رژیم غذایی بعد از عمل پلیسه معده

در صورتی که تصمیم به انجام عمل پلیسه معده یا هرگونه عمل جراحی لاغری دارید، باید به این نکته توجه داشته باشید که این نوع جراحی‌ها، حساسیت بالایی دارند و نباید توسط هر پزشکی انجام گیرند. پزشک انتخابی برای جراحی‌های لاغری از جمله پلیسه معده، باید در این زمینه تخصص کافی داشته و با تجربه باشد تا از دردسرها و خطرات احتمالی جراحی تا حد ممکن جلوگیری شود.

علاوه بر انتخاب پزشک مناسب، از مهم‌ترین نکاتی روی نتیجه عمل تأثیرگذار است، رژیم غذایی بعد از عمل پلیسه معده است. با رعایت یک رژیم غذایی مناسب و اصولی، بهترین نتیجه از عمل پلیسه حاصل شده و عوارض جراحی به طرز چشمگیری کاهش می‌یابد. در ادامه توضیحات کافی در رابطه با تغذیه بعد از عمل پلیسه معده ارائه می‌شود که شما می‌تواند از آن برای آگاهی بیشتر در این زمینه استفاده کنید.

دکتر یاهو جراح پلیسه معده

عمل پلیسه معده چیست؟

عمل پلیسه معده یکی از جدیدترین روش‌های درمان چاقی مرضی در بیمارانی است که سال‌ها با مشکل اضافه وزن و بیماری‌های مرتبط با چاقی نظیر پرفشاری خون، چربی خون، دیابت و غیره درگیر بوده‌اند. این نوع عمل جراحی، یک روش بسیار کم تهاجمی و جدید است که به کاهش 70 درصدی حجم معده منجر می‌شود.

عمل پلیسه معده یک عمل محدودکننده محسوب شده که در آن طی فرآیند خاصی، حجم معده کم خواهد شد. البته برای کاهش حجم معده از یک جسم خارجی مانند حلقه یا بالون استفاده نشده و همچنین قسمتی از معده بریده و جدا نمی‌شود. در عمل پلیسه معده، تنها قسمتی از معده به داخل تا شده و با استفاده از بخیه در جای خود ثابت می‌شود. در نتیجه، بیمار نسبت به قبل از جراحی، مقدار غذایی مصرفی او کاهش یافته و زودتر احساس سیری می‌کند.

رژیم غذایی بعد از عمل پلیسه معده

رژیم غذایی بعد از عمل پلیسه معده

این عمل جراحی نیز مانند سایر جراحی‌های لاغری، مزایا و معایب خاص خود را دارد. اما آیا جراحی پلیسه معده، ارزش تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی را دارد؟ پاسخ این سوال کاملاً مثبت است. این جراحی مزایای زیادی دارد. در ابتدا می‌تواند شکل ظاهری بدن شما را اصلاح کند و بعد از آن نیز متوجه بهبود سلامت روحی خود می‌شود. از همه مهم‌تر با انجام این جراحی، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های کبدی، پرفشاری خون، دیابت، سرطان و در نهایت مرگ بسیار کاهش می‌یابد. از جمله مراقبت‌های بعد از عمل پلیسه معده عبارتند از:

  • رعایت دقیق و اصولی رژیم غذایی بعد از عمل پلیسه معده مطابق با نظر و توصیه پزشک جراح
  • عدم مصرف دخانیات و سیگار
  • مصرف پروتئین بیشتر در روز
  • پرهیز از مصرف نوشیدنی در حین غذا خوردن
  • داشتن تحرک کافی و انجام فعالیت‌های ورزشی سبک مانند پیاده‌روی

هفته اول و دوم بعد از عمل پلیسه معده

رژیم غذایی بعد از عمل پلیسه معده در هفته اول و دوم نیز مانند سایر عمل‌های جراحی لاغری، تنها به مصرف آب و مایعات محدود می‌شود. دیگر مواد غذایی باید به طور آهسته به رژیم غذایی بیمار اضافه شوند. مصرف مواد غذایی دو هفته بعد از عمل پلیسه معده شروع خواهد شد. همچنین باید توجه داشته باشید که به هیچ عنوان در بین غذا خوردن، مایعات مصرف نکنید. تلاش کنید به آرامی غذا خورده و غذا را نیز کامل بجوید.

همچنین در این رژیم غذایی تلاش می‌شود تا مواد پروتئینی مانند گوشت و لبنیات به آهستگی در رژیم بیمار گنجانده شود. بنابراین بیمار باید بر اساس توصیه‌های پزشک خود و با توجه به رژیم ارائه شده وعده‌های غذایی خود را کنترل کند و به هیچ عنوان نبیاد خودسرانه مواد غذایی غلطی را مصرف کرده یا پرخوری کند. نکته دیگری که لازم است به آن توجه شود، عدم استعمال سیگار یا هرگونه دخانیات و الکل در طی دو هفته بعد از عمل پلیسه معده است. مصرف مسکن و قرص‌ها به تجویز پزشک در این دوره آزاد بوده و باید مطابق با دستور پزشکی مصرف شوند.

هفته سوم و چهارم بعد از عمل پلیسه معده

هفته سوم و چهارم بعد از عمل پلیسه معده

همانطور که گفته شد، در طی هفته اول و دوم، بیمار تنها باید مایعات و نوشیدنی‌هایی مانند آبمیوه، آب و غیره مصرف کند. از هفته سوم تا هفته چهارم، بیمار می‌تواند سوپ و مواد غذایی پوره شده را نیز مصرف نماید. دقت کنید این مواد غذایی باید سبک باشند و به هیچ عنوان سنگین‌تر از حد نرمال نشوند.

 هفته پنجم و ششم رژیم غذایی بعد از پلیسه معده

در طی هفته پنجم و ششم، بیمار باید مطابق رژیم غذایی ارائه شده توسط پزشک عمل کند و به مرور شروع به مصرف غذاهای جامد و نرمال کند. اما وعده‌های غذایی باید کوچک باشند. البته در این هفته‌ها نیز بیمار می‌تواند سوپ مصرف کند و مواد بیشتری را در سوپش بریزد.

بعد از گذشت یک ماه از جراحی، بیمار باید تحت نظر پزشک، فعالیت‌های ورزشی سبک را شروع کند تا سریع‌تر به وزن دلخواه خود برسد. باید توجه داشت که انجام ورزش‌های سنگین و حرفه‌ای نیاز به مشورت با پزشک داشته و باید به آهستگی به روتین روزانه اضافه شود.

نیاز به ویتامین‌ ها و مکمل‌ های غذایی بعد از عمل پلیسه معده

نیاز به ویتامین‌ ها و مکمل‌ های غذایی بعد از عمل پلیسه معده

عمل پلیسه معده به علت کم تهاجمی بودن و عدم تغییر خاص در سیستم گوارشی بیمار، محبوبیت زیادی دارد. بنابراین اگر شما نیز متقاضی انجام این جراحی هستید، باید تمامی نکات لازم را بدانید و اقدام آگاهانه داشته باشید. مصرف ویتامین‌ها و مکمل‌های معدنی از جمله این نکات مهم هستند که به تجویز پزشک و در رژیم غذایی بعد از عمل پلیسه معده لحاظ می‌شود.

به طور کلی، با مصرف مکمل‌های تجویز شده، از بسیاری از عوارض بعد از عمل جلوگیری می‌شود. بدن شما بعد از جراحی پلیسه، ممکن است نتواند به اندازه کافی ویتامین و مواد معدنی جذب کند، بنابراین پزشک با تجویز مکمل‌های خوراکی، این کمبود را جبران می‌کند.

جمع‌بندی

میزان تناسب اندام هر فرد بر اساس بررسی شاخص توده بدنی یا BMI او قابل تشخیص است. بعد از بررسی این شاخص، مشخص می‌شود آیا فرد درگیر بیمار چاقی بوده یا خیر. جالب است بدانید افراد درگیر با اضافه وزن و چاقی مفرط، تقریباً دو برابر افراد با وزن نرمال، در معرض خطر مرگ قرار دارند. همین امر موجب شده تا دومین علت مرگ در جهان، چاقی نام بگیرد.

یکی از کم تهاجمی‌ترین و جدیدترین روش‌های درمان چاقی، جراحی پلیسه بوده که استفاده از آن در سال‌های اخیر افزایش پیدا کرده است. مهم‌ترین شاخصه افراد چاق، BMI بیشتر از 30 خواهد بود. از مهم‌ترین نکاتی که قبل از انجام جراحی و همچنین بعد از آن باید رعایت شود، رژیم غذایی اصولی و صحیح است.

در صورتی که شما اراده کافی برای تغییر سبک زندگی خود داشته باشید، می‌توانید از یک پزشک متخصص کمک گرفته و سوالات خود را در رابطه با این عمل جراحی و رژیم غذیی بعد از آن بپرسید. دکتر ناصر یاهو از بهترین جراحان حوزه لاغری هستند که راهنمای بسیار خوبی در این زمینه خواهند بود و با صبوری کامل، توضیحات کافی و علمی برای سوالات شما ارائه می‌دهند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *