تغییرات بدن زنان بعد از زایمان

آیا با تغییرات بدن بعد از زایمان آشنا هستید؟ بدن در طول بارداری دستخوش تغییرات بزرگ می شود و این تغییرات به همان اندازه بعد از زایمان ادامه دارد.

بیشتر افراد به دلیل راحتی از حالت شکم در طول بارداری خوشحال و خرم برای زایمان آماده می شوند، در حالی که سلامتی و بدن خود را پس از تولد فرزند نادیده می گیرند، زیرا با مسائل مهم مراقبت از کودک و کم خوابی کنار می آیند.

حقیقت این است که تغییرات بدن بعد از زایمان در خانم ها به دو دسته فیزیکی و احساسی تقسیم می شود که باید در مورد این ناراحتی ها اطلاعات کامل به دست آورید و در صورت نیاز به مراقبت جدی تر به متخصص مراجعه کنید.

یکی از بهترین راهکارها برای رفع افتادگی پوست شکم، جراحی ابدومینوپلاستی یا تامی تاک است. برای آشنایی با خدمات جراحی ابدومینوپلاستی دکتر ناصر یاهو به صفحه مربوطه وارد شوید.

مشکلات فیزیکی در چند ماه اولیه پس از زایمان

مشکلات فیزیکی در چند ماه اولیه پس از زایمان

آوردن نوزاد به خانه با تغییرات مختلفی همراه است. شما وارد زندگی جدید و اولویت های متفاوتی می شوید و خواهید دید بدن شما کمی متفاوت به نظر می رسد، در این قسمت به 13 مورد از تغییرات بدن بعد از زایمان می پردازیم:

1. برآمدگی معده

اگرچه دیگر خبری از حمل نوزاد نیست، اما همچنان رحم شما بزرگ است و مدتی طول می کشد که به حالت اولیه بازگردد. هنگام خارج شدن نوزاد نباید انتظار داشته باشید اندامتان به حالت سابق برگردد.

ناحیه شکم در خانم ها به اندازه هفته ۲۰ ام بارداری، بزرگ است و حدود ۶ الی ۸ هفته طول می‌کشد تا به حالت قبلی برگردد، اما همچنان ممکن است شکم کاملا صاف نشود.

2. پاهای بزرگتر

پاها در دوران بارداری متورم می شود و برگشت آن به حالت اولیه بعد از زایمان کمی طول می کشد. وزن اضافه در دوران بارداری و هورمون هایی که به دلیل رشد ربات های پا، برای ایجاد فضای کودک ترشح شده است، هر دو موجب صاف شدن قوزک پا می شود.

3. تغییر در اندازه سینه

سینه ها در دوران بارداری و شیردهی 2 سایز بزرگتر می شود. سینه ها تا چند روز پس از تولد متورم، دردناک و پر از شیر هستند و ممکن است چند هفته مقداری شیر از آن ها نشتی کند، چه فرزند خود را شیر دهید یا نه. نگران نباشید! پس از اتمام شیردهی سینه ها به طور قابل توجهی کوچک می شود.

برای آشنایی با خدمات پروتز سینه دکتر ناصر یاهو وارد شوید

4. ریزش مو

ریزش مو یکی دیگر از تغییرات بعد از زایمان است که به لطف هجوم هورمون ها در دوران بارداری پرتر و براق تر به نظر می رسند، اما پس از زایمان به ضخامت طبیعی خود باز می‌گردند و ریزش مو قابل‌توجهی در ۳ الی ۴ ماه پس از تولد مشاهده می کنید که ممکن است تا ۶ الی ۱۲ ماه نیز طول کشد.

5. بی اختیاری ادرار

در طول زایمان طبیعی کودک به مجرای ادرار فشار زیادی وارد می‌کند و موجب می‌شود به طور موقت کنترل مثانه خود را از دست دهد. بیشتر خانم ها در عرض یکسال کنترل کامل خود را به دست می آورد، اما افرادی که دارای نوزاد بزرگتری هستند ممکن است با آسیب دیدگی دائمی روبه رو شود که برای درمان آن به پزشک مراجعه می کنند.

6. تهدیدات سلامتی پوست

در دوران بارداری برخی از خانم ها با مشکلات پوستی زیادی روبرو می‌شوند. یکی از بیماری های رایج ایجاد لکه‌های قهوه‌ای یا خاکستری روی صورت است. معمولاً این عارضه حدود یک سال پس از زایمان طول می کشد اما می تواند برای برخی‌ها دائمی باقی بماند و از بین نرود. برای درمان این مشکلات باید به متخصص پوست مراجعه کنید.

7. کمر درد

بیشتر مادران پس از زایمان در چند ماه اولیه دچار تضعیف عضلات شکم و وضعیت نامناسب مانند کمردرد می شوند. معمولاً درد عضلانی حدود ۶ هفته برطرف می‌شود، در غیر این صورت باید با پزشک خود صحبت و برای درمان جدی تر برنامه دقیقی را طی کنید.

8. تغییر سایز باسن

ساختار استخوان در دوران بارداری و پس از آن به ویژه در ناحیه لگن تغییر پیدا می کند. برخی از خانم ها به طور قابل توجهی در این ناحیه دچار افزایش سایز می شوند و از تغییر حالت آن شکایت دارند.

همچنین بخوانید: لاغری بعد از زایمان

9. درد واژینال

پس از زایمان طبیعی احتمالاً واژینال شما کشیده یا درد می کند. خانم هایی که حین زایمان جراحت بیشتر را تجربه می کنند احساس ناراحتی بیشتری دارند که برای تسکین آن، استفاده از کمپرس یخ پیشنهاد می شود.

10. ترشحات واژینال و ناحیه پرینه

داشتن ترشحات واژن و پرینه بعد از زایمان کاملا طبیعی است و به عنوان اصلی ترین تغییرات بدن بعد از زایمان شناخته می شود. در روزهای اولیه همراه با خون ریزی زیاد خواهد بود که بسیار شبیه دوران پریود است، اما رفته رفته این ترشحات کمتر می شود و بعد از 10 روز، مقدار کمی ترشحات سفید یا زرد مایل به سفید را مشاهده خواهید کرد.

شل شدگی پوست شکم

11. شل شدگی پوست شکم

افتادگی پوست در ناحیه شکم و باقیماندن پوست های اضافی برای خانم ها بسیار آزاردهنده است. به همین خاطر، به فکر رفع آن بعد از زایمان هستند. علت این اتفاق کاهش وزن و خارج شدن فرزند است که بعد از گذشت مدتی، با انقباض عضلات شکم به حالت بهتری بازمی گردد. اما صاف شدن آن کمی ناامیدانه به نظر می رسد.

یکی از بهترین راهکارها برای رفع افتادگی پوست شکم، جراحی ابدومینوپلاستی است. ابدومینوپلاستی یا تامی تاک با حذف پوست اضافی و چربی های شکم این ناحیه را کاملا صاف می کند و برای کسانی مناسب است که بعد از زایمان تصمیم به بارداری یا تغییر سایز ندارند.

در طول جراحی، فرد تحت بیهوشی قرار دارد و با کمک تنها چند برش کوچک چربی ها خارج می شود و پوست اضافه از بین می رود.

12. تغییرات خلقی

تغییر حالات و روحیه مادر به دلیل تغییرات هورمونی، احساس دردهای پس از زایمان و خواب ناکافی رخ می دهد. مدت زمانی که طول می کشد این عارضه از بین برود، حدود دو الی چند هفته است، اما در صورت احساس ناراحتی شدید و افسردگی بهتر است تحت مراقبت های جدی قرار گیرید.

13. خونریزی واژن

بیشتر خانم ها بعد از زایمان دچار خونریزی در ناحیه واژن می شوند که به دلیل نداشتن خونریزی بعد از مدت ها، سلول های مرده و ترشحات زایمان همراه با خون از رحم خارج خواهد شد. این خونریزی با دوران پریود متفاوت است و ممکن است مدت ها طول کشد. پس برای پیشگیری از عفونت نکات بهداشتی را رعایت و به جای تامپون از پد استفاده کنید.

14. مشکلات دندان

تغییرات هورمونی در این دوران روی سلامتی لثه و دندان ها تاثیرگذار است و موجب آسیب پذیر شدن لثه ها در برابر پلاک می شود. همچنین احتمال التهاب و خونریزی افزایش می یابد. پس اگر بعد از بچه دار شدن با مشکلات دندان مواجه شدید، هرگز درمان را به تعویق نیندازید. زیرا به درمان سریع تر و پیشگیری از آسیب های جدی کمک می کند.

دلیل تغییرات بدن بعد از زایمان بلافاصله بعد از بچه دار شدن

خیلی چیزها در زندگی شما و سیستم بدنی تغییر پیدا می کند. در دوران بارداری بدن تغییرات زیادی کرده و برای ایمن سالم نگه داشتن کودک در شرایط سخت قرار داشته است. اکنون که کودک شما اینجاست، بدن دوباره در حال تغییرات است. برخی از تغییرات فیزیکی هستند، مانند پر شدن سینه ها برای شیردهی و برخی دیگر احساساتی هستند، مانند احساس استرس اضافی.

بسیاری از ناراحتی و تغییرات بدن پس از زایمان طبیعی است، اما گاهی اوقات نشانه و علائم یک مشکل را اعلام می‌کند که نیاز به درمان دارد. پس به تمام معاینات پس از زایمان توجه نشان دهید. حتی اگر احساس خوبی دارید تمام معاینات پزشکی را جدی بگیرید، زیرا مادران تازه وارد در روزها و هفته های پس از زایمان در معرض خطر و عوارض جدی هستند.

نکات مهم مراقبت های بعد از زایمان

نکات مهم مراقبت های بعد از زایمان

  • از متخصص خود بخواهید داروی ضددرد تجویز کند و قبل از مصرف هر گونه دارویی برای درد با او مشورت کنید.
  • از شریک زندگی، خانواده و دوستان خود بخواهید که نگه داری نوزاد و کارهای خانه به شما کمک کنند.
  • تا زمانی که می توانید خوب استراحت کنید. هنگامی که کودک می خوابد، شما هم همراه او بخوابید، حتی زمانی که در طول روز چرت می زند.
  • هنگام شیردهی شکم خود را با بالش نگه دارید.
  • در حالت چمباتمه بلند نشوید و چیزی سنگین تر از کودک خود را بلند نکنید.
  • برای جبران مایعات بدن، مقدار زیادی آب بنوشید.
  • خوردن غذاهای سالم و مقوی را فراموش نکنید و هرگز به دلیل اضافه وزن و قد های غذایی خود را حذف نکنید.
  • در صورت مواجه شدن و مشکلات عاطفی و احساسی حتماً با خانواده و شریک زندگی تان در میان بگذارید و از پزشک خود برای رفع این مشکل سوال بپرسید. زیرا سلامت جسمانی شما گروه سلامت روان است.
  • سعی کنید روزانه پیاده روی داشته باشید و از ورزش های موثر در این دوره استفاده کنید.
  • هر روز چند ساعت را به خود اختصاص دهید و کارهایی که با آن علاقه مند هستید را انجام دهید.

نتیجه گیری

همانطور که متوجه شدید، تغییرات بدن پس از زایمان چیست و چقدر گذراندن این دوره مهم است، بیشتر روی سلامتی و مراقبت های لازم تمرکز دارید و با دقت بالایی معاینات دوره ای را می گذرانید. انجام تمرینات ملایم روی حس بهتر شما کمک می کند و باعث افزایش اعتماد به نقس می شود.

شما می توانید با انجام پیشنهادهای ویژه این دوره مانند پیاده روی، کشش های لایم، تمرینات کف لگن و شنا به بهبود وضعیت بدن کمک کنید و خیلی سریع انگیزه خود را بازگردانید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *