تفاوت عمل اسلیو معده با پیکر تراشی

یکی از معضلات بزرگ جامعه امروز، چاقی و اضافه وزن است. افراد زیادی در سراسر دنیا به علت عدم رعایت برنامه غذایی اصولی و مصرف بیش از اندازه مواد غذایی بی‌ارزش، دچار چاقی شده و درصد چربی بدن آن‌ها افزایش می‌یابد. در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی و علم پزشکی در این زمینه، روش‌های زیادی برای کاهش وزن و لاغری وجود دارد. برخی از افراد تنها با ورزش کردن و باشگاه و برخی دیگر با رژیم‌های سفت و سخت غذایی، به وزن ایده‌آل خود می‌رسند. اما در برخی از افراد، روش‌های گفته شده نتیجه‌ای نداشته یا به دنبال لاغری زودرس هستند.

این افراد می‌توانند از انواع جراحی‌ لاغری نظیر اسلیو معده استفاده کنند. اما در صورتی که اضافه وزن آن‌ها در حد زیادی نیست و فقط در قسمت‌هایی از بدن دارای چربی اضافه هستند، برای زیبایی بیشتر اندامشان، انواع جراحی پیکر تراشی برایشان مناسب خواهد بود. اما تفاوت عمل اسلیو معده با پیکر تراشی چیست؟ این دو جراحی در ماهیت چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ در این مقاله به طور کامل به پاسخ این سوالات پرداخته می‌شود. با ما همراه باشید.

عمل اسلیو معده چیست؟

عمل اسلیو یکی از انواع جراحی‌های لاغری است که در آن بخش بزرگی از معده که محل ترشح هورمون گرلین (هورمونی که موجب احساس گرسنگی می‌شود) بریده شده و حذف می‌شود. بخش باقی‌مانده معده با منگنه پزشکی به یکدیگر متصل شده و در نتیجه کاهش حجم معده، وزن نیز کاهش می‌یابد.

در واقع در این روش، بخش باقی‌مانده معده، شبیه به آستین پیراهن است. به همین دلیل، به این جراحی، اسلیو گفته می‌شود که در انگلیسی به معنای آستین است. به طور کلی، با حذف بخش بزرگی از معده، مواد غذایی کمتری در معده جای گرفته و همچنین کالری کمتری از این مواد، جذب خواهد شد. البته ممکن است بعد از عمل اسلیو معده نیز بیماران به علت پرخوری و عدم رعایت برخی از اصول و رژیم غذایی، وزن آن‌ها افزایش یابد.

خدمات اسلیو معده دکتر ناصر یاهو

عمل جراحی پیکر تراشی چیست؟

پیکر تراشی یکی از انواع جراحی است که برای تغییر فرم و شکل قسمت‌های خاصی از بدن استفاده می‌شود. در این نوع جراحی‌ها، چربی و پوست‌های اضافی برداشته شده و ناحیه مورد نظر به شکل نرمال شکل‌دهی خواهد شد. در واقع پیکر تراشی یک جراحی ترمیمی و زیبایی به حساب می‌آید و در آن، افراد کاهش وزنی نخواهند داشت و تنها ظاهر بدن آن‌ها تغییر می‌کند. در واقع کاهش وزن اتفاق افتاده نیز حاصل برداشتن پوست‌ها و چربی‌های اضافی است.

در صورتی که بعد از عمل اسلیو معده، بیماران دچار شل‌شدگی و افتادگی در پوست شوند، ممکن است همین امر، بیماری و عفونت در پی داشته باشد. پوست شل و افتاده، زیبایی افراد را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. بنابراین برای درمان این وضعیت، بیمار تحت عمل پیکر تراشی قرار می‌گیرد.

عوارض جراحی پیکر تراشی

به طور کلی، تمام انواع جراحی، دارای عوارض احتمالی هستند. پیکر تراشی نیز در صورتی که توسط پزشک متخصص و با تجربه و به طور اصولی انجام نگیرد، احتمال بروز خطراتی بعد از آن وجود دارد. از جمله مهم‌ترین عوارض و چالش‌های این جراحی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بروز عفونت در محل جراحی
  • درد و تورم در ناحیه جراحی شده
  • بروز مشکلات قلبی یا ریوی
  • ایجاد لخته خون یا خونریزی در محل زخم‌ها
  • عدم بسته شدن کامل برش‌ها
  • عوارض ناشی از دریافت ماده بیهوشی مانند تهوع، استفراغ و غیره
  • آسیب به اعصاب، عروق خونی، حتی ماهیچه‌های بخش جراحی شده

عمل پیکر تراشی روی کدام قسمت‌ های بدن انجام می‌شود؟

پیکر تراشی در نواحی خاصی از بدن انجام می‌شود که عبارتند از:

  • بازوها: لیفت بازوها برای اصلاح افتادگی پوست و ماهیچه‌های بازو
  • سینه: لیفت سینه‌ها برای اصلاح شل‌شدگی و عدم برآمدگی آن‌ها
  • صورت: لیفت صورت برای اصلاح افتادگی پوست گردن، رفع غبغب و شل‌شدگی کناره‌های صورت و گونه‌ها
  • پایین‌تنه: لیفت ناحیه شکم، باسن، خارج از ران‌ها و داخل ران
  • ران‌ها: اصلاح افتادگی و فرم ران‌ها
  • شکم و پهلو: جراحی شکم و پهلوها که با نام ابدومینوپلاستی (تامی تاک) نیز شناخته می‌شود، موجب حذف شل شدگی پهلوها و شکم شده و شکم کاملاً سفت و تخت خواهد شد.
  • توده‌های چربی: برای از بین بردن توده‌های چربی از نوعی پیکر تراشی به نام لیپوساکشن استفاده می‌شود که توده‌های چربی قسمت‌های مختلف بدن را از بین برده و بدن به دلخواه بیمار تراش داده خواهد شد.

تفاوت عمل اسلیو معده با پیکر تراشی

تفاوت عمل اسلیو معده با پیکر تراشی

پیکر تراشی در واقع برخلاف عمل لاغری اسلیو معده، برای حل مشکلات و بیماری‌های چاقی انجام نشده و تنها افرادی که به دنبال زیبایی هستند و می‌خواهند چاقی برخی از قسمت‌های بدن خود را درمان کنند، آن را انجام می‌دهند. در این نوع جراحی‌ها، چربی‌های موضعی بدون درد و خون‌ریزی با استفاده از روش‌ها و تکنیک‌های روز دنیا تخلیه خواهند شد. این نوع جراحی لاغری و از بین بردن چربی، به عنوان عمل زیبایی شناخته می‌شود. جراحی اسلیو معده و عمل پیکر تراشی هر دو موجب از بین رفتن چربی‌ها می‌شوند اما تفاوت‌های اساسی با یکدیگر دارند که در ادامه هر کدام به تفکیک توضیح داده خواهند شد:

میزان کاهش وزن با اسلیو معده

1. میزان کاهش وزن با اسلیو معده بسیار بیشتر از پیکر تراشی است.

به طور کلی در اسلیو معده با برداشتن بخش بزرگی از معده، میزان کالری دریافتی بدن محدود خواهد شد. جراحی اسلیو معده در واقع به بیماران مبتلا به چاقی مرضی کمک می‌کند تا میزان قابل توجهی از اضافه وزن خود را از بین ببرند. این در حالی است که جراحی پیکر تراشی هیچ‌گونه تأثیری روی اشتها ندارد و اندام‌های داخلی و گوارشی مورد جراحی قرار نمی‌گیرند. بنابراین این نوع جراحی، تأثیر زیادی روی کاهش وزن ندارد و تنها به اندازه وزن بافت‌های چربی خارج شده و پوست‌های آویزان برداشته شده از وزن فرد کم خواهد شد که مقدار بسیار اندک است.

2. پیکر تراشی برخلاف جراحی اسلیو معده، بیماری‌های مرتبط با چاقی را درمان نمی‌کند.

عمل اسلیو معده نوعی جراحی پزشکی درمانی و پیکر تراشی نوع جراحی زیبایی به حساب می‌آید. در واقع هدف از انجام عمل پیکر تراشی بهبود وضعیت ظاهری افراد است. این در حالی است که عمل جراحی اسلیو معده به منظور کاهش وزن و بهبود بیماری‌های فرد انجام می‌گیرد. بیماری‌های مزمن یا خودایمنی ناشی از چاقی نظیر دیابت نوع دو، فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی عروقی بعد از انجام اسلیو معده به طرز شگفت‌آوری بهبود می‌یابند. در مقابل هدف اولیه پیکر تراشی تغییر فرم بدن بوده و ارتباطی با بهبود سلامت جسمی فرد ندارد.

3. امکان بازگشت اضافه وزن بعد از پیکر تراشی بیشتر از جراحی اسلیو معده است.

همانطور که پیش‌تر از این نیز گفته شد جراحی اسلیو معده موجب تغییر در حجم معده شده و سیستم گوارش تغییر می‌کند. از همین رو مصرف غذای فرد محدود شده و کاهش وزن دائمی و همیشگی اتفاق می‌افتد. در مقابل این اتفاق، جراحی پیکر تراشی وجود دارد که در طی آن صرفاً چربی‌های موضعی برخی از قسمت‌های بدن برداشته شده که در نهایت عدم رعایت تغذیه مناسب و فعالیت ورزشی کافی، همین کاهش وزن اندک را نیز برمی‌گرداند. در نتیجه می‌توان گفت، کاهش وزن حاصل از جراحی‌های لاغری نظیر اسلیو معده، ماندگارتر خواهد بود.

امکان بازگشت اضافه وزن بعد از پیکر تراشی

4. هزینه‌های پیکر تراشی برخلاف عمل اسلیو معده توسط بیمه پرداخت نمی‌شود.

پیکر تراشی جزو عمل‌های جراحی زیادی به حساب می‌آید و همین امر موجب شده تا شرکت‌های بیمه‌ای کمک هزینه‌ای برای آن پرداخت نکند. اما در طرف مقابل جراحی‌های لاغری نظیر اسلیو معده وجود دارد که به بهبود سلامت جسمی فرد کمک می‌کند. از این رو بیمه، کمک هزینه جراحی لاغری را برای افرادی که BMI بالاتر از 40 دارند، در نظر گرفته و تا حد زیادی هزینه‌ها را پوشش می‌دهد.

نکاتی در مورد پزشکان معالج اسلیو معده و پیکر تراشی

جراحی‌های لاغری انواع مختلفی دارند که انتخاب نوع آن به پزشک متخصص چاقی و شرایط بیمار بستگی دارد. اسلیو معده یک روش درمانی بیماری چاقی شناخته شده و توسط جراح فوق متخصص لاپاراسکوپی انجام می‌شود. در صورتی که عمل پیکر تراشی یا لیپوماتیک، یک نوع جراحی زیبایی به حساب می‌آید و توسط جراحان زیبایی و پلاستیک انجام می‌گیرد.

باید توجه داشته باشید که انجام عمل‌های جراحی نیاز به تجربه و مهارت کافی دارند. بنابراین در صورتی که جراح به درستی انتخاب نشود و او تجربه و مهارت کافی نداشته باشد، ممکن است عوارض غیرقابل جبرانی برای فرد پیش بیاید. با انتخاب پزشک مناسب، می‌توان انتظار نتایج مثبت و مطابق میل را داشت.

جمع‌بندی

چاقی یکی از بزرگترین مشکلاتی است که بشر با آن دست و پنجه نرم می‌کند و افراد زیادی را به خود درگیر کرده است. در این میان روش‌های متعددی برای رهایی از چاقی و اضافه وزن وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به جراحی اسلیو معده اشاره کرد. البته پیکر تراشی نیز یک نوع جراحی برای کاهش وزن است اما جراحی لاغری به حساب نمی‌آید و تنها نوعی جراحی زیبایی است. در این نوع جراحی، بافت‌های چربی قسمتی از بدن برداشته شده و فرم بدن به حالت ایده‌آل در می‌آید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *