درمان کبد چرب با جراحی لاغری

عمل جراحی اسلیو معده یکی از روش‌های پیشرفته برای کاهش وزن و درمان کبد چرب است. درمان کبد چرب با جراحی لاغری، نه تنها به کاهش وزن کمک می‌کند؛ بلکه به طور مستقیم بر بهبود عملکرد کبد و کاهش چربی‌های انباشته در آن تأثیر می‌گذارد.

افرادی که با بیماری‌های مرتبط با چاقی مانند کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) دست و پنجه نرم می‌کنند، بهترین کاندیدهای جراحی اسلیو معده محسوب می‌شوند. کاهش وزن ناشی از این عمل التهاب و آسیب‌های کبدی را کاهش می‌دهد؛ همچنین، خطر ابتلا به سایر بیماری‌های مرتبط با کبد، مانند سیروز نیز کاهش می‌یابد. در این مقاله از سایت دکتر یاهو، با جزئیات بیشتری درمان کبد چرب با عمل اسلیو معده را بررسی می‌کنیم.

آیا آماده اید در کنار کاهش وزن همیشگی, بیماری های مشکل ساز که به خاطر چاقی دچار آن ها هستید را درمان کنید؟ پس کلیک کنید و با شناخت عمل اسلیو معده شروعی دوباره داشته باشید.

عمل اسلیو معده و کبد چرب

عمل اسلیو معده و کبد چرب

عمل اسلیو معده که به نام اسلیو گاسترکتومی نیز شناخته می‌شود، یک جراحی کاهش وزن رایج است که در آن، بخش قابل‌توجهی از معده برداشته می‌شود و قسمتی لوله‌ای «آستین» شکل از آن باقی می‌ماند. بیماری کبد چرب یا استئاتوز کبدی، وضعیتی است که در آن، چربی اضافی در سلول‌های کبد انباشته می‌شود. این بیماری اغلب با چاقی، دیابت و عادات غذایی نامناسب، همراه است. درجه کبد چرب از خفیف تا شدید متغیر است و در صورت عدم درمان کبد چرب با جراحی لاغری یا روش‌های دیگر، به‌طور بالقوه منجر به التهاب کبد، فیبروز یا سیروز می‌شود.

از آنجایی که، ارتباط مستقیمی بین چاقی و بیماری کبد چرب وجود دارد، عمل اسلیو گاسترکتومی تأثیر بسزایی در بهبودی بیماری کبد چرب یا برطرف شدن کامل آن دارد. دلیل اصلی این بهبودی، کاهش چربی بدن و ایجاد تغییرات در فرآیندهای متابولیک آن است. با این حال، دستیابی به مزایای طولانی مدت درمان کبد چرب با عمل اسلیو معده، مستلزم پیروی مداوم از رژیم غذایی و سبک زندگی سالم است. از این رو، پیگیری منظم برای نظارت کامل بر سلامت کبد و اطمینان از کاهش وزن پایدار، از نکات ضروری پس از درمان است.

چه کسانی کاندید مناسبی برای درمان کبد چرب با جراحی لاغری هستند؟

درمان کبد چرب با جراحی لاغری، در افرادی که به‌طور چشمگیری درگیر اضافه وزن یا چاق هستند و از طریق تغییر سبک زندگی به نتیجه دلخواه نرسیده‌اند، در نظر گرفته می‌شود. نامزدهای ایده‌آل این روش درمانی معمولاً دارای شاخص توده بدنی ۳۵ (BMI) یا بالاتر، همراه با بیماری‌های مرتبط با چاقی، مانند دیابت نوع ۲ یا فشار خون بالا هستند. همچنین پزشک باید تشخیص داده باشد که فرد دچار بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) یا استئاتوهپاتیت غیر الکلی (NASH) هست.

داوطلبان درمان کبد چرب با عمل اسلیو معده باید به تغییرات طولانی مدت سبک زندگی خود متعهد باشند و بتوانند دستورالعمل‌های بعد از جراحی را رعایت کنند. افرادی که قصد انجام عمل جراحی اسلیو معده را دارند، نباید شرایط یا مشکلاتی داشته باشند که باعث شود این جراحی برای آن‌ها خطرناک یا نامناسب باشد. برای اطمینان از این موضوع، باید قبل از جراحی توسط یک جراح چاقی مجرب بررسی و ارزیابی شوند. این ارزیابی شامل بررسی سلامت عمومی بیمار، سابقه پزشکی بیمار و توانایی او در رعایت دستورالعمل‌های پس از درمان کبد چرب با جراحی لاغری است.

نقش جراحی اسلیو معده در درمان بیماری‌های مختلف مرتبط با چاقی را به وسیله درمان بیماری ها با اسلیو معده در این مقاله بخوانید.

۸ نکته مهم در مورد تغذیه مناسب بعد از درمان کبد چرب با عمل اسلیو معده

پس از انجام جراحی اسلیو معده، یکی از مهم‌ترین عواملی که در بهبود وضعیت سلامت عمومی و سلامت کبد بیمار تأثیرگذار است، رژیم غذایی مناسب است. تغذیه بعد از این جراحی باید با هدف کاهش چربی، ترمیم عضلات، بهبود عملکرد کبد و مدیریت وزن طراحی شود. رعایت نکات تغذیه‌ای صحیح به پیشگیری از مشکلات گوارشی و عود کبد چرب کمک می‌کند. نکات کلیدی برای تغذیه مناسب بعد از جراحی اسلیو معده و درمان کبد چرب با جراحی لاغری شامل موارد زیر می‌شود:

  1. کاهش مصرف چربی و اجتناب از غذاهای پرقند و کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده
  2. تمرکز بر مصرف پروتئین‌های بدون چربی
  3. مصرف سبزیجات غیر نشاسته‌ای و غلات کامل
  4. مصرف مقدار زیاد آب
  5. خوردن وعده‌های غذایی کوچک‌تر
  6. پیگیری‌های منظم با پزشک یا متخصص تغذیه
  7. پرهیز از الکل و غذاهای پرچرب
  8. رعایت یک الگوی غذایی سالم طولانی‌مدت

1.      کاهش مصرف چربی و اجتناب از غذاهای پرقند و کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده

پس از درمان کبد چرب با عمل اسلیو معده، باید مصرف چربی‌های ناسالم و غذاهای پرقند و کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده را کاهش دهید. این غذاها باعث افزایش چربی خون، فشار مضاعف بر کبد و تشدید بیماری‌های کبدی می‌شوند؛ بنابراین، بهتر است از غذاهایی مانند فست‌فود، غذاهای سرخ‌شده، شیرینی‌ها و نوشیدنی‌های شیرین پرهیز کرده و جایگزین‌هایی مانند میوه‌ها، سبزیجات و مواد غذایی کم‌چرب مصرف کنید.این الگوی غذایی نه تنها به درمان کبد چرب با جراحی لاغری کمک می‌کند؛ بلکه از بروز مشکلات مرتبط با اضافه وزن نیز پیشگیری می‌کند.

2.      تمرکز بر مصرف پروتئین‌های بدون چربی

پروتئین‌های بدون چربی برای حفظ و ترمیم عضلات پس از درمان کبد چرب با جراحی لاغری بسیار ضروری هستند. مرغ بدون پوست، ماهی، توفو، تخم‌مرغ و حبوبات از جمله منابع مناسب پروتئین بدون چربی هستند. این منابع نه تنها به بازسازی عضلات کمک می‌کنند، بلکه از آنجایی که چربی کمی دارند، فشار کمتری بر کبد وارد می‌کنند و به بهبود عملکرد آن کمک می‌کنند. مصرف پروتئین کافی همچنین در جلوگیری از تحلیل عضلانی و کاهش متابولیسم در دوران پس از جراحی اهمیت دارد.

3.      مصرف سبزیجات غیر نشاسته‌ای و غلات کامل

سبزیجات غیر نشاسته‌ای مانند اسفناج، کلم بروکلی و کاهو و غلات کامل مانند کینوا، جو دوسر و برنج قهوه‌ای جزو گزینه‌های غذایی عالی برای حمایت از سلامت کبد هستند. این مواد غذایی سرشار از فیبر و مواد مغذی ضروری هستند که به تنظیم سطح قند خون، هضم مناسب غذا و جلوگیری از چربی اضافی در کبد کمک می‌کنند. علاوه بر این، فیبر موجود در این غذاها باعث کاهش کلسترول و حفظ سلامت دستگاه گوارش می‌شود.

4.      مصرف مقدار زیاد آب

نوشیدن مقدار زیاد آب یکی از اصول مهم برای حمایت از عملکرد کبد و هیدراته ماندن بدن پس از جراحی اسلیو معده است. آب به دفع سموم از بدن کمک می‌کند و عملکرد کبد را بهبود می‌بخشد؛ همچنین، هیدراته بودن به فرآیند هضم غذا کمک می‌کند و از بروز یبوست جلوگیری می‌کند. از این رو، توصیه می‌شود که روزانه حداقل ۸ لیوان آب مصرف کنید.

5.      خوردن وعده‌های غذایی کوچک‌تر

پس از درمان کبد چرب با جراحی لاغری، سیستم گوارشی به اندازه قبل از عمل توانایی هضم حجم بالای غذا را ندارد؛ بنابراین، خوردن وعده‌های غذایی کوچک‌تر و مکرر در طول روز به هضم بهتر غذا کمک کرده و از فشار بر سیستم گوارش می‌کاهد. این روش به مدیریت گرسنگی نیز کمک می‌کند و از پرخوری و احساس سنگینی پس از غذا جلوگیری می‌کند. توصیه می‌شود که وعده‌های غذایی به ۵ یا ۶ وعده کوچک تقسیم شوند.این الگوی غذایی نه تنها به درمان کبد چرب با جراحی لاغری کمک می‌کند؛ بلکه از بروز مشکلات مرتبط با اضافه وزن نیز پیشگیری می‌کند.

6.      پیگیری‌های منظم با پزشک یا متخصص تغذیه

پیگیری منظم با پزشک جراح یا متخصص تغذیه برای تنظیم برنامه غذایی متناسب با پیشرفت فردی، پس از درمان کبد چرب با عمل اسلیو معده ضروری است. این پیگیری‌ها به شناسایی کمبودهای تغذیه‌ای و رفع مشکلات مربوط به رژیم غذایی کمک می‌کند. متخصص تغذیه توصیه‌های دقیقی در مورد مکمل‌های غذایی، میزان مصرف مواد مغذی و اصلاح رژیم غذایی ارائه می‌دهد تا به بهبود وضعیت کبد و پیشگیری از عوارض ناشی از جراحی کمک کند.

7.      پرهیز از الکل و غذاهای پرچرب

الکل و غذاهای پرچرب فشار شدیدی به کبد وارد می‌کنند و روند بهبود آن را مختل می‌کنند. به‌ویژه پس از جراحی اسلیو معده، کبد باید به‌طور کامل تمرکز خود را روی ترمیم بافت‌ها و بهبود عملکرد خود بگذارد. مصرف الکل و غذاهای چرب به ایجاد چربی اضافی در کبد منجر می‌شود که به نوبه خود در عود کبد چرب تأثیرگذار است؛ به همین دلیل، پرهیز از مصرف الکل و غذاهای سرخ‌شده و چرب برای حفظ سلامت کبد بسیار ضروری است.این الگوی غذایی نه تنها به درمان کبد چرب با جراحی لاغری کمک می‌کند؛ بلکه از بروز مشکلات مرتبط با اضافه وزن نیز پیشگیری می‌کند.

8.      رعایت یک الگوی غذایی سالم طولانی‌مدت

رعایت یک رژیم غذایی سالم و متعادل در بلندمدت برای حفظ سلامت کبد و مدیریت وزن بسیار حائز اهمیت است. این رژیم باید شامل مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی، پروتئین‌های بدون چربی، سبزیجات و غلات کامل باشد؛ همچنین، باید از مصرف غذاهای فرآوری‌شده، قندهای اضافه و چربی‌های ناسالم خودداری کنید. این الگوی غذایی نه تنها به درمان کبد چرب با جراحی لاغری کمک می‌کند؛ بلکه از بروز مشکلات مرتبط با اضافه وزن نیز پیشگیری می‌کند.

فواید درمان کبد چرب با عمل اسلیو معده

فواید درمان کبد چرب با عمل اسلیو معده

جراحی اسلیو معده می‌تواند یک درمان مؤثر برای بیماری کبد چرب باشد و از طریق کاهش وزن و افزایش متابولیک بدن، سلامت عمومی فرد را به شکل فوری و بلندمدت بهبود می‌بخشد. از جمله فواید این جراحی بر کبد چرب، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کاهش وزن؛ جراحی اسلیو معده موجب کاهش وزن قابل ملاحظه‌ای می‌شود که عاملی کلیدی در بهبود یا رفع بیماری کبد چرب است.
  2. بهبود حساسیت به انسولین؛ درمان کبد چرب با جراحی لاغری اغلب منجر به کاهش مقاومت بدن به انسولین می‌شود که امر بسیار مفیدی است؛ زیرا مقاومت بدن به انسولین مسبب بروز و پیشرفت بیماری کبد چرب می‌شود.
  3. کاهش التهاب؛ با کاهش وزن بیمار، سطح التهاب در بدن به‌طور معمول کاهش می‌یابد. این کاهش التهاب سیستمیک می‌تواند التهاب کبد و فیبروز مرتبط با بیماری کبد چرب را نیز کاهش دهد.
  4. بهبود عملکرد کبد؛ کاهش وزن و بهبود سلامت متابولیک، به عملکرد بهتر کبد کمک می‌کند. این موضوع می‌تواند زمینه‌ساز کاهش سطح آنزیم‌های کبدی و بهبود سلامت کلی کبد شود.
  5. مزایای بلند مدت سلامتی؛ درمان کبد چرب با جراحی لاغری خطر بیماری‌های مرتبط با آن مانند دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی عروقی را نیز با رفع چاقی زمینه‌‌ای کاهش می‌دهد.

راهکارهای درمان کبد چرب با عمل اسلیو معده را بهتر بشناسید!

عمل اسلیو معده، یکی از روش‌های مؤثر برای درمان کبد چرب غیرالکلی است. این روش جراحی با کاهش حجم معده، به کاهش وزن سریع و مؤثر کمک می‌کند که منجر به بهبود کبد چرب می‌شود. با کاهش وزن، چربی‌های کبدی کاهش یافته و عملکرد کبد بهبود می‌یابد. انتخاب یک پزشک خوب و متخصص برای درمان کبد چرب با جراحی لاغری، امری حیاتی است؛ زیرا تجربه و مهارت او در انجام جراحی و مدیریت عوارض می‌تواند تأثیر زیادی بر نتایج درمان داشته باشد.

همچنین تمامی آمار و ارقام حاکی از آن است که انجام عمل‌های لاغری می‌تواند با کاهش میزان فشار بر مفاصل و همچنین ازبین‌بردن خطر بیماری‌های دیگری که بر اثر چاقی به وجود آمده و تأثیر منفی بر بیماری آرتروز دارند، راه‌حلی مناسب برای درمان آرتروز با عمل اسلیو معده باشند.

دکتر ناصر یاهو، متخصص جراحی چاقی با بیش از ۲۷ سال سابقه کار حرفه‌ای در حوزه‌های جراحی اسلیو معده، بای پس معده، پلیسه معده، باندینگ معده، لیپوساکشن، پیکرتراشی و ابدومینوپلاستی در تهران است. ایشان فارغ‌التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی است. برای مشاوره جهت درمان کبد چرب با عمل اسلیو معده با دکتر یاهو، می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی زیر با ایشان مشورت کنید:

شماره تماس:

۰۲۱-۸۸۶۵۱۳۷۵ | ۰۹۱۰۵۷۴۶۳۵۴

مشاوره واتساپ:

۰۹۱۲۲۰۵۶۶۴۲

آدرس:

تهران – میدان ونک  – خیابان صانعی – پلاک ۵۰ – طبقه دوم – واحد ۴

 

منابع

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC10029945/

4 نظرات

  • آیا درمان کبد چرب با جراحی لاغری مثل بای پس معده یا دیگر روش‌ها واقعاً جواب می‌ده؟ من در مورد اثراتش خیلی شنیدم، ولی هنوز مطمئن نیستم که این جراحی‌ها برای درمان کبد چرب مناسب باشه.

    • سلام! سوال خیلی خوبی پرسیدید. درمان کبد چرب با جراحی لاغری یکی از روش‌های موثر برای افرادی است که به دلیل چاقی مفرط دچار کبد چرب شده‌اند. جراحی‌هایی مثل بای پس معده و اسلیو معده به کاهش وزن کمک می‌کنند و این کاهش وزن می‌تواند به کاهش چربی‌های موجود در کبد و بهبود وضعیت کبد چرب کمک کند. کاهش وزن باعث می‌شود که چربی‌های اضافه بدن کاهش یابد و در نتیجه فشار زیادی به کبد وارد نشود. البته قبل از هر نوع جراحی، بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید تا بررسی‌های دقیق‌تری روی وضعیت شما انجام شود و بهترین روش درمانی پیشنهاد گردد.

  • آیا درمان کبد چرب با اسلیو معده واقعاً مؤثر است؟ من شنیدم که این جراحی می‌تواند کبد چرب رو بهبود بده، ولی نمی‌دونم چطور و چقدر این درمان جواب می‌ده.

    • سلام و تشکر از سوال شما! بله، درمان کبد چرب با اسلیو معده می‌تواند اثرگذار باشد. وقتی که فرد تحت جراحی اسلیو معده قرار می‌گیرد، کاهش وزن قابل توجهی اتفاق می‌افتد و این کاهش وزن می‌تواند به طور مستقیم بر بهبود کبد چرب تأثیر بگذارد. کبد چرب معمولاً به دلیل اضافه وزن و چربی‌های زیاد در بدن ایجاد می‌شود، بنابراین کاهش وزن بعد از اسلیو معده می‌تواند به کاهش چربی در کبد کمک کند و عملکرد آن را بهبود بخشد. البته توصیه می‌کنم قبل از هر تصمیمی با پزشک متخصص مشورت کنید تا اطلاعات دقیق‌تری بر اساس وضعیت شما به شما داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *