علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو و بای پس

یکی دیگر از نگرانی های رایج پس از جراحی کاهش وزن اسلیو معده ، بوی بد دهان است. بوی بد دهان می تواند ناشی از کم آبی بدن، تخلیه نشدن مجاری گوارشی و وجود مواد غذایی در آن می باشد. مشکل بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو معده ، با دریافت مایعات کافی قابل پیشگیری و برطرف شدن است. خانم ها باید حداقل 48 اونس مایعات در روز و مردان باید حداقل 64 اونس مایعات در روز بنوشند.

بوی بد دهان پس از عمل اسلیو معده در برخی بیماران به میزان بیشتری رخ می دهد و برطرف شدن آن اندکی زمان بر است.در صورتی که قصد انجام عمل اسلیو معده را دارید و در مورد عوارض آن نگران هستید، بهتر است که تا انتهای این محتوا همراه ما باشید تا با علت بوی بد دهان پس از عمل لاغری  آشنا شوید.

در این محتوا جزئیات این جراحی و  اقدامات مهم قبل و بعد از انجام آن و مواردی که موجب رفع بوی بد دهان می شود، مورد بررسی قرار گرفته شده است.

پیشنهاد مطالعه: خدمات اسلیو معده دکتر ناصر یاهو

8 علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو

خیلی از افراد پس از عمل لاغری دچار بوی بد دهان می شوند و دچار پشیمانی پس از عمل اسلیو معده می شوند  که ما در این بخش به طور کامل به بررسی دلایل ایجاد بوی دهان پرداخته ایم:

علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو

1- کتوزیس

یکی از دلایل ایجاد بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو معده، کتوزیس می باشد. کتوزیس یک وضعیت متابولیک طبیعی است که با رژیم غذایی کتوژنیک به دست می آید. این پروسه طی مراحل ایجاد کتون از چربی و استفاده از آن ها برای تامین انرژی به جای کربوهیدرارت ایجاد می شود.

کتوزیس

زمانی که افراد در شرایط کتوزیس قرار می گیرند، باید کمتر از 50 گرم کربوهیدرات در روز استفاده نمایند. هدف اصلی از جراحی معده این است که بدن به جای کربوهیدرات از چربی برای تامین انرژی خود استفاده نماید، این پروسه می تواند کمک زیادی در کاهش وزن سریع ایجاد نماید.

2- استاز و رفلاکس معده

یکی دیگر از دلایل بوی بد دهان بعد از این عمل می تواند استاز و رفلاکس معده باشد. هضم نشدن غذا و ماندن آن در معده می تواند منجر به ایجاد بوی بد دهان شود.

به خاطر عدم توانایی حرکت مواد غذایی از معده به روده ی کوچک، ممکن است اسید معده به مری برگردد، به این حالت واتر براش می گویند. این حالت علاوه بر ایجاد بوی بد دهان موجب احساس سوزش و درد در قفسه ی سینه هم می شود.

3- کم آبی بدن

از دیگر عوامل ایجاد بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو معده، کم آبی بدن می باشد. کم آبی بدن به صورت کلی عامل ایجاد بوی بد دهان است، برای همین خاطر برای افرادی که اقدام به انجام جراحی اسلیو معده کرده اند، توصیه می شود که به مصرف مایعات دقت کنند و روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشند.

 

4- گیر کردن غذا در دستگاه گوارش

گیر کردن غذا در دستگاه گوارش یکی از دلایل بروز بوی بد دهان بعد از این عمل لاغری می باشد که به علت ناتوانی در بلع غذا و احساس درد به هنگام بلع رخ دهد.

5- مصرف سیگار

مصرف سیگار و دیگر دخانیات از دیگر دلایل ایجاد بوی بد دهان پس از عمل اسلیو معده می باشد. البته مصرف سیگار در تمامی افراد می تواند منجر به ایجاد بوی بد دهان شود، ولی افرادی که عمل جراحی اسلیو معده را انجام داده اند، به خاطر خشکی دهان که ناشی از کاهش مصرف مایعات می باشد، موجب تشدید این بو می شود.

 

6- عدم رعایت بهداشت دهان

عدم رعایت بهداشت دندان و دهان می تواند باعث ایجاد بوی بد دهان پس از این جراحی شود. رعایت بهداشت دهان و دندان در تمامی افراد برای جلوگیری از بوی بد دهان توصیه می شود.

 

از آن جایی که رفلاکس و استاز معده در اشخاصی که عمل جراحی اسلیو معده را انجام داده اند، بیشتر می شود، باید برای مراقبت از دندان های خود به بهداشت دهان و دندان اهمیت زیادی بدهند.

7- مصرف قند بیش از حد

از دیگر عوامل ایجاد بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو معده، می توان به مصرف بیش از اندازه ی قند اشاره کرد. باید از مصرف قند و مواد غذایی که حاوی مقادیر زیاد قند هستند جلوگیری به عمل آورد.

8- رژیم غذایی پر از پروتئین

رژیم غذایی پر از پروتئین هم می تواند منجر به بروز بوی بد دهان  شود. افرادی که تحت عمل جراحی اسلیو معده قرار می گیرند برای جلوگیری از بوی بد دهان، بهتر است از رژیم غذایی پر از پروتئین استفاده نکنند.مواد پروتئینی به خاطر این که دیرتر هضم می شوند و ممکن است به طور کامل به وسیله ی سیستم گوارش هضم نگردند، منجر به ایجاد بوی بد و نامطبوع در دهان می شوند.

 

ماندگاری بوی بد دهان پس از اسلیو معده

ماندگاری بوی بد دهان پس از عمل اسلیو معده نگرانی بیشتر بیمارانی است که  عمل جراحی اسلیو معده را انجام داده اند. نحوه ی مراقبت و اجرای تمامی دستورالعمل های پزشک می تواند موجب رفع این مشکل شود.

بوی بد دهان بعد از عمل لاغری یک اتفاق رایج می باشد و اصلا جای نگرانی ندارد و با رعایت بهداشت دهان و دندان و داشتن یک رژیم غذایی بعد از عمل جراحی ، این مشکل خیلی سریع رفع می شود.

راهکارهایی برای جلوگیری از بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو

رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند در کنترل بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو معده کمک های زیادی بکند. البته در همه ی افراد عدم رعایت بهداشت دهان می تواند باعث بروز بوی بد شود ولی این عارضه در افرادی که تحت عمل جراحی معده قرار گرفته اند بیشتر از بقیه ی افراد می باشد.

نوشیدن آب کافی به میزان حداقل 8 لیوان برای افرادی که تحت عمل جراحی معده قرار گرفته اند برای هیدراته شدن بدن الزامی می باشد. استفاده از دمنوش های گیاهی مانند چای سبز و یا استفاده از آب میوه های طبیعی می توانند آب بدن را تامین کرده و از خشکی دهان جلوگیری به عمل بیاورند.

راهکارهایی برای جلوگیری از بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو

از دیگر روش های رفع بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو معده رعایت رژیم غذایی مناسب می باشد. تغذیه ی غذایی مناسب می تواند شامل غذاهای زود هضم و… باشد.

جویدن آدامس های بدون قند هم می تواند محیط داخل دهان را مرطوب نگه داشته و تا اندازه ای بوی بد را کاهش دهد. عدم استفاده از غذاهای اسیدی هم می تواند موجب بهبود رفع بد بو بون دهان شود. عدم مصرف سیگار و الکل هم می تواند بوی بد دهان را کاهش دهد.

همچنین بخوانید : شناخت انواع روش های لاغری

تغذیه چه تاثیری در روند عمل اسلیو و حل عوارضی مانند بوی بد دهان دارد؟

تغذیه و داشتن رژیم غذایی سالم و مناسب در روند عمل اسلیو و رفع بوی بد دهان پس از عمل اسلیو معده نقش بسیار مهمی دارد. رژیم مناسب در این جراحی، چند مرحله می باشد که در هر مرحله باید مواد غذایی متناسب انتخاب و استفاده شوند. بعضی از مواد غذایی می تواند از ایجاد بوی بد دهان تا ساعت ها جلوگیری به عمل بیاورند.

دستورالعمل تغذیه ی مناسب برای درمان سریع مشکلات، قبل از ترخیص بیمار به وسیله ی پزشک جراح به بیمار ارائه داده می شود.  دستورالعمل تغذیه ی مناسب برای درمان به صورت دوره ای توسط پزشک تعیین می شود که به صورت زیر است:

  • تغذیه ی 7 تا 14 روز اول
  • تغذیه ی هفته ی دوم
  • شروع رژیم جامدات بعد از اتمام هفته ی دوم
  • شرایط ورود به رژیم سفره

 

رژیم غذایی در هفته اول بعد از جراحی اسلیو برای بوی بد دهان چگونه است؟

طی تحقیقات بعمل آمده توسط ناصر یاهو، تغذیه در هفته های اول بعد از عمل می تواند تاثیر بسزایی بر وزن بدن، علائم و عوارض بعد از عمل و وضعیت بیمار در هفته های بعد داشته باشد.
به این منظور، برنامه هفته اول در بیمارستان توسط دکتر یاهو تهیه شده است و بیمار هیچ مشکلی در روند تغذیه خود نخواهد داشت مگر اینکه در موقعیتی باشد که به متخصص تغذیه مراجعه کند.
رژیم غذایی مناسب برای یک تا دو هفته بعد از جراحی انبه برای کاهش وزن و جلوگیری از بوی بد دهان به شرح زیر است.

رژیم غذایی در هفته اول بعد از جراحی اسلیو برای بوی بد دهان چگونه است؟

تغذیه برای 7-14 روز اول

در دو هفته اول پس از جراحی بازو، بیمار مجاز است فقط آب بنوشد. این مشکل باعث می شود که بیمار در این مدت وزن زیادی از دست بدهد. البته آبی که بیمار در این مدت می تواند استفاده کند متفاوت است.
به عنوان مثال، نوشیدن آب میوه طبیعی، مانند سیب یا هویج، رقیق شده و صاف شده در چند روز اول بی خطر است.
همچنین بیمار می تواند سوپ، آب گوشت قرمز یا سفید را به صورت رقیق شده و از صافی رد شده مصرف کند. در اینجا مهم است که به حساسیت شکم بعد از جراحی اسلیو توجه کنید.
در واقع ممکن است معده بیمار نتواند مقداری غذا را هضم کند و در صورت بروز رفلاکس مشکلاتی مانند بوی بد دهان یا درد و سوزش معده ایجاد کند.
برای جلوگیری از بروز مشکل، بهتر است تغذیه با مقدار کمی از هر ماده ای شروع شود و اگر معده به آن واکنش نشان نداد، در مصرف آن زیاده روی شود.

رژیم غذایی برای درمان بوی بد دهان در هفته دوم بعد از عمل اسلیو چگونه است؟

پس از رعایت رژیم مایعات، بیمار توسط پزشک معاینه می شود و در صورت مناسب بودن برنامه کاهش وزن، دوره رژیم بعدی برای او آغاز می شود.
دومین دوره رژیم بعد از جراحی اسلیو، رژیم پوره است که در آن بیمار به تدریج غذای جامد را به رژیم غذایی خود اضافه می کند.
البته در این زمان نمی توان آب را حذف کرد و باید جزء بزرگی از رژیم غذایی بیمار باشد. در ابتدای غذای تازه، بیمار مجاز به خوردن کدو، سوپ تازه، سبزیجات آب پز و سبزیجات تازه و سوپ گوشت است.
لازم به ذکر است که مصرف پروتئین در این دوران مهمترین جزء رژیم غذایی بیمار است. پروتئین از از دست دادن عضلات جلوگیری می کند، به بیماران کمک می کند تا انرژی کافی برای فعالیت های روزانه حتی با وعده های غذایی کوچک داشته باشند و به کاهش چربی بدن کمک می کند.

آیا فعالیت بدنی در از بین بردن بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو موثر است؟

از دیگر سوالاتی که می تواند ذهن بیمار را در مورد بد بو بودن دهان پس از عمل لاغری درگیر کند، تاثیر ورزش و فعالیت بدنی در برطرف کردن بوی بد باشد. برای این سوال دو نظریه وجود دارد، اولی به این صورت است که: برخی از پزشکان بر این باورند که ورزش کردن و داشتن فعالیت بدنی زیاد می تواند موجب کاهش آب بدن از طریق افزایش چربی سوزی به خاطر مصرف کالری ها و عرق کردن شود.

از آن جایی هم که کم آبی بدن موجب ایجاد بوی بد دهان می شود، بیمارانی که مبتلا به این مشکل هستند، بوی بد دهان آن ها تشدید پیدا می کند.

از طرف دیگر، برخی از پزشکان معتقد هستند که فعالیت بدنی می تواند در بهبود عملکرد داخلی اندام ها و بافت بدن تاثیر زیادی بگذارد. برای همین خاطر به بیماران خود بعد از انجام عمل اسلیو توصیه می کنند که به فعالیت های ورزشی بپردازند. با این کار عملکرد معده و روده و دیگر اندام های بدنی بهتر می شود.

 

نحوه انجام اسلیو معده به صورت خلاصه

یکی از رایج ترین جراحی های چاقی، انجام عمل اسلیو معده می باشد که امروزه طرفداران زیادی در سراسر جهان برای درمان چاقی درجه 2 و دیابت نوع دو برای خود پیدا کرده است.

با در نظر گرفتن این موضوع که در حال حاضر آمار چاقی و افزایش وزن در دنیا روز به روز در حال گسترش است و کسانی که با این مشکل رو به رو هستند ممکن است دچار بیماری هایی به واسطه ی چاقی شوند، بهترین گزینه و درمان برای بیماری های مرتبط با چاقی، انجام عمل اسلیو معده می باشد.

 

در این جراحی قسمتی از معده ی بیمار از بدن خارج می شود و معده ی جدید، حجم کمی را برای مصرف غذا پیدا می کند.  این عمل از دوره ی نقاهت خیلی کمی برخوردار است، به این صورت که دوره ی نقاهت این بیماری کمتر از چند هفته، طول می کشد.  بعد از انجام این جراحی، سرعت سوخت و ساز بدن و ایجاد احساس گرسنگی دچار تغییراتی می شود که همین امر منجر به لاغری بیمار می گردد.

نحوه انجام بای پس معده

با انجام این جراحی میانبری در دستگاه گوارش، برای دفع غذای اضافی به وجود می آید. این امر سبب هضم سریع تر مواد غذایی ورودی به بدن می شود. این عمل جراحی، یکی از موثرترین روش های رفع چاقی مرضی به حساب می آید که اشخاص می توانند با کمک آن، مقدار زیادی از اضافه وزن خود را سریعا کم کنند.

کسانی که چاق هستند با کاهش وزن می توانند خطر و ریسک ابتلا به مشکلات قلبی عروقی، فشار خون بسیار بالا، سکته های قلبی و مغزی، مشکلات خواب، مشکلات تنفسی و دیابت و خون قند خون را از بین ببرند. این نوع جراحی لاغری با کم کردن مسیر عبور غذا در دستگاه گوارش و کاهش زمان ماندگاری غذا در بدن، موجب کاهش میزان جذب مواد غذایی در بدن می شود. بنابراین مقدار کالری ورودی به بدن با کاهش حجم معده و تغییر در متابولیسم روده کم شده و و وزن انسان با کاهش کالری کاهش می یابد.

پیشنهاد مطالعه: خدمات بای پس معده دکتر ناصر یاهو

دکتر ناصر یاهو متخصص جراحی اسلیو معده

دکتر ناصر یاهو متخصص و جراحی چاقی و زیبایی ، فارغ التحصیل ممتاز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ،صدها عمل اسلیو معده موفق انجام داده است. مراجعه کنندگان زیادی با کمک خدمات اسلیو معده و پیکر تراشی دکتر ناصر یاهو به وزن دلخواه خود رسیده اند. ایشان با بیش از 30 سال تجربه در انجام انواع جراحی های زیبایی و لاغری ، نامی آشنا در بین متقاضیان عملهای زیبایی و لاغری بشمار می رود.

خدمات اسلیو معده دکتر ناصر یاهو

سوالات متداول درباره علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو و بای پس

رژیم مناسب در این جراحی، چند مرحله می باشد که در هر مرحله باید مواد غذایی متناسب انتخاب و استفاده شوند. بعضی از مواد غذایی می تواند از ایجاد بوی بد دهان تا ساعت ها جلوگیری به عمل بیاورند، که در این مقاله به صورت کامل به آن پرداخته ایم.

کم آبی بدن، گیر کردن غذا در دستگاه گوارش، مصرف سیگار، عدم رعایت بهداشت دهان، مصرف قند بیش از حد از جمله دلایل بوی بد دهان پس از عمل اسلیو محسوب می شود که به صورت جامع و کامل به آنها پرداخته شده است.

برخی از پزشکان معتقد هستند که فعالیت بدنی می تواند در بهبود عملکرد داخلی اندام ها و بافت بدن تاثیر زیادی بگذارد. برای همین خاطر به بیماران خود بعد از انجام عمل اسلیو توصیه می کنند که به فعالیت های ورزشی بپردازند. با این کار عملکرد معده و روده و دیگر اندام های بدنی بهتر می شود و درنتیجه موجب کاهش بوی بد دهان خواهد شد.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *