات به عضلات بازو، پاها و سایر عضلات بدن می رسد. به طور کلی در اختلال میاستنی گراویس ضعف عضلانی فرد را درگیر می کند.
همچنین بخوانید: مراقبت های بعد از جراحی پلک
4. بیماری های عضلانی
گاهی اوقات علت افتادگی پلک بیماری های عضلانی است که معمولا جنبه ارثی دارند. این بیماری می تواند حرکت پلک ها را تحت تاثیر خودش قرار دهد و باعث افتادگی پلک چشم ها شود. گاهی اوقات نیز ممکن است این بیماری های عضلانی در بلع و یا عضلات قلب نیز باعث بروز یک سری مشکلات شوند.
5. مشکلات عصبی
همانطور که می دانید حرکت چشم و عضلات آن توسط اعصابی انجام می شود که رشته های آن به مغز متصل هستند. در صورتی که به جمجمه سر و یا اعصاب مغزی آسیبی برسد پتوز اتفاق می افتد. سکته مغزی، آسیب های مغزی که به دنبال ابتلا به دیابت بلند مدت به وجود می آیند، آنوریسم مغزی و… از جمله مواردی هستند که به اعصاب مغزی آسیب وارد می کنند.
6. مشکلات چشم
گاهی اوقات علت افتادگی پلک مشکلاتی است هستند که به صورت موضعی برای چشم به وجود می آیند. عفونت های چشمی، تومور پلک، ضربه خوردن به چشم و… از جمله مشکلاتی هستند که باعث بروز افتادگی پلک چشم در افراد می شوند.
7. تاثیر تغذیه نامناسب روی افتادگی پلک چیست؟
علت افتادگی پلک چشم گاهی به تغذیه نامناسب مربوط می شود. تغذیه نقش بسیار مهمی در سلامتی انسان دارد. همانطور که می دانید نوع تغذیه شما می تواند مانع بروز بسیاری از بیماری ها شود. تغذیه ای که در آن نمک و چربی بیش از حد وجود داشته باشد، تغذیه ای ناسالم است.
همچنین مصرف غذاهای ترش و پرنمک در وعده شام باعث تاثیرات منفی بر روی سلامت چشم ها می شود. خوب است تا بدانید اگر به سلامت تغذیه تان خصوصا در شب ها توجهی نداشته باشید قطعا پس از مدتی با مشکلات و اختلالات در ناحیه پلک چشم مواجه می شوید. این یکی از علت های افتادگی پلک است.
راه درمان قطعی افتادگی پلک
با توجه به علت افتادگی پلک چشم، درمان نیز متفاوت خواهد بود. در بسیاری از شرایط اگر افتادگی در مراحل اولیه تشخیص داده شود و شدید نباشد، با روش های غیر جراحی یا پلاسما تراپی قابل درمان است. باید این را در نظر داشته باشید که قطعی ترین و مطمئن ترین راه درمان افتادگی پلک، جراحی بلفاروپلاستی است.
این جراحی هم جنبه درمانی و هم جنبه زیبایی دارد. در صورتی که با مشکل افتادگی پلک چشم مواجه شدید بهتر است تا به یک جراح متخصص و ماهر مراجعه کنید تا تحت درمان با این جراحی قرار بگیرید. این عمل به صورت سرپایی انجام می شود. در این عمل بیمار بیهوش نمی شود و جراحی با بی حسی موضعی صورت می گیرد.
خدمات جراحی پلک دکتر ناصر یاهو
دکتر ناصر یاهو با بیش از 30 سال سابقه انجام عمل زیبایی پلک طی سالیان متوالی توانسته اعتماد متقاضیان را جلب نماید و در میان جامعه جرراحان زیبایی پلک نامی آشنا است.جهت کسب اطلاعات بیشتر راجب عمل جراحی زیبایی پلک دکتر ناصر یاهو و شرایط لازم جهت عمل کلیک نمایید.
بهترین سن برای انجام جراحی پلک چیست؟
با توجه به علت افتادگی چشم که شامل مواردی همچون بیماری های مادرزادی، کهولت سن و… است، باید بگوییم درمان به سن خاصی محدود نمی شود. در صورتی که افتادگی پلک اتفاق بیفتد و فرد را درگیر کند، فورا باید درمان قطعی انجام شود. در غیر این صورت ممکن است مشکلات متعددی برای بیمار به وجود بیاید که یکی از آنها اختلال در بینایی است.
در خصوص بهترین زمان برای این جراحی می بایست با جراح و متخصص مشورت کنید. به طور کلی افرادی که متقاضی این عمل جراحی هستند در رده سنی 35 تا 60 سال می باشند. به خاطر داشته باشید در صورتی که علت افتادگی پلک بیماری های مادرزادی باشد، با صلاحدید جراح می بایست عمل بلفاروپلاستی در سن پایین انجام شود.
4 تا از مهم ترین عوارض افتادگی پلک
اسم عمل جراحی برای بعضی از افراد کمی سنگین و غیر قابل هضم است. این را به خاطر داشته باشید که پس از مشخص شدن علت افتادگی پلک چشم حتما باید درمان قطعی صورت بگیرد. در غیر این صورت ادامه زندگی با افتادگی پلک چشم عوارضی را به همراه دارد که به شرح موارد زیر است:
1. آسیب به عضلات چشم
گاهی اوقات افتادگی پلک باعث آسیب رساندن به عضلات چشم می شود. این مشکل به مرور زمان روی دید و بینایی فرد تاثیر گذاشته و ممکن است باعث تاری دید شود. در نتیجه فرد مجبور است برای بینایی بهتر مدام پلک ها را به سمت بالا بکشد. این کار به نوبه خود آسیب زا است و همچنین باعث چروک شدن پوست اطراف چشم ها می شود.
2. تاثیر منفی بر زیبایی صورت
افتادگی پلک روی زیبایی ظاهری افراد تاثیرات منفی می گذارد. نامتقارن بودن پلک ها و چشم ها اثرات منفی بر زیبایی افراد دارد که این موضوع می تواند در سنین پایین تر با تاثیرات منفی بر روح و روان و اعتماد به نفس افراد همراه باشد.
3. بروز مشکل در عضلات گردن
گاهی اوقات فرد برای بالا کشیدن پلک ها سر خود را به سمت عقب می برد. تکرار این کار باعث بروز انقباضات در ناحیه گردن می شود.
4. ایجاد سردرد
گاهی اوقات علت افتادگی پلک تنها همین یک مورد نیست. بلکه ممکن است افتادگی پلک گویای مشکلات بزرگتری باشد که نیاز به پیگیری دارد. به دنبال این مشکل بیمار مدام ابروهایش را به سمت بالا می برد. در نتیجه این موضوع باعث سردرد می شود.
4 عامل که افتادگی پلک را تشدید می کنند؟
با توجه به علت افتادگی پلک یک سری عوامل وجود دارند که می توانند این افتادگی را تشدید کنند. در اینجا به بررسی این عوامل می پردازیم.
1. افزایش سن
گاهی ممکن است افتادگی پلک بسیار جزئی و کوچک باشد. باید این را در نظر بگیرید که با بالا رفتن سن، افتادگی پلک نیز بیشتر می شود.
2. جراحی هایی مانند آب مروارید
بعضی از جراحی ها مانند جراحی های مربوط به چشم باعث تشدید افتادگی پلک می شوند.
3. دیابت
دیابت یکی از بیماری هایی است که ضعف عضلانی را به همراه دارد. بنابراین اگر فرد در سنین بالاتر به دیابت مبتلا شود، قطعا با تشدید افتادگی پلک روبرو خواهد شد.
4.عوامل ارثی
زمینه ای ارثی و ژنتیک هم علت افتادگی پلک هستند و هم باعث تشدید آن می شوند.
چه کسانی دچار افتادگی پلک می شوند؟
به طور کلی علت افتادگی پلک در افراد، متفاوت است. باید این را مد نظر قرار دهید که هر کسی می تواند با این مشکل روبرو شود. این بیماری در بین خانم ها و آقایان بروز پیدا می کند. طبق آمار معمولا اکثر کسانی که با این مشکل روبرو می شوند، مسن هستند. یکی از شایع ترین علت افتادگی پلک در افراد بالا رفتن سن است. البته باید به این موضوع توجه داشته باشید که افراد در هر سن و سالی و با هر شرایط فیزیکی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.
7 تا از مهم ترین علائم افتادگی پلک چیست؟
پس از بررسی علت افتادگی پلک باید ببینیم که این افتادی چگونه تشخیص داده می شود؟ قبل از اینکه به هر نشانه ای اشاره کنیم باید این را در نظر داشته باشید که تشخیص قطعی افتادگی پلک تنها به عهده پزشک است. شما می توانید با مشاهده یک سری علائم اولیه متوجه این موضوع شوید و پس از آن به پزشک مراجعه کنید.
شایع ترین نشانه های افتادگی پک عبارتند از:
1. عدم قرینگی بین پلک های بالایی
یکی از علائم اولیه افتادگی پلک این است که پلک های بالایی چشم ها با یکدیگر قرینه نباشند.
2. خشکی چشم یا ترشح اشک چشم
خشکی چشم و یا ترشح اشک چشم هر دو جزو علائم اولیه افتادگی پلک ها هستند.
3. تاری دید
در صورتی که تاری دید به وجود بیاید خصوصا در یکی از چشم ها، این یک نشانه از افتادگی پلک است.
4. درد چشم
با توجه به علت افتادگی پلک ممکن است درد یا تورم برای چشم به وجود بیاید. در صورتی که درد فقط در یکی از چشم ها باشد، باید حتما به پزشک مراجعه کنید.
5. تومورها یا سایر مشکلات چشمی
یکی دیگر از علائم افتادگی پلک خصوصا در کودکان، مشاهده تومورها و یا سایر مشکلات چشمی این چنینی است.
6. لوچ شدن چشم ها
لوچ شدن یا تنگ شدن چشم ها می تواند یکی از نشانه های افتادگی پلک باشد. این موضوع بیشتر در کودکان شایع است. همچنین ممکن است لوچ شدن فقط برای یکی از چشم ها به وجود بیاید.
7. بالا بردن سر و شانه به طور مداوم
از دیگر علائم افتادگی پلک بالا بردن سر و شانه به طور مداوم است. این موضوع بیشتر در کودکان شایع است.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با 7 علت افتادگی پلک چشم آشنا ساخته و در ادامه به عواملی که موجب تشدید افتادگی پلک می شود، اشاره نموده و در پایان مقاله هفت مورد از مهم ترین علائم افتادگی پلک را از نظر متخصص و جراح زیبایی دکتر ناصر یاهو بازگو نمودیم.
بدون نظر