هزینه جراحی چاقی

هزینه جراحی چاقی : یکی از معضلات بزرگ نسل امروز، چاقی و اضافه‌وزن است، به‌طوری‌که در حدود ۲۹ میلیون ایرانی، دچار این بیماری هستند. در ایران، در حدود ۱۰ درصد از هزینه‌های خانواده‌های دارای مشکل اضافه‌وزن، صرف درمان چاقی و بیماری‌های مرتبط با آن خواهد شد. برای رفع این مشکل، روش‌ها و راه‌حل‌های بسیاری وجود دارد که بهترین و سریع‌ترین آن، عمل جراحی چاقی خواهد بود.

همین حالا همه چیز را درباره جراحی چاقی و مزایا و معایب آن بدانید و همچنین با بهترین روش جراحی چاقی آشنا شوید.

در واقع جراحی چاقی یکی از راه‌حل‌های سریع برای لاغری و رسیدن به اندام مورد نظر است. هزینه جراحی چاقی بسته به نوع عمل، پزشک، تجهیزات بیمارستانی و خدمات جانبی، متغیر است. عمل‌های جراحی انجام شده برای کاهش وزن، تنوع بسیاری دارند که هرکدام با توجه به نظر پزشک و شرایط فرد بیمار، برای وی انتخاب خواهند شد.

در بسیاری از موارد، افراد قبل از تصمیم‌گیری درباره نوع جراحی، ابتدا هزینه جراحی چاقی و نحوه پرداخت آن را بررسی می‌کنند. اینکه تعرفه و هزینه‌ عمل جراحی چاقی چگونه است؟ آیا بیمه تامین اجتماعی یا بیمه تکمیلی، هزینه جراحی چاقی را پرداخت می‌کنند؟ برای اطلاع بیشتر در رابطه، تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.

جراحی چاقی و هزینه‌های مربوط به آن

در حال حاضر، جراحی اسلیو معده به عنوان بهترین و موثرترین روش در بین انواع جراحی‌های لاغری شناخته می‌شود و بسیاری از متخصصان بر این باورند که روش‌های قدیمی‌تر مانند باندینگ معده یا بای پس معده، تا حد زیادی منسوخ شده‌اند. اسلیو معده به دلیل نتایج بسیار خوب، عوارض کمتر و دوره نقاهت کوتاه‌تر، تبدیل به انتخاب اول بیماران و پزشکان شده است.

افرادی که از چاقی مفرط و اضافه وزن شدید رنج می‌برند و با روش‌های مرسومی مانند رژیم‌های غذایی، ورزش یا دارو درمانی، موفق به کاهش وزن به اندازه دلخواه خود نشده‌اند، می‌توانند از این روش استفاده کنند.

توصیه می‌شود، افرادی که به دنبال انجام عمل جراحی چاقی هستند، حتماً در انتخاب پزشک خود دقت کرده و بعد از انتخاب پزشک، در خصوص نوع جراحی مناسبشان، مشاوره‌های لازم را دریافت نمایند؛ زیرا نوع جراحی، تاثیر مستقیم بر نتایج درمان و البته هزینه جراحی چاقی خواهد داشت.

همان‌طور که اشاره شد، انواع مختلفی از جراحی چاقی وجود دارد، اما امروزه تمرکز بیشتر بر روی جراحی اسلیو معده به عنوان روش اصلی است. این نوع عمل‌های جراحی به روش لاپاراسکوپی که یک نوع جراحی کم تهاجمی است، بر روی معده افراد چاق انجام می‌شود.

به علت کم تهاجمی بودن این روش جراحی، مدت زمان عمل و طول دوره نقاهت کوتاه‌تر بوده و عوارض عمل نیز به نسبت سایر روش‌های تهاجمی، بسیار کمتر است، اما هزینه‌ عمل جراحی چاقی به چه صورت محاسبه خواهد شد؟

عوامل تأثیرگذار بر روی هزینه جراحی چاقی

عوامل تأثیرگذار بر روی هزینه جراحی چاقی

هزینه جراحی چاقی نیز مانند سایر عمل‌های انجام شده بر روی افراد، هزینه‌های مخصوص به خود را دارد. عوامل مختلفی بر روی هزینه جراحی چاقی تأثیرگذار هستند که بهتر است شما به عنوان بیمار، در جریان مهم‌ترین این عوامل باشید تا در نهایت در برآورد هزینه‌ عمل جراحی چاقی، دچار مشکل نشوید. از جمله موثرترین عوامل تاثیرگذار بر هزینه‌ عمل جراحی چاقی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. هزینه مربوط به دستمزد پزشک جراح چاقی
  2. محل انجام جراحی کدام شهر و در کدام بیمارستان است.
  3. وزن بیمار (متناسب با وزن بیمار، هزینه جراحی نیز تغییر می‌کند)
  4. شرایط جسمانی بیمار (در صورت نامناسب بودن شرایط جسمانی، ریسک جراحی افزایش یافته و هزینه‌ها نیز بیشتر می‌شود.)
  5. هزینه‌های مربوط به بیمارستان و هتلینگ
  6. مدت زمان انجام جراحی چاقی
  7. هزینه‌های جانبی نظیر حق ویزیت‌های پرداختی قبل از عمل و بعد از آن

هر یک از این عوامل می‌تواند به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر روی هزینه جراحی چاقی تاثیرگذار باشد؛ به همین دلیل است که نمی‌توان یک رقم دقیق و ثابت برای هزینه‌ عمل جراحی چاقی اعلام کرد. با این حال، داشتن اطلاعات کامل از جزئیات و مشورت با پزشک متخصص، می‌تواند تصویر روشن‌تری از هزینه‌ها به شما بدهد و از بروز مشکلات مالی در مسیر درمان پیشگیری کند.

متوسط هزینه جراحی چاقی

متوسط هزینه جراحی چاقی

قبل از بیان هزینه عمل جراحی چاقی، باید به این نکته توجه داشته باشید که تکنیک‌ها و روش‌های جراحی چاقی، بسیار متنوع‌اند و برای پیشبرد هرکدام از این روش‌ها، مسیر خاصی طی خواهد شد؛ بنابراین هر نوع عمل جراحی انجام شده برای بیمار، تجهیزات، تخصص، مهارت و نیازمندی‌های خاص خود را می‌طلبد. بر همین اساس، هزینه‌ عمل جراحی چاقی نیز متغیر و متناسب با نوع عمل تعیین می‌گردد.

عمل اسلیو معده به عنوان بهترین و پرکاربردترین روش جراحی چاقی شناخته می‌شود. این روش نه تنها نتایج بسیار خوبی در کاهش وزن دارد، بلکه به دلیل کم تهاجمی بودن، کاهش ریسک عوارض، کوتاه‌تر بودن دوران نقاهت و عملکرد بهتر معده در طولانی‌مدت، طرف‌داران زیادی پیدا کرده است؛ البته طبیعی است که هزینه عمل جراحی چاقی در روش اسلیو معده نیز بسته به عوامل مختلف، متغیر خواهد بود.

در نتیجه نمی‌توان گفت که هزینه جراحی چاقی ثابت بوده و مبلغ آن چه مقدار است. هزینه‌ عمل جراحی چاقی به صورت کلی به طور بازه‌ای بیان می‌شوند و قیمت تکنیک‌ها و روش‌های جراحی مانند اسلیو، بای پس و غیره نیز به صورت یک عدد برای شروع بازه بیان خواهند شد.

هزینه‌ های عمل چاقی با بیمه

یکی از سوالات متداول متقاضیان انجام انواع جراحی‌های لاغری، این است که آیا هزینه عمل جراحی چاقی، شامل بیمه‌های درمانی می‌شود و هزینه‌ها با بیمه قابل پرداخت هستند یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید گفت اکثر بیمه‌های دولتی یا خصوصی، بخشی از هزینه‌های عمل‌های درمانی را تحت پوشش خود قرار می‌دهند.

بر همین اساس، عمل‌های چاقی مانند اسلیو معده، بای پس معده و غیره، علاوه بر افزایش زیبایی، جنبه درمانی نیز دارند؛ اما تشخیص اینکه آیا عمل صرفا برای زیبایی انجام شده یا جهت درمان است بر عهده پزشک بوده و از طریق میزان شاخص توده بدنی یا همان محاسبه bmi مشخص خواهد شد.

باید توجه داشته باشید که بیمه‌های درمانی در صورتی بخشی از هزینه جراحی چاقی را پرداخت می‌کنند که بیمار دارای BMI، بالاتر از ۴۰ باشد. البته در صورتی که این عمل‌ها با هدف بهبود بیماری‌هایی مانند فشار خون یا دیابت نیز انجام بگیرند، جنبه درمانی داشته و بخشی از هزینه‌های آن توسط بیمه پرداخت می‌شود.

هزینه جراحی چاقی با بیمه تأمین اجتماعی

هزینه جراحی چاقی با بیمه تأمین اجتماعی

افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی، برای کاهش هزینه عمل جراحی چاقی خود باید به سراغ بیمارستان‌های طرف قرارداد با این بیمه بروند. همان‌طور که در قسمت قبلی نیز گفته شد، شرکت‌های بیمه‌ای نظیر بیمه تامین اجتماعی، تنها در صورتی هزینه‌ عمل جراحی چاقی را پرداخت می‌کند که جنبه درمانی داشته باشد؛ در غیر این صورت، انجام عمل‌های جراحی چاقی با هدف زیبایی، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی نخواهد بود.

هزینه جراحی چاقی با بیمه تکمیلی

هزینه جراحی چاقی با بیمه تکمیلی

برخی از افراد، علاوه بر بیمه‌های درمانی مانند بیمه تامین اجتماعی، تحت پوشش بیمه‌های تکمیلی نیز هستند. شرایط بیمه‌های تکمیلی نیز همانند بیمه تأمین اجتماعی بوده و پوشش این بیمه‌ها تنها به عمل‌هایی تعلق می‌گیرد که جنبه درمانی دارند. البته لازم به ذکر است که میزان هزینه پرداختی در شرکت‌های خصوصی بیمه تکمیلی به سقف بیمه و هزینه پرداختی توسط بیمار (فرانشیز) بستگی دارد. هر چه سقف بیمه بیشتر و فرانشیز کمتر باشد، میزان پوشش هزینه جراحی چاقی افزایش پیدا می‌کند.

هزینه جراحی چاقی با بیمه سلامت

بیمه سلامت، از جمله بیمه‌هایی است که هزینه جراحی چاقی در بیمارستان‌های خصوصی را پرداخت نخواهد کرد. البته در صورتی که پزشک معتمد بیمه، BMI بالای بیمار و نیاز آن به عمل اسلیو معده را در بیمارستان‌های خاص، نظیر بیمارستان‌های خصوصی تایید کند، شما می‌توانید با این تاییدیه مورد عمل قرار بگیرید.

البته تمامی هزینه‌ عمل جراحی چاقی برعهده خودتان خواهد بود و شما باید تمامی هزینه‌ها از جمله دستمزد پزشک، بیمارستان و سایر را به صورت آزاد پرداخت نمایید. بعد از انجام عمل اما می‌توانید با بردن مدارک و فاکتورهای مورد نیاز، بخشی از هزینه‌ عمل جراحی چاقی را از بیمه دریافت کنید.

کلام آخر هزینه جراحی چاقی

هزینه جراحی چاقی از اولویت‌هایی است که متقاضیان این نوع عمل‌ها باید آن را در نظر بگیرند. شما باید بدانید که هزینه‌ عمل جراحی چاقی، تنها به دستمزد پزشک و هزینه‌های بیمارستان ختم نمی‌شود؛ بلکه دیگر هزینه‌های جانبی نظیر هزینه معاینات و ویزیت، آزمایشات قبل و بعد از عمل، هزینه داروها و دیگر موارد نیز شامل هزینه جراحی خواهد شد.

همان‌طور که در متن توضیح داده شد، اکثر بیمه‌ها، بخشی از هزینه‌های انواع جراحی‌های درمانی را پرداخت می‌کنند و در صورتی که عمل لاغری نیز در جهت درمان فرد باشد، هزینه‌ها مشمول بیمه خواهند شد. با این حال بهتر است در این رابطه با نماینده بیمه خود در ارتباط باشید.

منابع:

https://www.goodrx.com/conditions/weight-loss/bariatric-surgery-costs

4 نظرات

  • دکتر ببخشید، هزینه جراحی چاقی خیلی زیاده؟ اگه اقساطی هم داشته باشید ممنون خواهم شد راهنمایی کنید

    • سلام. هزینه جراحی چاقی با توجه به نوع عمل مشخص میشه. ما شرایط پرداخت اقساطی هم داریم تا فشار اقتصادی کمتر باشه.

  • سلام دکتر، لطفاً هزینه‌ عمل جراحی چاقی در کلینیک شما حدوداً چقدره؟ بیمه هم قبول می‌کنید؟

    • سلام. هزینه‌ عمل جراحی چاقی بسته به نوع جراحی و شرایط بیمار متفاوته. در برخی موارد بیمه‌های تکمیلی بخشی از هزینه رو پوشش می‌دن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *