شناخت انواع عمل لاغری

انواع عمل لاغری و آشنایی با آن ها می تواند کمک بزرگی برای رسیدن به اندام ایده آل شما باشد. قبل از انجام و استفاده از هر روشی حتما باید اطلاعات کافی و لازم درباره ی آن را به دست آورید. انجام انواع جراحی ها بدون شناخت و آگاهی می تواند بعدا عوارض و مشکلات جدی را در پی داشته باشد. در این مطلب اطلاعات دقیقی را درباره ی تمامی روش ها در اختیار شما قرار می دهیم.

عمل لاغری چیست؟

عمل لاغری، یک روش پزشکی برای درمان بیماری چاقی و حذف چربی‌های اضافی است. میزان چاقی و اضافه وزن در برخی افراد، به اندازه‌ای است که ‌نمی توان از روش‌های معمول، آن را برطرف نمود. در واقع، رژیم غذایی اصولی، انجام ورزش منظم، مصرف دمنوش‌های لاغری و مواردی از این دست، نمی‌توانند تاثیری بر حذف چربی‌های اضافی از قسمت‌های مختلف بدن داشته باشند. در چنین شرایطی، بنا بر وضعیت بیمار، پزشک متخصص انجام عمل لاغری را به او توصیه می‌کند.

عمل لاغری چیست؟

البته این روش درمانی، عملا برای افرادی توصیه می‌شود که مقدار شاخص توده بدنی برای آن‌ها، حداقل برابر با 40 باشد؛ هر چند ممکن است فرد به دلیل شرایط پزشکی خاص، مانند بیماری‌های مرتبط با چاقی، ناچار به انجام این نوع عمل‌های جراحی گردد.

امروزه انواع مختلفی از جراحی‌های لاغری، مانند عمل بای پس معده، جراحی اسلیو معده و لیپوساکشن، انجام می‌گیرند. در جراحی‌های لاغری، بخشی از معده برداشته شده یا از دسترس خارج می‌گردد؛ در حالی که در عمل لیپوساکشن، چربی‌های موضعی از نقاط مختلف بدن، استخراج خواهند شد.

انجام عمل‌های لاغری در کنار حفظ رژیم غذایی مناسب، و پیگیری ورزش‌های منظم، می‌تواند فرد را به وزن ایده‌آل برساند؛ ضمن این که شرایط پزشکی وی مانند بیماری قلبی، فشار خون بالا و دیابت نوع 2 را بهبود می‌بخشد.

دکتر یاهو جراح لاغری

بررسی انواع انواع عمل لاغری تهاجمی و غیر تهاجمی

عمل های لاغری به دو دسته جراحی (تهاجمی) و غیر جراحی (غیر تهاجمی) تقسیم بندی می شوند. در روش های تهاجمی یا جراحی فرد تحت بیهوشی یا بی حسی قرار می گیرد و با استفاده از دستگاه ها و تکنیک های پیشرفته توده های چربی از بدن او حذف می گردد.

این روش معمولا دوران نقاهت طولانی در پی دارد و فرد حتما باید تحت نظر پزشک قرار داشته باشد تا بهبودی کامل حاصل شود. در روش های غیر جراحی یا غیر تهاجمی نیازی به بستری و بیهوشی نیست و کار تنها با یک یا چند دستگاه صورت می گیرد.

معمولا دوران نقاهت زیادی در این روش وجود ندارد و فرد بعد از انجام درمان می تواند به زندگی عادی خود باز گردد. توجه داشته باشید که انجام انواع عمل لاغری شکم که تهاجمی محسوب می شوند، حتما باید تحت نظر یک پزشک متخصص انجام شوند. در صورت عدم وجود تخصص کافی در پزشک ممکن است اتفاقات ناگواری رخ دهد.

انواع عمل لاغری چیست؟

انواع عمل لاغری چیست؟

برخی از افراد خواستار لاغری سریع و بدون دردسر هستند و دوست دارند در کمترین زمان ممکن به یک اندام ایده آل دست پیدا کنند. انواع عمل های لاغری موضعی (تهاجمی و غیر تهاجمی) در مدت زمان بسیار کم، فرد را به اندام دلخواه و بدون چربی می رسانند. انتخاب روش جراحی لاغری با توجه به نظر جراح و متخصص پس از انجام معاینات و آزمایشهای لازمه خواهد بود.

در ادامه به 9 نوع جراحی لاغری پرطرفدار اشاره می نماییم:

1- عمل اسلیو معده

یکی از روش های جراحی برای لاغری انجام عمل اسلیو معده می باشد. این عمل به روش لاپاراسکوپی انجام می گردد. در واقع کاری که طی این عمل انجام می شود کوچک کردن حجم معده می باشد . این عمل را در اصطلاح عامیانه جراحی کوچک کردن معده نیز می نامند.

با انجام اسلیو معده حجم غذای فرد به صورت زیادی کاهش می یابد و همین موضوع سبب لاغری و از بین رفتن چربی های اضافی در بدن می شود. پزشک متخصص انجام عمل اسلیو را به افرادی توصیه می کند که اضافه وزن بسیار زیادی دارند و هیچ کنترلی بر روی اشتها و رژیم غذایی خود ندارند.

افرادی که از انواع روش های لاغری جراحی استفاده می نمایند حتما باید قبل از عمل اطلاعات و آگاهی کاملی نسبت به آن به دست آورند. در صورت وجود اضافه وزن کم و جزئی این عمل جراحی انجام نمی گردد.

2- بای پس معده

در جراحی بای پس معده پزشک با ایجاد تقسیم بندی هایی در معده سبب کاهش حجم آن می شود. بعد از انجام این جراحی اشتهای فرد به طور زیادی کاهش می یابد. دریافت کالری کم در مدت زمان طولانی باعث از بین رفتن توده های چربی بدن و کاهش وزن می شود.

افراد دارای ضعف سیستم ایمنی نباید از این روش برای لاغری استفاده نمایند. زیرا برای ریکاوری سیستم ایمنی باید قوی باشد. این جراحی نیز برای افرادی انجام می شود که از چاقی مفرط رنج می برند و برای اضافه وزن های جزئی انجام نمی گردد.

3- لیپوساکشن

روش لیپوساکشن یکی از انواع روش های لاغری موضعی است که در نواحی مختلف بدن کاربرد دارد. در این روش با استفاده از دستگاه ها و ابزارهایی اقدام به مکش و ساکشن توده های چربی زیر پوست می کنند.

برای انجام این کار پزشک برش هایی را بر روی بدن فرد ایجاد می کند و با وارد کردن دستگاه و لوله ای بنام کانولا به زیر پوست توده های چربی موجود در شکم یا هر ناحیه دیگر را به وسیله مکش خارج می نماید.

این نوع روش تقریبا تهاجمی بوده و نیاز به بستری و تحت نظر بودن دارد. بعد از جراحی معمولا جای زخم بسیار کوچک و ظریفی بر روی بدن باقی می ماند. در صورتی که عضلات شکمی فرد بسیار ضعیف باشد و پوست شل و افتاده ای بعد از لیپوساکشن باقی بماند توصیه می شود حتما جراحی ابدومینوپلاستی نیز صورت گیرد تا فرد به اندام و پوست ایده آل خود دست پیدا کند.

4- ابدومینوپلاستی

جراحی ابدومینوپلاستی برای لاغری و تناسب اندام در ناحیه شکم انجام می شود. در طی عمل ابدومینوپلاستی عضلات ضعیف شکمی تقویت شده و پوست شل و افتاده آن برداشته می شود. معمولا این عمل به همراه لیپوساکشن انجام می گیرد.

ابدومینوپلاستی از انواع روش های لاغری شکم است که اندامی بی عیب و نقص را برای فرد به ارمغان می آورد. این نوع جراحی نیاز به بستری داشته و حتما باید تحت نظر پزشک متخصص انجام گردد. دوران نقاهت آن حدود چهار هفته می باشد. فرد حتما باید دو هفته استراحت مطلق داشته باشد تا ریکاوری عضلات انجام شود.

این جراحی مناسب افرادی است که عضلات شکمی بسیار ضعیف و افتاده ای دارند. قبل از عمل حتما باید تمامی موارد مهم درباره ی سلامتی کنترل شود. ضعف در سیستم ایمنی، مبتلا بودن به دیابت و وجود فشار خون بالا از جمله موانعی برای انجام این جراحی می باشد.

5- لاغری با کمک دستگاه

لاغری با دستگاه از دیگر انواع روش های لاغری شکم و سایر نواحی در بدن می باشد. در این روش از دستگاه های مختلف و متفاوتی برای کاهش سایز و وزن استفاده می نمایند. دستگاه آراف، دستگاه اگزیمیا، دستگاه شاک ویو و انواع دستگاه های ویبره برای انجام لاغری موضعی مورد استفاده قرار می گیرند.

در این روش جراحی وجود ندارد به همین دلیل نیز تهاجم کمتری در آن وجود دارد. معمولا برای گرفتن نتیجه مطلوب از دستگاه های لاغری حتما باید رژیم غذایی سالمی داشته باشید و فعالیت بدنی مناسبی را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

استفاده از تمامی روش های لاغری باید متناسب با وضعیف جسمانی فرد انجام بگیرد. روش های جراحی حتما باید توسط پزشک متخصص انجام شوند. در غیر این صورت عوارض و عواقب خطرناکی را در پی خواهند داشت. دکتر ناصر یاهو متخصص جراحی زیبایی با بیش از 20 سال سابقه آماده خدمات رسانی به شما عزیزان می باشد.

6- لاغری به روش کرایولیپولیز (Cryolipolysis)

در تکنیک پیکرتراشی کرایولیپولیز، بافتهای چربی با قرارگیری در سرمای شدید، از بین رفته و در چند هفته از طریق سیستم ایمنی بدن دفع می شود.

مزایای تکنیک لاغری کرایولیپولیز

  • روشی بدون عوارض
  • بدون درد
  • زمان کوتاه عمل
  • بدون ایجاد زخم روی بدن
  •  سرپایی

7- تکنیک لاغری اولترازد (Ultraz)

در تکنیک لاغری اولترازد، با تحریک کردن قسمت فیبروپلاست بدن و ایجاد کلاژن، بعد از تابش امواج هایفو به لایه های چربی و قسمت زیر پوست ، چربی ها را به شکل مایع از بدن خارج می شود.

مزایای روش اولترازد

  • شل نشدن پوست بعد از جراحی
  • بدون بیهوشی کامل
  • نداشتن عوارض آمبولي

لاغری با لیپوست

8- لاغری با لیپوست (Liposat)

در روش لیپوست با ویبره رفت و برگشتی، چربی‌ها از بدن جدا می شوند.
در این روش جراحی لاغری با انجام ساکشن و ویبره ، چربی ها بدون گلوله شدن از بدن خارج می شوند.

مزیت های لیپوست

  • بدون عوارض
  • خروج چربی به صورت یکدست
  • بدون درد

 

9- پیکرتراشی با بادی جت

کانتورینگ بادی جت معمولاً با بی حسی موضعی انجام می شود. این روش برای جمع آوری چربی در اطراف شکم، شانه ها، ران ها، بالای بازوها و سایر قسمت های بدن به روش بادی جت استفاده می شود.

پس از تزریق بی حسی موضعی، یک برش کوچک ایجاد می شود. سپس از طریق یک برش، یک لوله کانولا وارد بدن فرد می شود. مرحله بعدی از طریق یک لوله کنترل شده با فشار، آب به بدن پمپ می شود و از چربی و سلول ها جدا می شود.

چربی آزاد و جدا شده از ماهیچه ها با جذب از بدن خارج می شود. آبی که وارد بدن می شود به سرعت از بدن خارج می شود و هیچ آسیبی برای فرد ندارد. هر چه آب کمتری وارد بدن انسان شود پس از انجام این روش درد کمتری دارد و می توان گفت با درد کمتر و به بهترین شکل وزن کم می کند.

 

 مزایای اصلی پیکرتراشی با بادی جت

  • بهبودی سریع
  • گرفتن بهترین نتیجه
  • درد کمتر
  •  ریسک عمل کمتر
  • استفاده از چربی ها در قسمت های دیگر

 افرادی کاندیدای عمل با بادی جت

  • افراد بالای ۱۸ سال
  • افراد دارای چربی های مقاوم
  •  افراد دارای چاقی موضعی
  • بیماران دیابتی و قلبی
  •  افراد دارای اضافه وزن زیر ۱۰ کیلوگرم

کدام یک از انواع عمل لاغری جدیدتر است؟

روش لیپوماتیک، یکی از متدها و انواع عمل لاغری روز دنیا محسوب می شود. با کمک این روش چربی‌های اضافی از بدن خارج شده و قابل استفاده در قسمت های دیگر بدن شما خواهد بود. این روش، با بهره گیری از تکنولوژی های نوین مهندسی پزشکی، ابتدا بافت چربی‌ را آنالیز کرده سپس با عمل ساکشن، چربی‌ها را از بدن خارج می کند.این روش عملکرد بسیار بالایی دارد و بصورت یکدست چربی‌ ها را خارج می کنند.

چه کسانی می‌توانند عمل لاغری انجام دهند؟

با اینکه انجام عمل لاغری برای کاهش وزن، یک روش مفید و موثر به حساب می‌آید، اما تنها برای افرادی انجام می‌گیرد، که واجد شرایط باشند. برخی از افراد، اضافه وزن بالایی دارند؛ به طوری که با روش‌های معمول، نمی‌توانند آن را برطرف کنند. در این صورت، با انجام عمل جراحی لاغری، می‌توان سیستم گوارش آن‌ها را تغییر داده و به کاهش اشتهای آن‌ها کمک کرد. یا حتی از طریق استخراج چربی‌های موضعی، می‌توان به لاغری و کاهش وزن آن‌ها کمک نمود. با این حال، تنها کسانی می‌توانند عمل‌های لاغری را انجام دهند که یکی از شرایط زیر را داشته باشند:

  • کسانی که شاخص توده بدنی آن‌ها، 40 یا بالاتر باشد.
  • افراد با شاخص توده بدنی 35 تا 40 که به یک بیماری مرتبط با چاقی، مانند دیابت نوع ۲، فشار خون بالا، آپنه انسدادی خواب، بیماری‌های قلبی و کبد چرب که حتی با مصرف دارو نیز قابل کنترل نیستند.
  • افرادی که با روش‌های معمول و در بازه زمانی طولانی، نتوانسته‌اند چاقی خود را درمان کرده و به وزن ایده‌آل برسند.

عمل جراحی لاغری برای چه افرادی مناسب نیست؟

معمولا افرادی که تنها با پیگیری رژیم‌های غذایی و ورزش‌های منظم، نتوانسته‌اند به وزن ایده‌آل خود برسند، هنگامی که به جراح لاغری مراجعه می‌کنند، قصد دارند بلافاصله تحت عمل یا جراحی لاغری قرار گیرند. اما همه افراد مبتلا به بیماری چاقی، نمی‌توانند کاندید مناسبی برای این عمل باشند. در ادامه به تعدادی از دلایل این موضوع اشاره می‌کنیم.

مقدار BMI مناسب نیست

افرادی که مقدار BMI آن‌ها به اندازه کافی بالا نباشد، نمی‌توانند تحت عمل لاغری قرار گیرند. در واقع، کسانی برای انجام این جراحی کاندید مناسبی هستند، که مقدار BMI آن‌ها بالاتر از ۴۰ باشد. البته برای افراد مبتلا به یک یا چند بیماری مرتبط با چاقی، که شاخص توده بدنی آن‌ها بالاتر از ۳۵ باشد هم انجام این عمل، بلامانع خواهد بود. رعایت این نکته، یکی از مهم‌ترین قوانینی است که در لاغر شدن با عمل یا جراحی، باید مد نظر پزشک و بیمار قرار گیرد.

محاسبه میزان BMI

وجود بیماری‌های مزمن در فرد

ابتلا به برخی از بیماری‌های جسمانی، باعث می‌شود تا انجام عمل جراحی برای فرد خطرناک باشد. زیرا عمل جراحی فشار قابل توجهی را بر بدن بیماران وارد می‌کند، و بیهوشی و عوارض ناشی از آن نیز ممکن است بیمار را با خطر مواجه سازد. از این رو، معمولا برای افرادی که سلامت عمومی ضعیفی دارند، انجام جراحی لاغری توصیه نمی‌شود؛ مگر آنکه با انجام آزمایش‌های قبل از عمل لاغری، پزشک درباره میزان خطرات احتمالی، بررسی‌های دقیق را انجام داده و شرایط بیمار را تایید نماید.

کشیدن سیگار

برای کسانی که قصد انجام عمل لاغری را دارند، کشیدن سیگار از حداقل ۶ هفته قبل از جراحی، ممنوع است. رعایت این مساله برای کاهش خطرات احتمالی در حین جراحی و پس از آن الزامی است. برای حفظ سلامتی خود، بهتر است مصرف سیگار را حتی بعد از جراحی نیز کنار بگذارید.

عدم آمادگی روانی و عاطفی

صحبت با بیمار درباره تغییرات جسمی بعد از جراحی لاغری، از مهم‌ترین وظایف پزشک در قبال بیمار است. در واقع، پزشک جراح باید فرد را از نظر ذهنی و عاطفی، برای جراحی چاقی آماده کند؛ این کار به شخص کمک می‌کند تا تغییرات پس از عمل را بهتر درک کرده و راحت‌تر بپذیرد.

آیا عمل لاغری با لیزر انجام می‌شود؟

امروزه لیزر، در انواع خدمات پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد، که انجام عمل لاغری نیز از این قاعده مستثنا نخواهد بود. البته عمل لاغری با لیزر که آن را تحت عنوان لیزر لیپولیز می‌شناسند، عمدتا برای کانتورینگ بدن انجام می‌گیرد. در این روش، چربی‌های اضافی از نواحی مختلف بدن، به کمک لیزر استخراج می‌گردند. شکم، پهلوها، کمر و گردن، باسن، ران و بازوها، از جمله نواحی هستند که می‌توانند با کمک لیزر لیپولیز، حجم کمتری پیدا کنند. در واقع، لیزر لیپولیز همان لیپوساکشن است که با کمک لیزر انجام می‌گیرد.

شرایط انجام لیزر لیپولیز

تنها افرادی می‌توانند کاندید خوبی برای عمل لاغری با لیزر باشند، که از سلامت عمومی برخوردار باشند. ضمن اینکه، افراد با اضافه وزن بالا و پوست شل، نمی‌توانند این نوع عمل را انجام دهند.

نکته دیگر اینکه، برای افراد سیگاری امکان انجام عمل لیزر لیپولیز وجود ندارد؛ مگر آنکه از چند هفته قبل از عمل، مصرف نیکوتین قطع گردد. افرادی که به انواع بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت نوع ۲ و بیماری‌های کبد و قلب مبتلا هستند، و یا بانوان باردار هم نمی‌توانند گزینه مناسبی برای عمل لاغری با لیزر باشند.

در حالت کلی، بیماران باید قبل از انجام جراحی با لیزر، دیدگاهی واقع بینانه درباره نتایج نهایی، داشته باشند. این عمل عمدتا با هدف کانتورینگ بدن انجام می‌گیرد و بیمار نباید انتظار تغییرات شدید وزنی (مانند نتیجه جراحی بای پس یا اسلیو معده) را داشته باشد.

هزینه عمل لاغری چقدر است؟

فاکتورهای متعددی در تخمین هزینه عمل لاغری دخیل هستند، که اصلی‌ترین آن‌ها دستمزد پزشک جراح، و هزینه‌های مرتبط با کلینیک یا بیمارستان هستند. ضمن اینکه فاکتورهای متفرقه مانند میزان شهرت پزشک، محل جغرافیایی کلینیک و شهر محل جراحی نیز، می‌توانند بر هزینه جراحی لاغری تاثیر داشته باشند.

در هر حال، دستمزد پزشک جراح برای انجام جراحی لاغری، حدود ۶۰ میلیون تومان است، که بسته به نوع عمل می‌تواند کمی تفاوت داشته باشد. بهتر است قبل از آماده شدن جهت انجام عمل جراحی، حتما درباره هزینه‌های عمل و کلینیک با پزشک خود صحبت کنید.

خدمات انواع عمل لاغری توسط دکتر ناصر یاهو

دکتر ناصر یاهو با چند دهه سابقه درخشان در انجام انواع عمل لاغری نظیر : اسلیو معده، بای پس معده و پیکر تراشی توانسته است مراجعه کنندگان زیادی را به وزن ایده آل خود برساند. دکتر ناصر یاهو با انجام انواع عمل لاغری (تهاجمی و غیر تهاجمی) ، افرادی را که بعد از  رژیم های لاغری گوناگون و ورزشهای مکرر از رسیدن به وزن دلخواه ناکام مانده اند، را به تناسب اندام خواهد رسانید.

خدمات پیکرتراشی دکتر ناصر یاهو

سوالات متداول راجب انواع عمل لاغری

در روش های تهاجمی (یا جراحی) فرد تحت بیهوشی کامل قرار می گیرد ولی در روش غیر تهاجمی نیازی به بستری و بیهوشی نیست و دوران نقاهت کوتاه تر است و فرد بعد از انجام درمان می تواند به زندگی عادی خود باز گردد

از جمله عمل های لاغری می توان به : اسلیو معده، بای پس معده، لیپوساکشن ، ابدومینوپلاستی و انواع روشهای پیکر تراشی اشاره نمود که در این مقاله به طور کامل تشریح می شوند.

از جمله روشهای لاغری بدون جراحی می توان به : تکنیک لاغری کرایولیپولیز، روش اولترازد، لیپوست (Liposat) و بادی جت اشاره نمود.

 

منابع:
clevelandclinic

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *