درمان آرتروز با عمل اسلیو معده : یکی از عوامل تاثیرگذار بر شدت و پیشرفت آرتروز، اضافهوزن و چاقی است. وزن اضافی فشار بیشتری بر مفاصل وارد کرده و فرسایش غضروف را سریع میکند؛ به همین دلیل، کاهش وزن به عنوان یکی از روشهای مهم در کنترل علائم آرتروز توصیه میشود.
با یک تصمیم درست, زندگی تان را متحول کنید! هر آنچه درباره عمل جراحی اسلیو باید بدانید را کلیک کنید و بخوانید.
درمان آرتروز با عمل اسلیو معده به عنوان یک گزینه موثر برای بیماران مبتلا به چاقی و آرتروز مورد توجه قرار گرفته است. این جراحی که با کاهش حجم معده باعث کاهش وزن پایدار میشود و میتواند تاثیر مثبتی بر کاهش التهاب مفاصل، بهبود عملکرد حرکتی و حتی کاهش نیاز به تعویض مفصل داشته باشد.
بااینحال، نکته مهمی که باید در نظر گرفت این است که این روش برای همه بیماران مبتلا به آرتروز مناسب نیست و نیاز به بررسی شرایط سلامت فرد توسط متخصصان دارد. در این مقاله، تاثیر درمان آرتروز با عمل اسلیو معده و شرایط لازم برای انجام این جراحی را بررسی خواهیم کرد.
آرتروز و اضافه وزن
استئوآرتریت یا آرتروز (Osteoarthritis) شایعترین اختلال مفصلی است که علائم آن در دست، زانو، لگن، پشت و گردن نمایان میشود. به طور دقیقی مشخص نیست که وزن اضافی چگونه بر آرتروز تأثیر میگذارد؛ اما واضح است که اضافهوزن بار وارد شده بر روی مفاصل مانند زانو را افزایش میدهد که این امر نیز استرس را افزایش داده و به احتمال بسیار، منجر به تسریع روند تجزیه غضروف میشود.
یکی از روشهای موثر در کاهش وزن و در نتیجه کاهش فشار وارده بر مفاصل، درمان آرتروز با عمل اسلیو معده است. باید به این نکته توجه داشته باشید، در هنگام راهرفتن به طور تقریبی، نیرویی معادل ۳ تا ۶ برابر وزن فرد، روی زانو وارد میشود.
افزایش وزن بدن باعث افزایش نیرو به این مقدار میشود. اضافهوزن یک عامل خطر واضح برای ابتلا به استئوآرتریت است. درمان آرتروز با عمل اسلیو معده به عنوان یک روش کارآمد برای کاهش وزن پایدار و جلوگیری از پیشرفت آرتروز شناخته میشود.
سری مطالعات مبتنی بر جمعیت، به طور مداوم و با تأکید بسیار، ارتباط بین چاقی و آرتروز زانو را نشان دادهاند. دادههای اولین نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه (HANES I) نشان داد که زنان چاق تقریباً ۴ برابر بیشتر از زنانی با وزن متناسب در معرض خطر ابتلا به این عارضه هستند. لازم به ذکر است، برای مردان چاق، این خطر تقریباً ۵ برابر بیشتر بوده است.
در یک مطالعه از شهر فرامینگهام ایالت ماساچوست، افراد دارای BMI بالا که در ۳۰ سالگی به آرتروز زانو مبتلا نبودند، در معرض خطر بیشتری برای مبتلا شدن به این بیماری داشتند. بررسیهای دیگر که در طول زمان عکسبرداریهای مکرر با اشعه ایکس انجام میشد، نیز نشان دادهاند که اضافه وزن به طور قابلتوجهی خطر ابتلا به آرتروز زانو را افزایش میدهد.
درمان آرتروز با عمل اسلیو معده نه تنها به کاهش وزن کمک میکند، بلکه از طریق کاهش التهابات ناشی از چاقی نیز میتواند نقش مثبتی در عملکرد مفاصل داشته باشد. شایان ذکر است، افراد دارای اضافه وزن با انواع دیگری از بیماریها نظیر دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی نیز دست و پنجه نرم میکنند که وجود این اختلالات میتواند به طور قابلتوجهی بر آرتروز اثر منفی بگذارد.
اثر عمل اسلیو معده بر ارتروز
از لحاظ علمی دستیابی به کاهش وزن طولانیمدت با جراحی چاقی یا جراحی متابولیک اثبات شده است. باید در نظر داشته باشید که درمان آرتروز با عمل اسلیو معده نهتنها وزن را کاهش میدهند، بلکه به طور قابلتوجهی دیابت، فشارخون، چربی خون بالا، آپنه خواب، و آرتروز را نیز بهبود میبخشند یا حتی از بین میبرند.
تاثیر درمان آرتروز با عمل اسلیو معده بر عملکرد مفاصل
مطالعهای که در سال ۲۰۱۳ توسط فنلاند بر روی بیماران پس از درمان آرتروز با عمل اسلیو معده منتشر شد، نشان داد که افرادی که جراحی چاقی انجام دادهاند، به طور متوسط ۲۷.۳ کیلوگرم کاهش وزن داشتهاند و عملکردهای فیزیکی از جمله بهبود سفتی زانو ناشی از آرتروز را بهبود بخشیدهاند.
از رایج ترین سوالات بیماران بعد از اسلیو معده این است که ایا عمل اسلیو معده باعث سرطان میشود؟ کلیک کنید و کامل ترین جواب را در این باره بخوانید.
تاثیر درمان آرتروز با عمل اسلیو معده بر کاهش هزینههای درمانی
یکی دیگر از مزایای جراحی چاقی در بیماران مبتلا به آرتریت حاد و حتی درمان آرتروز با عمل اسلیو معده که در انتظار تعویض مفصل زانو یا مفصل هستند؛ کاهش بار مالی است. مزایای حاصل از بهبود کیفیت و کمیت زندگی ناشی از جراحی چاقی شامل هزینههای کمتر برای ویزیت پزشک، نسخهها، جراحیها، غذا و موارد دیگر میشود.
درمان آرتروز با عمل اسلیو معده و تاثیر آن بر آرتریت روماتوئید
یکی دیگر از انواع آرتریت، آرتریت روماتوئید (Rheumatoid arthritis) است که توسط عوامل سیستمیک التهابی نظیر ژنتیک، عفونت، عوامل محیطی، هورمونها، فاکتورهای روده، عدم تعادل سیستم ایمنی و عوامل تغذیه در خون فرد مبتلا ایجاد میشود.
درمان آرتروز با عمل اسلیو معده نهتنها فعالیت بیماری را کاهش میدهد، بلکه بهطورکلی در کاهش التهاب نیز نقش اساسی داشته که این امر منجر به استفاده کمتر از داروهای مرتبط به این بیماری میشود.
آیا امیدی در درمان آرتروز با عمل اسلیو معده وجود دارد؟
تمامی آمار و ارقام حاکی از آن است که درمان آرتروز با عمل اسلیو معده میتواند با کاهش میزان فشار بر مفاصل و همچنین ازبینبردن خطر بیماریهای دیگری که بر اثر چاقی به وجود آمده و تأثیر منفی بر بیماری آرتروز دارند، راهحلی ایدئال برای بهحداقلرساندن اثرات این بیماری باشند.
حال شما میتوانید با کامل کردن اطلاعات خود در رابطه با درمان بیماری ها با اسلیو معده و با مراجعه به پزشک متخصص و دریافت مشاوره از میزان صلاحیت خود برای انجام این عمل مطلع شوید.
آیا تمامی بیماران مبتلا به آرتروز میتوانند عمل اسلیو معده انجام دهند؟
همه بیماران مبتلا به آرتروز کاندیدای مناسبی برای جراحی اسلیو معده نیستند. این روش در درجه اول به عنوان یک راهکار درمانی برای چاقی و بیماریهای مرتبط با آن مانند دیابت نوع ۲، فشار خون بالا و آپنه خواب در نظر گرفته میشود؛ بنابراین، مناسب بودن درمان آرتروز با عمل اسلیو معده به شرایط سلامتی فرد، شدت آرتروز و میزان اضافهوزن او بستگی دارد.
بیمارانی که شاخص توده بدنی (BMI) آنها ۴۰ یا بالاتر باشد یا بین ۳۵ تا ۳۹.۹ همراه با بیماریهای مرتبط با چاقی مانند دیابت نوع ۲ و مشکلات قلبی باشند، میتوانند برای این جراحی در نظر گرفته شوند. علاوه بر این، وضعیت کلی سلامت فرد نیز اهمیت دارد؛ بهعنوانمثال، وجود بیماریهای شدید قلبی یا ریوی، مصرف مواد مخدر یا الکل، و برخی شرایط پزشکی خاص میتوانند مانعی برای انجام این جراحی باشند.
با اینکه درمان آرتروز با عمل اسلیو معده میتواند به کاهش وزن و در نتیجه کاهش فشار روی مفاصل کمک کند، اما این جراحی درمان مستقیمی برای آرتروز محسوب نمیشود؛ به همین دلیل، بیماران باید علاوه بر جراحی، روشهای مدیریت آرتروز مانند دارودرمانی و فیزیوتراپی را نیز دنبال کنند. برای تصمیمگیری صحیح، با یک جراح متخصص و روماتولوژیست مشورت کنید.
آیا جراحی اسلیو معده میتواند راهحلی برای کنترل آرتروز باشد؟
با توجه به ارتباط مستقیم بین اضافهوزن و آرتروز، درمان آرتروز با عمل اسلیو معده میتواند یک گزینه کارآمد برای کاهش وزن و بهتر شدن علائم این بیماری باشد. کاهش وزن ناشی از این جراحی نهتنها فشار روی مفاصل را کاهش میدهد، بلکه با کاهش التهاب ناشی از چاقی میتواند عملکرد مفاصل را بهتر کند. مطالعات نشان دادهاند که بیمارانی که عمل اسلیو معده انجام دادهاند، بهبود زیادی در عملکرد حرکتی و کاهش درد ناشی از آرتروز داشتهاند.
البته باید توجه داشت که این شیوه برای همه افراد مناسب نیست. افرادی که دارای شاخص توده بدنی (BMI) بالای ۳۵ هستند و همزمان با چاقی، از بیماریهایی مانند دیابت نوع ۲ و فشار خون بالا رنج میبرند، گزینههای بهتری برای این جراحی محسوب میشوند. از طرف دیگر، عمل اسلیو معده درمان مستقیمی برای آرتروز نیست و برای مدیریت کامل بیماری، همچنان نیاز به دارودرمانی، فیزیوتراپی و رعایت رژیم غذایی سالم وجود دارد.
منابع درمان آرتروز با عمل اسلیو معده:
https://my.clevelandclinic.org/health/treatments/22931-gastric-sleeve-surgery
https://www.templehealth.org/about/blog/bariatric-surgery-can-ease-joint-pain
https://texasbariatricspecialists.com/articles__trashed/arthritis-and-obesity/
دکتر واقعیه که میگن درمان آرتروز با عمل اسلیو معده ممکنه؟ یکی از دوستام اینو گفته بود.
درمان آرتروز با عمل اسلیو معده بهصورت مستقیم ممکن نیست ولی کاهش وزن قابل توجه بعد از این جراحی فشار روی مفاصل بهویژه زانوها و کمر رو کم میکنه و در نتیجه علائم آرتروز خیلی بهبود پیدا میکنه. این مسئله علمی و اثباتشدهست.