یکی از مزایای مهم جراحی لاغری اسلیو ، درمان قطعی دیابت در افراد مبتلا است. بررسی های بهعمل آمده نشان می دهد که درمان دیابت با عمل اسلیو معده بهراحتی میسر میشود. در بیماری دیابت یا مرض قند، میزان ترشح انسولین در بدن بسیار کم است و قند خون در سطح طبیعی خود باقی نمیماند. انسولین توسط قسمتی از غده لوزالمعده ساخته شده و وارد جریان خون میشود. نقش این ماده که در بدن همه افراد عادی تولید میشود، سوخت و ساز قندها و مواد نشاستهای است.
همین حالا بدانید که بهترین جراح اسلیو درهرحال حاضر کیست و مهم ترین دلیلی که باید به بهترین جراح مراجعه کنید را بخوانید.
بنابراین این ماده نقش بسزایی در تنظیم قند خون دارد و در صورت کاهش مقدار آن، قند خون افزایش مییابد. کاهش انسولین ممکن است ناشی از کاهش ترشح آن از لوزالمعده باشد یا اینکه اثربخشی آن در بدن کاهش یابد. به هرحال نبود انسولین کافی در بدن و عدم کنترل قند خون ممکن است اثرات جبران ناپذیری بر قسمت های مختلف بدن بگذارد.
در دیابت نوع یک که معمولا کودکان، نوجوان و جوانان زیر سی سال به آن مبتلا میشوند؛ بیماری در اثر تخریب سلولهای تولید کننده انسولین به وجود میآید. افراد مبتلا به دیابت نوع یک غالبا لاغر بوده و علائم آشکاری مانند دفع زیاد ادرار و کاهش وزن دارند. این افراد برای تنظیم قند خون خود به تزریق انسولین نیاز دارند.
اما دیابت نوع ۲ که معمولا افراد مسنتر را درگیر میکند، به دلیل کاهش ترشح انسولین یا کاهش اثر آن بر بدن ایجاد میشود. این افراد معمولا دارای اضافه وزن هستند و ممکن است هیچ علامت آشکاری از خود نشان ندهند؛ بنابراین اگر درمان دیابت با اسلیو معده امکانپذیر باشد به یکی از مهم ترین دستاوردهای پزشکی عصر حاضر دست یافتهایم.
ارتباط چاقی و ابتلا به دیابت
چاقی و دیابت، بهویژه دیابت نوع ۲، ارتباط نزدیکی با هم دارند. از این رو، درمان دیابت با عمل اسلیو معده در برخی مواقع امکان پذیر است. چاقی که با چربی بیش از حد بدن مشخص میشود، موجب مقاومت بدن به انسولین میگردد. (جایی که سلولهای بدن کمتر به انسولین، هورمونی که برای تنظیم سطح قند خون حیاتی است، پاسخ میدهند)؛ این مقاومت پانکراس را مجبور میکند تا انسولین بیشتری تولید کند تا سطح گلوکز خون طبیعی را حفظ کند. با گذشت زمان، ممکن است لوزالمعده با افزایش تقاضا، قادر به پاسخگویی نباشد و در نتیجه سطح قند خون افزایش یافته و دیابت نوع ۲ ایجاد شود.
چربی اضافی، بهویژه چربی احشایی در اطراف شکم، مواد التهابی و هورمونهایی را آزاد میکند که عملکرد انسولین را بیشتر مختل میکنند. این اختلالات متابولیک، به پیشرفت بیش از پیش دیابت کمک میکند. علاوهبر این، چاقی با شرایط دیگری مانند فشار خون بالا و دیس لیپیدمی همراه است که عوارض مرتبط با دیابت را تشدید میکند.
مدیریت چاقی، از طریق تغییرات سبک زندگی مانند رژیم غذایی، ورزش و درمان دیابت با عمل اسلیو معده، میتواند بهطور قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد و کنترل گلوکز را در افرادی که قبلاً فرآیند تشخیص برای آنها طی شده، بهبود بخشد؛ بنابراین، پرداختن به چاقی یک استراتژی حیاتی در پیشگیری و مدیریت دیابت است که اهمیت مدیریت وزن در مراقبت از دیابت را برجسته میکند.
اثرات کاهش وزن بر درمان دیابت
افراد مبتلا به دیابت با داشتن اضافه وزن معمولاً با چالشهای بیشتری در کنترل قند خون و مدیریت بیماری خود مواجه هستند. مشکلات ناشی از اضافه وزن نه تنها بر وضعیت جسمی تأثیر میگذارد، بلکه میتواند به مشکلات روانی و اجتماعی نیز منجر شود. با اتخاذ شیوههای زندگی سالم و فعالیتهای بدنی منظم یا در موقعیتهای پیچیدهتر به کمک درمان دیابت با عمل اسلیو معده، افراد مبتلا به دیابت میتوانند به شکل مؤثری به هدف کاهش وزن خود نزدیک شوند. برخی از اثرات اساسی کاهش وزن شامل موارد زیر میشود:
- بهبود حساسیت به انسولین؛ کاهش وزن بهطور قابل توجهی حساسیت به انسولین را افزایش میدهد. وقتی چربی بدن کاهش مییابد، بدن در برابر استفاده از انسولین برای تنظیم سطح قند خون مقاومت خود را از دست میدهد. این امر میتواند باعث کنترل بهتر قند خون و کاهش نیاز به داروهای دیابت در برخی افراد شود.
- کاهش سطح قند خون؛ کاهش وزن اغلب زمینهساز کاهش سطح گلوکز خون میشود. چربی اضافی بدن، بهخصوص در اطراف شکم، میتواند به مقاومت به انسولین کمک کند. با از بین رفتن این چربی به کمک درمان دیابت با عمل اسلیو معده یا روشهای دیگر، سطح قند خون میتواند تثبیت شود و حتی کاهش یابد، که برای مدیریت دیابت مفید است.
- خطر کمتر عوارض؛ درمان دیابت با عمل اسلیو معده میتواند به کاهش خطر عوارض مرتبط با دیابت، مانند بیماری قلبی، نوروپاتی و رتینوپاتی کمک کند. اضافه وزن به سیستم قلبی عروقی و سایر اندامها فشار بیشتری وارد میکند؛ بنابراین کاهش آن میتواند از میزان این فشار کاسته و سلامت عمومی فرد را بهبود بخشد.
- بهبود سلامت عمومی؛ فراتر از درمان دیابت با اسلیو معده، کاهش وزن به ارتقاء سطح رفاه فرد کمک میکند. این موضوع میتواند سلامت قلب و عروق را بهبود بخشد، درد مفاصل را کاهش دهد و تحرک فرد مبتلا را افزایش دهد، که همگی به مدیریت بهتر دیابت و کیفیت زندگی کمک میکنند.
- تغییر سبک زندگی؛ کاهش وزن اغلب با عادات غذایی سالمتر و ورزش حاصل میشود. این تغییرات سبک زندگی نهتنها به مدیریت وزن کمک میکند؛ بلکه نقش مهمی در کنترل و پیشگیری از دیابت دارد.
جراحی اسلیو چگونه دیابت را درمان یا کنترل می کند؟
روش اولیه درمان دیابت با عمل اسلیو معده، برای کنترل بیماری از طریق کاهش وزن است. اضافه وزن تهدید اصلی دیابت نوع ۲ شمرده میشود و با کاهش توده بدن، سطح قند خون بیماران اغلب کاهش مییابد و حساسیت بدن آنها به انسولین متعادلتر میشود. علاوهبر این، جراحی اسلیو میتواند منجر به تغییرات مثبت هورمونی شود. این روش بر هورمونهای روده مانند گرلین که نقش مهمی بر گرسنگی و تنظیم انسولین دارد، تأثیر میگذارد است. با کاهش سطح گرلین، بیماران ممکن است کاهش اشتها و بهبود متابولیسم گلوکز را تجربه کنند.
مطالعات بالینی نشان داده است که بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ پس از درمان دیابت با عمل اسلیو معده، بهبودی چشمگیری را در وضعیت خود مشاهده میکنند. این جراحی تقریباً میتواند سطح گلوکز خون را به میزان طبیعی خود برساند و نیاز به داروهای دیابت را کاهش داده یا از بین ببرد. با این حال، درجه بهبودی هر فرد میتواند نسبت به افراد دیگر متفاوت باشد و تغییرات مداوم در شیوه زندگی و پیگیری پزشکی، برای تأثیرگذاری هرچه بیشتر در روند بهبودی ضروری است.
علائم دیابت کدام است؟
با افزایش قند خون، علائم بیماری دیابت نیز آشکار میشوند و انجام درمان دیابت با عمل اسلیو معده یا سایر روشهای مؤثر باید خیلی سریع در دستورکار قرار بگیرند. این علائم ممکن است در ابتدا خفیف و ملایم باشند و تشخیص بیماری دشوار باشد. از علائم مشترک انواع دیابت میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- احساس گرسنگی و تشنگی شدید
- احساس خستگی شدید
- تاری دید
- تکرر ادرار
- درمان نشدن زخم ها
- کاهش وزن ناخواسته
- تغییرات در خلق و خو
علاوه بر این علائم، زنان مبتلا به دیابت ممکن است علائمی مانند موارد زیر را تجربه کنند:
- خارش پوست
- خشکی پوست
- عفونت های پوستی
- عفونت مجاری ادرار
برخی نشانههای دیگر نیز صرفاً به مردان محدود میشود که از جمله این نشانهها میتوان به علائم زیر اشاره کرد:
- اختلال در نعوذ
- کاهش میل جنسی
- ضعف عضلانی
علائم عمومی دیابت نوع دو
در دیابت نوع دو هم علاوه بر علائم عمومی دیابت، شاهد بهبودی کندتر زخمها خواهیم بود که باعث ایجاد عفونت میشوند. دلیل بهبود نیافتن زخمها، افزایش سطح گلوکز در داخل بدن است؛ اما دیابت در دوره بارداری علائم مشخصی ندارد و معمولا توسط آزمون قندخونی که در هفته های ۲۴ تا ۲۸ بارداری صورت میگیرد، مشخص میشود. زنان باردار مبتلا به این بیماری، ممکن است به ندرت احساس تشنگی و تکرر ادرار داشته باشند. در صورت مشاهده علائم این بیماری در خودتان یا نزدیکانتان میتوانید به یک پزشک متخصص غدد و متابولیسم مراجعه کنید، تا هرچه سریعتر برای درمان دیابت با اسلیو معده اقدام کنید.
خطرات دیابت نوع دو
اگر قندخون به شکلی ناگهانی تغییر کند ممکن است باعث کاهش سطح هوشیاری، سرگیجه، سردرد، حالت تهوع و استفراغ و زمین خوردن فرد شود؛ بنابراین باید در مصرف به موقع داروهای انسولین دقت کافی داشته باشید. ابتلای طولانی مدت به دیابت نوع دو، خطر ابتلا به سایر بیماری ها را افزایش می دهد و ضرورت درمان دیابت با عمل اسلیو معده را افزایش میدهد. خطرات زیر افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ و ۱ را تهدید می کنند:
- ابتلا به فشار خون؛ این افراد با مشکل فشار خون بالا روبه رو هستند.
- ابتلا به بیماری قلبی-عروقی؛ عدم کنترل قند خون سبب آسیب به عروق شده و با افزایش کلسترول خون ممکن است باعث ایجاد سکته قلبی شود.
- سکته مغزی؛ افراد مبتلا به بیماری دیابت بیشتر از سایر افراد در معرض ایجاد لخته خونی و سکته مغزی قرار دارند.
- مشکلات بینایی؛ دیابت نوع دو به مرور زمان باعث آسیب به رگ های خونی چشم میشود و ابتلا به انواع بیماریهای مرتبط با چشم را به دنبال خواهد داشت.
- ایجاد زخم در پا؛ دیابت نوع دو سبب اختلال در گردش خون میشود که باعث ایجاد زخم در پاها میگردد. در صورتی که زخم در پاها عفونت کند، حتی ممکن است نیاز به قطع شدن پا وجود داشته باشد.
- مشکلات اعصاب؛ بیماری دیابت به مرور زمان باعث آسیب به اعصاب نوروپاتی میشود. اعصاب نوروپاتی میتواند عملکرد دستها و پاها را تحت تاثیر قرار دهد و در مواردی حتی فرد قادر به راه رفتن نخواهد بود.
- افسردگی؛ طبق تحقیقات انجام شده افراد مبتلا به دیابت بیشتر در خطر ابتلا به افسردگی قرار دارند.
- احتمال آسیب کلیوی: عدم کنترل قند خون، عملکرد کلیه ها را مختل کرده و سبب ایجاد آسیب های کلیوی میشود.
به طور کلی، دیابت نوع دو در افرادی که سن آن ها بالای ۴۵ سال است، ممکن است بسیار خطر آفرین باشد؛ همچنین، این بیماری برای افرادی که سن آن ها بالای ۳۵ سال است و سابقه قندخون غیرطبیعی، چاقی، کم تحرک بودن، ابتلا به بیماری دیابت بارداری (در بانوان)، چربی خون غیرطبیعی و تری گلیسرید بالای ۲۵۰ میلی گرم در دسی لیتر، ابتلا به فشار خون بالای ۱۴۰/۹۰، سابقه بیماری های تخمدان پلی کیستیک و سابقه ابتلای یکی از بستگان درجه یک به دیابت نوع دو را دارند، بسیار خطرناک است. از این رو، طبیعی است که درمان دیابت با عمل اسلیو معده را به تعویق نیندازید.
آیا درمان دیابت نوع ۲ با عمل جراحی واقعیت دارد؟
عمل جراحی برای درمان دیابت نوع ۲ معمولاً در خط اول درمان در نظر گرفته نمیشود. با این حال، یک روش جراحی به نام درمان دیابت با عمل اسلیو معده وجود دارد که نشان داده شده است که در برخی موارد تأثیر قابلتوجهی در بهبود یا حتی رفع دیابت نوع ۲ دارد.
جراحی چاقی، مانند بایپس معده یا گاسترکتومی اسلیو، در درجه اول برای کاهش وزن انجام نمیشود، اما اغلب منجر به بهبود قابلتوجهی در حساسیت به انسولین و کنترل قند خون میشود. این امر در برخی از بیماران میتواند منجر به بهبود دیابت نوع ۲ شود. مکانیسمهای دقیق پشت فواید متابولیکی این جراحیها به طور کامل شناخته نشده است؛ اما ممکن است تغییراتی در هورمونهای روده، متابولیسم و حساسیت به انسولین ایجاد شود.
توجه به این نکته حائز اهمیت است که درمان دیابت با اسلیو معده عموماً برای افراد چاق توصیه میشود که از طریق روشهای دیگر مانند اصلاح شیوه زندگی و داروها به کنترل قند خون کافی دست نیافتهاند. تصمیم برای انجام جراحی چاقی پیچیده است و باید به صورت فردی و با در نظر گرفتن عواملی مانند سلامت کلی، BMI (شاخص توده بدنی) و شدت دیابت اتخاذ شود.
علل ابتلا به دیابت نوع دو
زمانی که شما غذا میخورید هورمون انسولین از غده لوزالمعده آزاد میشود که این هورمون به انتقال گلوکز از خون به سلول های بدن کمک میکند؛ بنابراین در صورتی که انسولین کاهش یابد یا به درستی مصرف نشود، گلوکز در خون انباشته میشود و انرژی کافی به سلول های بدن نمیرسد.
در نتیجه بدن احساس گرسنگی میکند. در دیابت نوع دو معمولاً بدن در مصرف انسولین دچار مشکل میشود و لوزالمعده با فعالیت بیشتر، سعی در تولید انسولین بیشتر میکند. در نتیجه در مدت زمان طولانی سلولهای لوزالمعده آسیب میبینند و دیگر نمیتوانند انسولین تولید کنند. علت بروز این اختلالات به طور دقیق برای پزشکان مشخص نیست!
پس دیابت نوع ۲، به دلیل آسیب سلول های لوزالمعده یا اختلالات سلولی اتفاق میافتد؛ همچنین عامل دیگری که در برخی افراد باعث بروز این بیماری میشود، آزاد شدن بیش از حد گلوکز از کبد است. عوامل ژنتیکی و محیطی نیز در ایجاد این نوع دیابت تاثیر گذارند. به عنوان مثال چاقی یک عامل ژنتیکی تأثیرگذار در مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ است. در مواردی که بیماری ناشی از چاقی باشد، درمان دیابت با عمل اسلیو معده امکان پذیر است.
مزایای درمان دیابت با عمل اسلیو معده
جراحیهای چاقی، مانند بایپس معده یا گاسترکتومی اسلیو، چندین مزیت بالقوه در صورت استفاده برای درمان دیابت نوع ۲ دارند که شامل موارد زیر میشوند:
1. بهبود کنترل قند خون
جراحی چاقی در اکثر مواقع منجر به کاهش وزن سریع و قابل توجه میشود که میتواند حساسیت به انسولین و متابولیسم گلوکز را بهبود بخشد. بسیاری از افراد پس از جراحی کاهش قابلتوجهی در سطح قندخون خود تجربه میکنند.
2. بهبودی دیابت
در برخی موارد، جراحی چاقی میتواند به بهبودی دیابت نوع ۲ بیانجامد. این بدان معنی است که افراد ممکن است دیگر نیازی به دارو نداشته باشند یا کنترل قندخون را به شکل چشمگیری بهبود بخشند.
3. کاهش مصرف دارو
پس از درمان دیابت با عمل اسلیو معده، بسیاری از افراد ممکن است برای کنترل دیابت خود به داروی کمتری نیاز داشته باشند و برخی ممکن است در نهایت بتوانند داروهای دیابت را به طور کامل قطع کنند.
4. اثرات مثبت بر مقاومت به انسولین
به نظر میرسد جراحی چاقی اثرات مفیدی بر مقاومت به انسولین دارد که عاملی کلیدی در ایجاد و پیشرفت دیابت نوع ۲ است. این موضوع میتواند به بهبود طولانی مدت در مدیریت قند خون کمک کند.
5. تأثیر بر هورمونهای روده
تنظیم مجدد عملکرد دستگاه گوارش در طی جراحی چاقی بر تولید هورمونهای روده که در تنظیم اشتها و متابولیسم گلوکز نقش دارند تأثیر میگذارد. این تغییرات هورمونی اثرات مثبتی بر روند درمان دیابت با عمل اسلیو معده خواهند داشت.
6. کاهش عوامل خطر قلبی عروقی
جراحی چاقی اغلب بهبود سایر عوامل خطر قلبی عروقی مانند فشار خون بالا و دیس لیپیدمی که معمولاً با دیابت نوع ۲ مرتبط هستند، را فراهم میکند.
توجه به این نکته مهم است که در حالی که جراحی چاقی برای برخی افراد بسیار مؤثر است؛ اما این یک راهحل مناسب برای همه نیست و تصمیم برای انجام عمل جراحی باید با مشورت با متخصصان جراحیهای چاقی به دقت مورد بررسی قرار گیرد. علاوه بر این، اثرات درازمدت درمان دیابت با عمل اسلیو معده بر مدیریت دیابت هنوز یک حوزه تحقیقاتی در حال انجام است.
عوارض عمل جراحی چاقی برای درمان دیابت
برای افرادی که به دنبال درمان دیابت با عمل اسلیو معده هستند، مهم است که به طور کامل در مورد خطرات و عوارض این روش درمانی با متخصصان صحبت کنند و قبل از تصمیمگیری، درمانهای جایگزین را در نظر داشته باشند. مانند هر روش درمانی دیگری، این روش ممکن است عوارضی در بر داشته باشد.
1. خطرات جراحی
مانند هر روش جراحی، عمل چاقی دارای خطرات ذاتی از جمله عفونت، خونریزی و واکنشهای نامطلوب به بیهوشی است. این خطرات ممکن است برای افرادی که شرایط سلامت عمومی آنها پایدار نیست، از قبل بیشتر موجود باشد.
2. کمبودهای تغذیهای
جراحی چاقی باعث کاهش جذب مواد مغذی میشود و در پی آن کمبودهای تغذیهای ظاهر میشوند. بیماران اغلب برای جلوگیری از کمبود ویتامینها و مواد معدنی تا پایان عمر خود به مصرف مکملها نیاز دارند.
3. عوارض بعد از عمل
برخی از افراد ممکن است پس از درمان دیابت با عمل اسلیو معده دچار عوارضی مانند نشت دستگاه گوارش، انسداد روده یا فتق شوند که به مداخلات پزشکی مجدد نیاز خواهند داشت.
4. اصلاح سبک زندگی
جراحی چاقی به تغییرات قابلتوجهی در سبک زندگی، از جمله اصلاح رژیم غذایی و فعالیت بدنی منظم نیاز دارد. انطباق با این تغییرات برای موفقیت بلندمدت بسیار مهم است و برخی افراد ممکن است سازگاری با تنظیمات مورد نیاز را چالشبرانگیز بدانند.
5. تأثیر روانی
در حالی که بسیاری از افراد پس از کاهش وزن زیاد سطح سلامت روانشان ارتقاء مییابد، دسته دیگری از افراد ممکن است با چالشهایی مانند مشکلات تصویر بدن یا اختلالات سازگاری مواجه شوند. حمایت روانی کافی برای افرادی که روش درمان دیابت با اسلیو معده را انتخاب میکنند، ضروری است.
6. هزینه
جراحی چاقی ممکن است گران باشد و بار مالی این عمل ممکن است با توجه به عواملی مانند پوشش بیمه و نوع خاص جراحی انجام شده متفاوت باشد.
7. راه حل تضمین شده دیابت
در حالی که بسیاری از افراد پس از درمان دیابت با عمل اسلیو معده ، شاهد بهبود قابلملاحظه یا از بین رفتن کامل بیماری خواهند بود، این یک نتیجه تضمین شده برای همه نیست. نتایج عمل ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد و احتمال آن وجود دارد که برخی از افراد همچنان به مدیریت مداوم دیابت نیاز داشته باشند.
کدام نوع عمل جراحی برای درمان دیابت نوع ۲ مناسب تر است؟
به تازگی اخبار زیادی در مورد جراحی دیابت نوع دو از گوشه و کنار فضای مجازی به چشم میخورد. اما این اخبار چقدر صحت دارد؟ در پاسخ باید گفت که بله اگر تشخیص داده شود که دیابت شما ناشی از چاقی است، میتوان بیماری را با استفاده از درمان دیابت با عمل اسلیو معده ، تا حد زیادی مداوا کرد.
طبق تحقیقات انجام شده عمل لاغری در بیماران دیابتی سبب بهبود یا درمان این بیماری شده است. اما از بین عمل های جراحی لاغری کدام یک مناسب تر هستند؟ عمل باندینگ معده یکی از عمل های جراحی است که با انجام آن بیماران تقریبا ۴۵ تا ۶۰ درصد بهبودی کامل پیدا می کنند. عمل بای پس روده یک روش دیگر لاغری است که معمولا بیماران ۸۵ درصد بهبودی کامل را تجربه می کنند ولی این عمل کمی دشوار است. درمان دیابت با عمل اسلیو معده، روش دیگری است که در کشور ما و در کل جهان بسیار طرفداران زیادی دارد.
این عمل بر اساس تحقیقات باعث بهبودی ۸۱ درصدی در بیماران مبتلا به دیابت شده و در ۶۲ درصد نیز درمان کامل دیابت حاصل شده است. با توجه به آسانتر بودن درمان دیابت با عمل اسلیو معده نسبت به عمل بای پس روده و همچنین عوارض کمتر پس از عمل، میتوان گفت بهترین روش درمان دیابت، اسلیو معده محسوب میشود.
در درمان دیابت با عمل اسلیو معده تقریبا ۷۰ درصد از معده از بدن خارج شده و تنها ظرفیت بسیار کوچکی از آن در بدن باقی میماند. پس از انجام این جراحی فرد کم کم شروع به از دست دادن چربی کرده و بعد از آن کالری زیادی جذب نمیکند؛ زیرا حجم معده کم شده و نمیتواند حجم زیادی در خود نگه دارد و فرد نسبت به غذا بی اشتها میشود.
درمان دیابت با عمل اسلیو معده در تهران توسط دکتر ناصر یاهو
برای درمان دیابت با عمل اسلیو معده، بهتر است تا زمانی که بیماری خیلی پیشرفت نکرده و هنوز در مراحل اولیه هست برای جراحی لاغری اقدام کنید. عمل اسلیو معده معمولا برای افرادی که دارای توده بدنی بیشتر از ۳۰ هستند، توصیه میشود. در درمان دیابت با جراحی اسلیو معده، افراد اضافه وزن خود را با سرعت زیادی از دست میدهند و دیگر نیازی به مصرف دارو نخواهند داشت. پس از کاهش وزن، حمایت سلول ها از انسولین افزایش یافته و باعث کاهش قندخون میشود.
با انجام عمل جراحی اسلیو معده در کمترین زمان ممکن میتوانید لاغر شوید و دیابت نوع دو خود را درمان کنید. قطعا انتخاب جراح مناسب یکی از موارد تأثیرگذار بر کیفیت عمل جراحی لاغری است که باید با دقت کافی انجام شود. دکتر ناصر یاهو متخصص جراحی چاقی و زیبایی با بیش از ۲۷ سال سابقه تجربه حرفه ای در عمل های لاغری نظیر پیکرتراشی یکی از باتجربه ترین پزشکان در این زمینه هستند .شما میتوانید برای عمل جراحی برای درمان دیابت نوع ۲ و ۱ در تهران توسط دکتر ناصر یاهو، با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.
با پیکر تراشی که یکی دیگر از بهترین جراحی های لاغری است و به صورت معجزه وار زندگی شما را نجات می دهد آشنا شوید.
منبع:
بدون نظر