جراحی بای پس معده، برای درمان افراد مبتلا به چاقی و بیماریهای مرتبط با آن، راهکار بسیار مناسبی است که اغلب پزشکان، آن را به این گونه بیماران توصیه میکنند. حال سوال این است که هزینه عمل بای پس معده چقدر است؟ آیا بیمههای درمانی، هزینه این جراحی را تحت پوشش قرار میدهند یا خیر؟ در ادامه این مطلب، به سوالات مربوط به هزینه جراحی بای پس معده و نقش بیمه در آن پاسخ خواهیم داد.
عمل بای پس معده، با ایجاد تغییرات عمده در دستگاه گوارش، به کاهش وزن سریعتر بیماران کمک میکند. از این رو، برای انجام این نوع جراحی، نیاز به اتاق عمل بوده و بیمار باید تحت بیهوشی عمومی قرار گیرد. همین مساله باعث شده تا هزینه این جراحی، نسبتا بالا باشد. اما به دلیل اثربخشی منحصر به فرد آن در درمان انواع بیماریهای مرتبط با چاقی، انجام این عمل جراحی، ارزش صرف این هزینه را خواهد داشت.
عمل بای پس معده چیست؟
عمل بای پس معده یکی از روشهای جراحی لاغری است که به افراد دارای اضافه وزن کمک میکند تا با کاهش وزن و لاغرتر شدن، وضعیت سلامتشان بهبود یابد. البته این روش متداول لاغری، به همه افراد چاق توصیه نمیشود. همین امر موجب شده تا افرادی که به دنبال لاغری با عمل بای پس معده هستند، وضعیتشان طی یک غربالگری طولانی، مورد بررسی قرار گیرد.
در عمل بای پس معده، تغییراتی در سیستم گوارش بیمار به وجود میآید که در اثر این تغییرات، فرد احساس سیری بیشتری داشته و میزان کالری مصرفی او کاهش مییابد. این عمل دارای دو مرحله کلی است که شامل تقسیم معده و تغییر مسیر معده به روده کوچک میشود. در مرحله تقسیم معده، معده بیمار به دو بخش کوچک و بزرگ تقسیم میشود که بخش کوچکتر و بالایی، غذا را در خود جای میدهد. ظرفیت این بخش تنها 28 گرم است.
در مرحله دوم جراحی بای پس معده، قسمتی از روده کوچک از دسترس خارج شده و به بخش ورودی یا همان بخش کوچکتر معده متصل خواهد شد. در این حالت، غذاها سریعتر وارد مرحله جذب میشوند و به علت عدم عبور آنها از قسمت بزرگتر روده، بیمار با مصرف همان مقدار کم غذا، احساس گرسنگی کمتری خواهد داشت.
چرا عمل بای پس معده انجام دهیم؟
عمل بای پس معده، نوعی جراحی لاغری برای کاهش وزن است، که با هدف تغییر در دستگاه گوارش، انجام میگیرد. در واقع، در این روش، پزشک در تلاش است تا معده را به دو قسمت بزرگ و کوچک تقسیم کرده، و قسمت بزرگتر را از دسترس خارج کند. در بخش دوم جراحی، اتصال روده کوچک به قسمت در دسترس معده انجام میگیرد. به این ترتیب، بیمار تنها میتواند به اندازه حجم قسمت کوچکتر غذا مصرف کند.
با کم شدن حجم غذای مصرفی، میزان کالری دریافتی نیز کمتر شده، و بیمار شروع به کاهش وزن میکند. در واقع، افرادی که تحت این روش درمانی قرار میگیرند، میتوانند انواع غذاها را مصرف نمایند؛ اما میزان کالری که این گونه افراد جذب میکنند، بسیار محدود میشود.
در حال حاضر، بای پس معده یکی از رایجترین جراحیهای لاغری در دنیا به حساب میآید. این جراحی، یک عمل تهاجمی است که باید تحت بیهوشی عمومی انجام گیرد. از این رو، هزینه عمل بای پس معده نسبت به جراحیهای کم تهاجمی، بیشتر است. بهتر است قبل از اقدام برای انجام این عمل لاغری، حتما درباره هزینههای آن با پزشک خود صحبت نماید.
فاکتورهای موثر بر هزینه عمل بای پس معده چیست؟
هزینه عمل بای پس معده، به فاکتورهای متعددی بستگی دارد، که اصلیترین آنها دستمزد پزشک است. با این حال، از زمانی که بیمار برای انجام این عمل تمایل پیدا میکند، هزینههای متفرقهای باید برای آمادگی قبل از عمل و مراقبتهای بعد از آن، در نظر بگیرد. برخی از مهمترین فاکتورهای موثر بر هزینه جراحی بای پس معده، به قرار زیر هستند:
- دستمزد پزشک جراح؛ هر چه شهرت و اعتبار پزشک جراح لاغری بیشتر باشد، دستمزد او بیشتر خواهد بود. بنابراین هنگام مراجعه به پزشک خود، حتما درباره دستمزد جراحی با او صحبت کنید.
- دستمزد کارشناسی بیهوشی؛ عمل بای پس معده، یک عمل تهاجمی است که باید در اتاق عمل و تحت بیهوشی عمومی انجام گیرد. از این رو، یک کارشناس یا متخصص بیهوشی باید در حین جراحی، شرایط بیمار را تحت نظر داشته باشد. بنابراین، دستمزد این کارشناس یا متخصص نیز باید به عنوان بخشی از هزینههای عمل در نظر گرفته شود.
- هزینههای مربوط به آزمایشهای قبل از عمل؛ بیماری که قصد انجام عمل بای پس معده را دارد، باید تعدادی آزمایش را قبل از جراحی انجام دهد، تا پزشک بتواند شرایط سلامت وی را بررسی کند. در محاسبه هزینه عمل بای پس معده، باید هزینه مربوط به این آزمایشها را نیز در نظر گرفت.
- هزینه مربوط به ویزیت پزشک؛ از اولین جلسه مشاوره با پزشک تا بعد از عمل بای پس معده، بیمار باید در زمانهای مشخص، به مطب مراجعه کند. ممکن است هزینه هر جلسه ویزیت برای پزشکان مختلف متفاوت باشد؛ در این صورت، شما میتوانید هزینه ملاقات با پزشک خود را به قیمت عمل بای پس معده اضافه کنید.
- هزینه کلینیک یا بیمارستان؛ بخش مهمی از هزینه عمل بای پس معده، به هزینههای کلینیک یا بیمارستان محل جراحی بستگی دارد. فاکتورهای متعددی مانند محل جغرافیایی کلینیک و اعتبار آن، میتواند بر هزینه جراحی تاثیرگذار باشد. همچنین، انجام عمل جراحی در بیمارستان خصوصی، نسبت به بیمارستانهای دولتی، گرانتر خواهد بود. این مساله را باید در محاسبه هزینههای عمل بای پس معده در نظر بگیرید.
- شهر محل جراحی؛ بسته به اینکه در کدام شهر زندگی میکنید، یا قرار است عمل را در کدام شهر انجام دهید، میزان هزینههای جراحی متفاوت خواهد بود. هزینه عمل بای پس معده در تهران، نسبت به شهرهای دیگر گرانتر است؛ مخصوصا اگر در یک بیمارستان خصوصی، و نزد یک پزشک مشهور انجام دهید. ضمن اینکه برای انجام عمل جراحی در شهری غیر از محلی که زندگی میکنید، باید هزینههای اقامت قبل و بعد از عمل و هزینههای رفت و آمد را نیز در نظر بگیرید.
- هزینه رژیم غذایی بعد از عمل؛ افرادی که تحت جراحیهای لاغری قرار میگیرند، باید پس از عمل، زیر نظر یک متخصص تغذیه، از رژیمهای غذایی مناسب استفاده کنند. زیرا حجم غذای این گونه افراد، به شدت کاهش پیدا کرده و باید برنامه غذایی آنها به گونهای تنظیم شود، که انواع ویتامینها، پروتئینها و ریزمغزیها را دریافت کنند. ضمن اینکه میزان مصرف کالری آنها باید تنظیم گردد. به این ترتیب، برای جمعبندی هزینه عمل بای پس معده، لازم است هزینههای مربوط به مراجعه به متخصص تغذیه را نیز در نظر بگیرید.
- هزینه دارو؛ هر فردی پس از انجام هر نوع جراحی، نیاز به مصرف برخی داروها دارد، تا دوره نقاهت خود را تکمیل کند. برای مثال، در مورد عمل بای پس معده، معمولا افراد به مصرف آنتی بیوتیک نیاز دارند. بنابراین، هزینه داروها را باید به هزینههای این جراحی اضافه کرد.
آیا پس از بای پس معده به جراحی اضافی نیاز داریم؟
عمل بای پس معده به افراد کمک میکند تا در مدت زمان حداقل ۶ ماه، بخش اعظمی از وزن خود را از دست بدهند. در همه افراد مبتلا به چاقی، به دلیل تجمع چربی در سمتهای مختلف بدن، پوست خاصیت کشسانی خود را از دست داده و شلتر میشود. پس از جراحی، در اثر از دست دادن مقدار زیادی چربی در شکم، پهلوها و بازوها، پوست این نواحی جمع شده و زیبایی خود را از دست میدهد. در نتیجه، بیمار برای آنکه بتواند زیبایی اندام خود را به دست آورد، نیاز به جراحی پلاستیک در این نواحی خواهد داشت. به این ترتیب، اگر قصد انجام چنین جراحیهای زیبایی را نیز دارید، باید در محاسبه هزینه عمل بای پس معده، به هزینههای این نوع جراحیهای اضافی نیز دقت کنید.
انواع عمل زیبایی بعد از بای پس معده
برای مثال، عمل تامی تاک یا ابدومینوپلاستی، برای آن است تا پوستهای اضافی جمع شده در ناحیه شکم و پهلوها برداشته شوند. ضمن اینکه انجام این عمل کمک میکند، تا عضلات و ماهیچههای شل شده زیر شکم، جمعتر شده و کاملا سفت گردند. البته عملهایی مانند لیپوساکشن نیز، برای برداشتن چربیهای باقیمانده در زیر پوست و کانتورینگ بدن، انجام میگیرند.
نقش بیمه در هزینه عمل بای پس معده
همانطور که گفته شد، هدف از انجام عمل بای پس معده میتواند درمان یا زیبایی باشد. در صورتی که مشخص شود این عمل، تنها جنبه زیبایی دارد، بیمه هیچگونه مسئولیتی در قبال پرداخت هزینهها نخواهد داشت. در واقع در این حالت، هیچ هزینهای از جراحی بای پس معده، تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرد. مگر آنکه مشخص شود، این جراحی برای بهبود بیماری و درمان بیمار، کاملاً ضروری بوده و حفظ حیات بیمار را تأمین میکند.
به طور کلی، برای تشخیص هدف از انجام عمل لاغری، شاخص توده بدنی (BMI) افراد در نظر گرفته میشود. افرادی که به دنبال انجام جراحیهای لاغری تحت پوشش بیمه هستند، باید شرایط اولیه زیر را داشته باشند:
- شاخص توده بدنی آنها، بیشتر از 40 باشد.
- در صورتی که شاخص توده بدنی آنها بالاتر از 35 است، مبتلا به یکی از بیماریهای مرتبط با چاقی نظیر دیابت یا فشارخون باشند.
- هیچ یک از تلاشهای قبلی فرد در جهت لاغر شدن، نظیر ورزش و فعالیت بدنی منظم، رژیم غذایی سخت و غیره، تأثیری در کاهش وزن او نداشته باشند.
در صورتی که افراد شرایط گفته شده را داشته باشند، امکان تأیید وضعیت آنها توسط پزشک متخصص وجود دارد و پزشک اعلام میکند که انجام عمل لاغری برای بیمار جنبه درمانی داشته و سلامت او را تحت تأثیر قرار میدهد. در این حالت، بخشی از هزینه عمل بای پس معده، توسط بیمه پرداخت خواهد شد. البته میزان پرداختی هر یک بیمهها، با یکدیگر تفاوت دارد اما هر نوع پرداختی از سمت بیمه، میتواند موجب کاهش فشار مالی بر روی بیمار گردد.
هزینه عمل بای پس معده با بیمه تأمین اجتماعی
در شرایط حال حاضر جامعه، با توجه افزایش روزانه نرخ ارز و همچنین هزینههای واردات تجهیزات پزشکی، قیمت تجهیزات مورد استفاده در عملهای لاغری، از جمله عمل بای پس معده، تا حد زیادی افزایش یافته است. همین امر موجب شده تا بیمارستانهای دولتی، قادر به پرداخت هزینه بای پس معده به طور کامل نباشند و بیمه تأمین اجتماعی تنها بخش محدودی از هزینه عمل بای پس معده را تقبل میکند.
برای پرداخت همین مقدار اندک نیز، بیمه تأمین اجتماعی باید تأیید کند که بیمار کاندیدای مناسبی برای انجام عمل لاغری و استفاده از حق بیمه است. هزینههای پرداخت شده توسط این بیمه نیز شامل هزینههای بستری، هتلینگ و غیره خواهد شد. هزینههای مربوط به وسایل و تجهیزات جراحی، کاملاً برعهده بیمار است. در واقع خود بیمار باید تجهیزات مصرفی در اتاق عمل بیمارستانهای دولتی را به صورت آزاد تهیه کند که در حدود 30 تا 35 میلیون هزینه به دنبال دارد.
آیا بیمه تکمیلی هزینه عمل بای پس معده را پرداخت میکند؟
بیمههای مختلف برای جراحیهای لاغری، قواعد متعددی دارند. با این حال، چنانچه عمل بای پس معده با هدف درمان شخص انجام گیرد، و این مساله توسط پزشک و کارشناسان بیمه تایید گردد، ممکن است بیمه تکمیلی بخشی از هزینه عمل بای پس معده را بازگرداند. در مورد هزینههای بیمارستان و آزمایشهای قبل و بعد از عمل نیز میتوانید از کارشناس بیمه خود سوال کنید.
جمعبندی
در این مطلب تلاش کردیم، تا اطلاعات کافی درباره هزینه عمل بای پس معده را در اختیار شما قرار دهیم دیدیم. دستمزد پزشک، آزمایشهای قبل از عمل، هزینههای بیمارستان و ویزیت پزشک، تعیینکننده هزینه جراحی بای پس معده هستند. با این حال، با توجه به شرایط بیمار، میزان شهرت و معروفیت پزشک و همچنین، محل جغرافیایی کلینیک و شهر محل عمل، مقدار هزینه کل عمل بای پس معده تا حدودی متغیر خواهد بود. شما میتوانید برای اطلاع دقیق از هزینه جراحی بای پس معده بر اساس شرایط خود، با دکتر ناصر یاهو جراح چاقی مشورت نمایید.
منابع:
بدون نظر