جراحی چاقی موضعی

چاقی موضعی یکی از انواع چاقی است که در نقاط خاصی از بدن اتفاق می‌افتد. اغلب این نوع چاقی در نواحی مانند شکم، پهلو، ران یا بازو ایجاد شده و با تجمع چربی در این نواحی، چاقی موضعی به وجود می‌آید. در این مقاله به بررسی روش‌ های درمان چاقی موضعی و استفاده از جراحی برای درمان این نوع چاقی پرداخته می‌شود.

در ادامه به پاسخ این سوال می‌پردازیم که چاقی موضعی چیست و برای کدام نواحی می‌توان از جراحی چاقی موضعی استفاده کرد؟ همچنین انواع روش‌ها و دستگاه‌‌های مورد استفاده در این نوع لاغری نیز عنوان شده و بررسی می‌شوند. در صورتی که قصد انجام جراحی چاقی موضعی را دارید، بهتر است با یک پزشک متخصص جراحی چاقی نظیر دکتر ناصر یاهو، صحبت کرده و از ایشان مشورت بگیرید.

دکتر یاهو جراح چاقی

چاقی موضعی چیست؟

چاقی موضعی زمانی ایجاد می‌شود که چربی بدنی درست در زیر پوست تجمع یافته و ذخیره می‌شود، به طوریکه که می‌توان آن را با انگشتان خود گرفت. برخلاف این نوع چاقی، چربی‌های احشایی که در عمق دیواره‌های شکمی قرار دارند، قابل لمس نبوده و اندام‌های درونی را احاطه کرده‌اند. این نوع چربی‌ها وظیفه حفاظت از اندام‌های درونی را به عهده داشته و در پاها، باسن و ران‌ها موجب حفاظت از ماهیچه و استخوان دربرابر عوامل محیطی نظیر سرما می‌شوند.

با توجه به مطالعات ژنتیکی انجام شده، مولفه‌های ژنتیکی با نمایش یک الگوی ظاهری خاص جنسیتی، اثرات قوی‌تر چاقی موضعی در زنان را نشان می‌دهند. همچنین باید در نظر داشت که چاقی موضعی، با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف و مرگ و میر، طیف گسترده‌ای از اختلالات متابولیک نظیر کبد چرب، اختلال در تحمل گلوکز و حساسیت به انسولین، پرفشاری خون، کلسترول بالا و غیره را به وجود می‌آورد.

جراحی چاقی موضعی چیست؟

جراحی چاقی موضعی چیست؟

به طور کلی، جراحی‌های چاقی شامل دو مورد اصلی جراحی‌های چاقی موضعی و جراحی‌های غیرموضعی می‌شوند. جراحی‌های موضعی مربوط به لاغری تنها در یک ناحیه خاص از بدن مانند جراحی شکم، پهلو، صورت و غیره انجام شده که شامل تخلیه چربی‌ها به وسیله دستگاه از نقطه مورد نظر یا جراحی ترمیمی خواهد بود. از جمله جراحی‌هایی که جزو جراحی چاقی موضعی هستند می‌توان به جراحی لیپوماتیک و جراحی ابدومینوپلاستی اشاره کرد.

جراحی‌های غیرموضعی اما برخلاف جراحی‌های موضعی برای افراد مبتلا به چاقی مرضی استفاده شده که در طی این نوع جراحی، آناتومی دستگاه گوارش دچار تغییرات زیادی خواهد شد. جراحی‌های غیرموضعی نظیر اسلیو معده، بای پس و غیره می‌توانند تغییرات سرنوشت‌سازی را در زندگی افراد به وجود آورده و همانند جراحی‌ چاقی موضعی موجب تغییرات مهم ظاهری و افزایش اعتماد به نفس در افراد شوند.

چرا درمان چاقی موضعی اهمیت دارد؟

با پیشرفت علم پزشکی و تکنولوژی در دنیای امروز، روش‌های زیادی برای کاهش وزن و از بین بردن چربی‌های موضعی بدن به وجود آمده است. از جمله این روش‌ها می‌توان به مزوتراپی، لیزر، کاویتیشن، لیپولیز، ابدومینوپلاستی و غیره اشاره کرد. با وجود تمامی روش‌های جدید، هنوز هم جراحی چاقی موضعی لیپوساکشن یا لیپوپلاستی موثرترین روش در از بین بردن این چربی‌ها شناخته می‌شود. این نوع جراحی موضعی، در حدود دو دهه به عنوان بهترین روش علمی برای از بین بردن چربی‌های موضعی مورد استفاده قرار گرفته در دسته جراحی‌های پلاستیک و ترمیمی قرار می‌گیرد.

شما باید در نظر داشته باشید که درمان و رفع چاقی موضعی تنها یک مسئله زیبایی ظاهری و اندام نیست، بلکه از بین بردن این چربی‌ها می‌تواند بر روی بهبود سلامت شما نیز نقش داشته باشد. از جمله دلایل مهم برای درمان چاقی موضعی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها: با بالا رفتن میزان چربی موضعی در بدن، سیستم ایمنی کند و ضعیف می‌شود. همین امر موجب خواهد شد تا افراد در برابر بیماری‌های ویروسی و خطرناک، ضعیف‌تر عمل کنند.
  • افزایش اعتماد به نفس: همانطور که مشخص است، افراد با اندام‌های زیبا و متناسب، اعتماد به نفس بیشتری دارند و تعاملات اجتماعی آن‌ها بیشتر و بهتر خواهد بود.
  • افزایش سلامت روان: با توجه به تحقیقات انجام شده در زمینه چاقی و اضافه وزن، این بیماری روی سلامت روان نیز تأثیرات بسیاری دارد. بنابراین برداشتن چربی‌های موضعی و تناسب اندام می‌تواند به بهبودی سلامت روان افراد نیز کمک کند.
  • کاهش درد مفاصل: بالا رفتن حجم چربی موضعی در بدن، موجب افزایش فشار به عضلات شده که در نهایت این فشارهای زیادی، فرسودگی مفاصل را به دنبال خواهد داشت. برای از بین بردن درد مفاصل، جراحی چاقی موضعی یکی از بهترین اقدامات است.

انواع روش‌ های درمان چاقی موضعی

روش‌های مختلفی برای درمان چاقی موضعی وجود دارد که برخی از آن‌ها نیازمند جراحی بوده و برخی دیگر تنها با استفاده از دستگاه انجام می‌شوند. بهترین روش درمان این نوع چاقی توسط پزشک انتخاب شده و گاهی لازم است از ترکیب چند روش برای بهبودی سریع و موفقیت‌آمیز استفاده کرد. از جمله بهترین و مهم‌ترین روش‌های درمان چاقی موضعی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

انواع روش‌ های درمان چاقی موضعی

1. درمان چاقی موضعی با دستگاه RF

در این روش با استفاده از انرژی فرکانس رادیویی، چربی‌ها از بین رفته و بافت همبند پوست سفت‌تر می‌شود. لاغری و کاهش وزن با این دستگاه، هیچ‌گونه دردی نداشته و بدون نیاز به بیهوشی انجام خواهد شد. به جز سر و ناحیه تناسلی، در بقیه بخش‌های بدن امکان استفاده از این دستگاه وجود دارد. هر جلسه استفاده از دستگاه RF در حدود یک ساعت به طول می‌انجامد و تعداد جلسات نیز کاملاً به میزان چربی فرد بستگی دارد. به طور کلی، میانگین جلسات درمان، 6 جلسه و هفته‌ای یکبار است.

2. از بین بردن چربی‌های موضعی با لیپولیز

در این روش به بیمار ماده‌ای حاوی فسفاتیدیل کولین، ال کارنیتین و سیلیکون آلی تزریق می‌شود. در واقع سوزن از بافت پوست عبور کرده و به چربی‌ها می‌رسد. در نتیجه این تزریق در بافت چربی، چربی‌ها به سرعت از بین می‌روند. از این روش اغلب برای لاغری دور شکم، کمر و ران‌ها استفاده خواهد شد. جلسات لیپولیز نیز مانند RF با توجه به میزان چربی موضعی بدن مشخص می‌شود. به طور معمول اما برای حذف چربی اما نیاز به 6 تا 10 جلسه درمانی وجود دارد.

3. از بین بردن چربی‌ها با کویتیشن

در این روش درمانی از امواج رادیویی اولتراسونیک برای از بین بردن چربی‌ها استفاده می‌شود. به همین دلیل، کویتیشن با نام لیپولیز اولتراسونیک نیز شناخته خواهد شد. در اثر برخورد امواج به سلول‌های چربی، این سلول‌ها از بین رفته و توسط سیستم لنفاوی بدن جذب می‌شوند. در صورتی که بیماران نمی‌خواهند از جراحی چاقی موضعی مانند لیپوساکشن استفاده کنند، این روش درمانی برای آن‌ها مناسب خواهد بود. هر جلسه درمانی با کویتیشن در حدود 40 دقیقه تا یکساعت زمان لازم دارد و برای مشاهده نتیجه، باید یک تا سه جلسه درمان انجام داد. بعد از گذشت 6 تا 12 هفته، نتایج قابل مشاهده است.

4. لاغری موضعی با مزوتراپی

برای از بین بردن چربی‌ها در نواحی کوچک، می‌توان از روش مزوتراپی استفاده کرد. در این روش، محلولی به بافت چری و بافت همبند پوست تزریق می‌شود. روش مزوتراپی درد زیادی ندارد و معمولاً به فاصله 4 تا 6 هفته، تکرار خواهد شد تا نتیجه مورد نظر حاصل شود. بعد از گذشت 3 هفته از شروع درمان، نتایج و فواید تزریق قابل مشاهده خواهد بود. محلول تزریقی در مزوتراپی حاوی فسفاتیدیل کولین، مولتی‌ویتامین و سالین است. در صورتی که بیمار مبتلا به بیماری‌هایی نظیر دیابت، بیماری‌های خودایمنی یا عفونت باشد، امکان استفاده از این روش برای او وجود ندارد.

5. انواع عمل جراحی چاقی موضعی

از بهترین و کارآمدترین روش‌ها برای از بین بردن چربی‌ها، جراحی چاقی موضعی است. افرادی که دچار چاقی شدید موضعی هستند، می‌توانند از این روش‌ها استفاده کنند. این نوع جراحی‌ها عمدتاً با استفاده از بیهوشی انجام شده و عوارض احتمالی به همراه دارند. مقداری درد، تورم و خونریزی در انواع جراحی چاقی موضعی کاملاً طبیعی است. در این نوع جراحی‌ها، چربی و پوست اضافی در نواحی خاص برداشته شده و شامل موارد زیر می‌شود:

  • ابدومینوپلاستی: یکی از پرطرفدارترین روش‌ها برای از بین بردن چربی‌های موضعی شکم، ابدومینوپلاستی است. در این روش، چربی‌های ناحیه شکم تخلیه شده و پوست اضافی شکم نیز برداشته می‌شود.
  • ریتیدکتومی: در صورتی که بیمار در ناحیه صورت دارای چربی اضافی و افتادگی پوست باشد، می‌تواند از جراحی لیفت صورت یا ریتیدکتومی استفاده کند.
  • ماستوپکسی: این روش جراحی، مخصوص سینه‌ها است. اگر بیمار دارای سینه‌های بزرگ اما افتاده است، می‌تواند با استفاده از روش ماستوپکسی، به اندام دلخواه خود برسید. در این روش که با نام لیفت سینه نیز شناخته می‌شود، چربی‌های اضافی ناحیه سینه برداشته شده و سینه‌ها به سمت بالا کشیده خواهند شد.
  • لیپوساکشن: این نوع جراحی چاقی موضعی از جمله شناخته‌شده‌ترین جراحی‌های پیکرتراشی به شمار می‌رود که در آن، رسوبات چربی، ساکشن شده و از بدن تخلیه می‌شوند. این روش علمی در حدود 2 دهه است که برای از بین بردن چربی‌ها مورد استفاده قرار گرفته و ابزارها و روش‌های آن طی سال‌ها تغییر پیدا کرده و پیشرفته شده‌اند. لیزر لیپولیز از جمله آخرین پیشرفت‌های این روش به شمار می‌رود.

بسیاری از افراد برای از بین بردن چربی‌های شکمی خود از لیپوساکشن استفاده کرد. البته در صورت عدم رعایت توصیه‌های بعد از عمل، چربی‌های موضعی دوباره جایگزین خواهند شد. این روش برای افرادی که دچار چاقی در ناحیه پایین‌تنه هستند، مناسب‌تر است.

لیپوساکشن

جمع‌بندی

یکی از اصلی‌ترین دغدغه افراد، رسیدن به وزن ایده‌آل و تناسب اندام است. در حال حاضر، انواع روش‌‌های مختلفی برای از بین بردن چربی‌ها وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به جراحی چاقی موضعی اشاره کرد. با استفاده از این روش‌ها، چربی‌های موضعی بدن در نواحی مختلف تخلیه شده و از بدن خارج می‌شود. در این مقاله، به معرفی انواع جراحی‌های چاقی موضعی و دیگر انواع روش‌ها پرداخته شد که شما می‌توانید با مشورت با دکتر ناصر یاهو بهترین روش را برای درمان چاقی موضعی خود انتخاب کنید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *