لاغری و کاهش وزن، مخصوصا برای افراد با اضافه وزن بالا، فرایند طاقت فرسایی به نظر می‌آید. زیرا برخی از این افراد، با وجود رژیم‌های غذایی سخت و ورزش‌های شدید، نمی‌توانند به وزن ایده آل برسند. معمولا پزشکان متخصص برای چنین افرادی، انجام عمل جراحی لاغری را پیشنهاد می‌دهند. البته لاغری با جراحی، تنها گام اول برای رسیدن به یک زندگی سالم خواهد بود. برای حفظ نتیجه ایده آل، باید پس از جراحی معده، از رژیم غذایی مناسب و کم کالری استفاده نمود. ضمن اینکه ورزش باید به یکی از فعالیت‌های روزمره شخص تبدیل شود. در این صورت، پس از مدتی به وزن ایده‌آل رسیده و شرایط سلامتی وی بهبود می‌یابد.

دکتر یاهو جراحی لاغری

انجام عمل لاغری برای افراد با BMI بالای ۳۵ توصیه می‌شود. اما افراد با BMI بین 30 تا 35 نیز می‌توانند کاندیدای این جراحی باشند؛ با این شرط که به یکی از بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت نوع ۲ مبتلا گردند. رایج‌ترین روش‌های جراحی لاغری شامل عمل اسلیو معده، عمل بای پس معده و جراحی باندینگ هستند. در این میان، جراحی اسلیو معده به دلیل عوارض کمتر و اثربخشی بیشتر، در ایالات متحده آمریکا رواج بیشتری دارد.

عمل لاغری چیست؟

عمل لاغری چیست؟

جراحی لاغری عبارت است از انجام عمل جراحی بر روی معده و سیستم گوارش که به رفع چاقی کمک می‌کنند. فلسفه و مبنای این گونه روش‌های جراحی، کوچکتر کردن معده و کاهش حجم مواد غذایی مصرفی است. البته در برخی روش‌ها، مقدار جذب مواد غذایی را نیز کاهش می‌دهند.

در عمل چاقی، پزشک بخشی از معده را بر می‌دارد یا از دسترس خارج می‌کند. بنابراین، بخش باقیمانده آن، با حجم غذای کمتری پر می‌شود؛ یعنی مقدار غذای مصرف شده توسط فرد کاهش می‌یابد. این فرایند، از چاقی بیشتر فرد جلوگیری کرده و اضافه وزن او را در طولانی مدت از بین می‌برد. البته استفاده از رژیم غذایی اصولی و ورزش، برای کسانی که عمل جراحی لاغری انجام می‌دهند، ضروری خواهد بود.

انواع عمل لاغری چیست؟

انواع جراحی لاغری می‌توانند با کاهش حجم معده یا محدود کردن جذب غذا، به درمان چاقی کمک کنند. افرادی که قصد لاغری با جراحی را دارند، باید اطلاعات کافی درباره انواع روش‌های لاغری با جراحی داشته باشند. در ادامه، اطلاعات کافی درباره روش‌های عمل لاغری، معایب و مزایای آن‌ها ارائه خواهیم داد.

انواع عمل لاغری چیست؟

عمل باندینگ معده

جراحی باندینگ معده، به کمک یک نوار قابل تنظیم انجام می‌گیرد. هنگامی که این نوار، دور معده قرار داده می‌شود، دو بخش مجزا ایجاد می‌گردد. بخش بالایی کوچکتر از بخش پایینی بوده و با یک کانال باریک به آن مرتبط می‌شود. به این ترتیب، غذا با سرعت کمتری از کیسه بالایی به پایین سرازیر می‌گردد. این حالت باعث می‌شود تا افراد پیش از پر شدن کامل حجم معده، احساس سیری داشته باشند. به طوری که بعد از عمل لاغری باندینگ معده، غذای فرد به یک فنجان یا کمتر کاهش می‌یابد. دقت کنید که در این روش جراحی، غذا باید به خوبی جویده و نرم گردد.

مزایای لاغری با جراحی باندینگ معده

جراحی باندینگ معده از کم تهاجمی‌ترین انواع عمل جراحی لاغری به حساب می‌آید. اسکار ناشی از جراحی باندینگ بسیار کوچک است. این مزایا کمک می‌کنند تا بیمار دوران نقاهت کوتاه‌تری داشته باشد.

عمل جراحی باندینگ معده برگشت‌پذیر است. یعنی شما می‌توانید نوار جراحی را پس از مدتی بردارید. همچنین، امکان تنظیم این نوار در مطب پزشک وجود دارد. یعنی می‌توان میزان تنگی و گشادی آن را بعد از عمل لاغری تغییر داد.

معایب جراحی لاغری باندینگ معده

افرادی که از این روش جراحی استفاده می‌کنند، کاهش وزن کمتری نسبت به سایر جراحی‌های لاغری دارند. همچنین، روند کاهش وزن در این افراد کندتر انجام می‌گیرد. حتی در برخی افراد، ممکن است چند سال پس از عمل، کمی اضافه وزن ایجاد گردد.

خطرات جراحی باندینگ

از رایج‌ترین خطرات پس از جراحی لاغری باندینگ معده می‌توان به استفراغ بعد از خوردن سریع غذا اشاره کرد. همچنین امکان شل شدن یا نشت کردن نوار وجود دارد. گاهی ممکن است این نوار از جای خود خارج گردد. بروز عفونت در محل جراحی نیز مانند سایر روش‌های عمل لاغری محتمل است.

جراحی لاغری اسلیو معده

لاغری با جراحی اسلیو معده روشی است که در آن جراح، حدود ۸۰ درصد معده را برمی‌دارد. حجم باقیمانده از معده، شبیه به یک لوله یا آستین است که به روده متصل می‌شود. مبنای این نوع عمل جراحی لاغری، برداشتن بخشی از معده است که هورمون‌های گرسنگی را ترشح می‌کند. این کار باعث می‌شود تا فرد کمتر از قبل احساس گرسنگی داشته باشد. به این ترتیب، اشتهای وی کاهش یافته و میزان مصرف غذا کمتر خواهد بود.

مزایای عمل اسلیو معده

عمل اسلیو، یک عمل ایمن و ساده به حساب می‌آید. به طوری که آن را می‌توان یک جراحی کم خطر برای کاهش وزن دانست. معمولا افراد، ۱۲ تا ۱۸ ماه پس از عمل sleeve معده، می‌توانند عمل بای پس معده را انجام دهند. یکی از مزایای مهم جراحی لاغری اسلیو معده، این است که بدن با کمبود مواد مغذی مواجه نمی‌شود؛ زیرا این جراحی، تغییری در وضعیت روده‌ها و نحوه جذب غذا ایجاد نمی‌کند.

معایب عمل اسلیو معده

عمل اسلیو معده برگشت‌پذیر نیست. چون در آن بخشی از معده به طور کامل برداشته می‌شود. بنابراین از این نظر، نسبت به عمل باندینگ معده ضعف دارد.

خطرات عمل اسلیو معده

این امکان وجود دارد که پس از عمل، نشتی به وجود آید. همچنین سوزش سر دل یا رفلاکس بعد از عمل اسلیو معده، دور از انتظار نیست. عفونت را نیز باید به عنوان یک خطر احتمالی برای این عمل در نظر گرفت.

لاغری با جراحی بای پس معده

در روش‌های قبلی، تنها حجم در دسترس معده کاهش می‌یافت. اما در عمل لاغری بای پس معده، هم اندازه معده کوچک‌تر می‌شود و هم میزان جذب مواد غذایی کم می‌گردد. در این روش، جراح لاغری، معده را به دو قسمت تقسیم کرده و ارتباط بین قسمت بالایی و پایینی معده را مسدود می‌کند. از سوی دیگر، قسمت تحتانی روده کوچک، به محفظه بالایی معده متصل می‌شود. به عبارت دیگر، یک راه میانبر برای غذا ایجاد می‌گردد که بخشی از معده و روده کوچک را دور می‌زند.

با توجه به اینکه بخشی از مسیر گوارش شما حذف می‌شود، بنابراین میزان کالری جذب شده کمتر از حالت عادی خواهد بود. این یعنی زمینه برای لاغری و کاهش وزن فراهم است.

مزایای عمل بای پس معده

سرعت کاهش وزن در این روش بسیار سریع است. به طوری که فرد، معمولا ۵۰ درصد از وزن خود را در ۶ ماه اول پس از جراحی بای پس معده از دست می‌دهد. فرایند کاهش وزن بعد از عمل، معمولا تا دو سال ادامه دارد. از مهم‌ترین مزایای عمل بای پس معده می‌توان به بهبود سریع دیابت، فشار خون بالا، کلسترول، آرتریت، آپنه خواب و سوزش سر دل اشاره کرد. علت این مساله نیز کاهش وزن سریع بلافاصله بعد از عمل بای پس معده است.

لازم است اشاره کنیم که نتایج حاصل از عمل جراحی لاغری بای پس معده، حداقل تا ۱۰ سال ماندگاری دارند. البته مراقبت‌های بعد از عمل بای پس را باید جدی گرفت. رژیم غذایی مناسب و ورزش کردن از جمله این مراقبت‌ها هستند.

معایب عمل بای پس معده

با توجه به محدود شدن میزان جذب مواد غذایی در روده کوچک، امکان کمبود ویتامین و مواد معدنی وجود دارد. مقدار جذب کلسیم و آهن نیز کاهش می‌یابد؛ در نتیجه، خطر ابتلا به پوکی استخوان و کم خونی زیاد است. برای رفع این گونه مشکلات، پزشک متخصص، استفاده از مکمل‌های دارویی را توصیه می‌کند.

در نظر داشته باشید که نتایج عمل لاغری بای پس معده برگشت ناپذیر است. بنابراین لازم است با اطلاعات کافی تصمیم به انجام این جراحی بگیرید.

یکی از رایج‌ترین معایب این روش جراحی لاغری، سندرم دامپینگ است. به این معنا که غذا قبل از هضم کامل، از معده به روده سرازیر می‌شود. البته تقریبا ۸۵ درصد از کسانی که عمل بای پس معده انجام می‌دهند، تا حدی دامپینگ را تجربه می‌کنند. از علائم این اختلال می‌توان نفخ، تهوع، درد، اسهال، ضعف و تعریق را بیان کرد. مصرف غذاهای شیرین یا سرشار از کربوهیدرات، باعث ایجاد دامپینگ می‌گردد. بنابراین، برای رفع این مشکل می‌توان از رژیم غذایی کم کربوهیدرات استفاده نمود.

خطرات بای پس معده

عمل بای پس معده نسبت به سایر روش‌های جراحی لاغری، پیچیده‌تر است. بنابراین، خطر عفونت و لخته شدن خون پس از این جراحی وجود دارد. نکته دیگر اینکه، فرایند کاهش وزن بعد از عمل بای پس بسیار سریع است. این مساله می‌تواند منجر به ایجاد سنگ کیسه صفرا شود.

جراحی انحراف بیلیوپانکراس یا سوئیچ اثنی عشر

جراحی انحراف بیلیوپانکراس برای لاغری، نسخه شدیدتر از عمل بای پس معده است. به طوری که جراح در آن ۷۰ درصد از معده را برداشته و ۷۵ است روده کوچک را دور می‌زند. البته در این روش، حجم باقیمانده از معده نسبت به عمل بای پس بیشتر است. به همین دلیل، وعده‌های غذایی که فرد مصرف می‌کند، مقدار بیشتری خواهد داشت. نکته دیگر این است که سوء تغذیه و سندرم دامپینگ حاصل از بای پس معده، در این روش کمتر دیده می‌شود.

مزایای عمل انحراف بیلیوپانکراس

مقدار و سرعت کاهش وزن بعد از عمل انحراف بیلیوپانکراس، بیشتر از عمل بای پس معده است. زیرا ترشح هورمون‌های گرسنگی کمتر شده و فرد خیلی زود، احساس سیری می‌کند. این فرایند کنترل قند خون را راحت‌تر خواهد کرد.

معایب عمل انحراف بیلیوپانکراس

عمل انحراف بیلیوپانکراس کمتر از عمل بایپس معده رواج دارد. زیرا احتمال سوء تغذیه بعد از عمل جراحی لاغری بیلیو پانکراس، بیشتر از عمل بای پس معده خواهد بود. ضمن اینکه خطرات بای پس معده مانند سندرم دامپینگ و کاهش ویتامین‌ها و مواد معدنی، به قوت خود باقی هستند.

خطرات انحراف بیلیو پانکراس

عمل سوئیچ دوازدهه یا سوئیچ اثنی عشر، از خطرناک‌ترین و پیچیده‌ترین جراحی‌های لاغری به حساب می‌آید. یکی از خطرات رایج این عمل، احتمال فتق است که نیاز به جراحی بیشتر را تشدید می‌کند. البته اگر جراحی لاپاراسکوپی انجام شود، ممکن است شدت این خطر کاهش یابد.

جراحی لاغری SADI-S

روش دیگری که برای لاغری با جراحی ابداع شده است، روش SADI-S است. این روش جراحی، نسبت به عمل انحراف بیلیوپانکراس ساده‌تر است. این نوع عمل لاغری، در اصل عمل اسلیو معده است که با بای پس روده کوچک، همراه می‌شود. بنابراین، هم حجم مواد غذایی مصرفی کاهش می‌یابد و هم میزان جذب آن محدودتر می‌گردد.

برای عمل SADI-S، جراح ۸۰ درصد از معده را بر می‌دارد. سپس در روده کوچک، دو مسیر ایجاد می‌کند که یکی از آن‌ها غذا را از معده به روده می‌برد. بخش دیگر این مسیر، صفرا را از کبد به سمت روده کوچک هدایت می‌کند.

با کم شدن حجم معده، غذای کمتری مصرف می‌کنید و خیلی زود احساس سیری دارید. از سوی دیگر، مدت زمان مخلوط شدن غذا با اسیدهای گوارشی، کوتاه‌تر خواهد بود؛ این مساله جذب کالری را کاهش می‌دهد.

مزایای عمل SADI-S

این نوع عمل جراحی لاغری، نسبت به جراحی سوئیچ دوازدهه، ساده‌تر و ایمن‌تر است. عوارض SADI-S نسبت به بای پس معده کمتر خواهد بود. ضمن اینکه کاهش وزن حاصل از آن بیشتر است که به کنترل دیابت کمک می‌کند. در عمل لاغری SADI-S مقدار کمتری از روده کوچک دچار تغییر می‌گردد. در نتیجه، احتمال ابتلا به کمبود مواد غذایی کاهش می‌یابد. برای افرادی که از عمل اسلیو معده نتیجه رضایت بخشی دریافت نکرده‌اند، امکان انجام جراحی SADI-S وجود دارد.

معایب جراحی SADI-S

لازم است بعد از عمل SADI-S، از یک رژیم غذایی مناسب همراه با مکمل‌های غذایی پیروی کنید. احساس نفخ و جمع شدن گاز معده بعد از عمل SADI-S، می‌تواند کمی آزاردهنده باشد.

خطرات جراحی SADI-S

در این روش جراحی نیز احتمال خونریزی، حالت تهوع و نشت در محل اتصالات جراحی وجود دارد. همچنین، روش SADI-S برگشت‌پذیر نیست. مطالعات درباره نتایج بلند مدت این روش جراحی، همچنان ادامه دارد.

مزایای جراحی لاغری

جراحی لاغری با همه سختی‌هایش، مزایای فراوانی دارد و می‌تواند فواید بسیاری برای بیمار داشته باشد. برخی از مهم‌ترین مزایای این نوع جراحی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. کاهش وزن سریع با جراحی لاغری

یکی از مهم‌ترین مزایای جراحی لاغری، کاهش سریع وزن نسبت به سایر روش‌های دیگر لاغری است. بعد از انجام چنین جراحی، به علت تغییر در سیستم گوارشی فرد، سبک غذایی او نیز تغییر می‌کند و فرد دیگر نمی‌تواند مانند گذشته پرخوری کند. همین موضوع نیز موجب کاهش وزن او خواهد شد.

با توجه به تحقیقات انجام شده، اکثر افراد می‌توانند تا 50 تا 80 درصد وزن از دست رفته خود را حفظ کرده و دیگر نگران بازگشت وزن خود بعد از جراحی نباشند. در واقع تنها با رعایت برنامه غذایی سالم و انجام فعالیت‌های ورزشی مناسب، دیگر نگرانی از بابت بازگشت وزن وجود ندارد.

2. بهبود کیفیت زندگی

چاقی می‌تواند موجب کاهش اعتماد به نفس افراد شده و آن‌ها را در معرض افسردگی قرار دهد. کیفیت روابط اجتماعی افراد با افزایش چاقی و اضافه وزن آن‌ها نیز کاهش می‌یابد. با انجام جراحی لاغری و کاهش وزن سریع و شدید فرد، زندگی او دگرگون خواهد شد و بیمار می‌تواند در زمینه‌های مختلف، پیشرفت زیادی داشته باشد. از جمله این پیشرفت‌ها می‌توان به فرصت‌های شغلی بهتر، افزایش انرژی، خواب راحت‌تر، افزایش اعتماد به نفس، بهبود روابط اجتماعی، تنوع و حق انتخاب بیشتر در خرید لباس و غیره اشاره کرد.

3. کنترل دیابت نوع 2

جراحی‌های لاغری نقش بسیار مهمی در کنترل و بهبود انواع بیماری‌های مرتبط با چاقی دارند. یکی از مهم‌ترین این بیماری‌ها، دیابت نوع 2 است. در بسیاری از موارد، بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، توانسته‌اند بعد از انجام جراحی لاغری و کاهش وزن خود، دیابت خود را کنترل یا حتی درمان کنند.

مقاله مرتبط: عمل جراحی برای درمان دیابت نوع 2 و 1

4. کنترل فشارخون

فشار خون بالا نیز یکی دیگر از بیماری‌های مرتبط با اضافه وزن و چاقی است. این بیماری معمولاً بعد از کاهش وزن، کنترل شده و در نتیجه کنترل آن، ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی و خطر سکته نیز کاهش می‌یابد.

5. درمان آپنه خواب

آپنه خواب، یکی از اختلالات آزاردهنده‌ای است که فرد در زمان خواب، بارها تنفس او قطع شده و خواب نامنظمی دارد. این اختلال به علت مسدود شدن موقت مجاری تنفسی یا ناهنجاری در سیستم مغزی تنفسی به وجود می‌آید. با کاهش وزن، امکان درمان آپنه خواب نیز وجود دارد.

6. کاهش درد مفاصل

اضافه وزن می‌تواند یکی از دلایل اصلی درد مفاصل باشد. اضافه وزن فشار زیادی بر روی مفاصل وارد کرده و موجب بروز درد شدید در آن‌ها خواهد شد. با انجام عمل لاغری و کاهش وزن شدید، می‌توان فشار وارده بر روی مفاصل را برداشته و با تحرک و انجام فعالیت‌های ورزشی مناسب، درد مفاصل خود را کاهش داده و درمان کنید.

7. کاهش مصرف دارو

شما می‌توانید بعد از انجام عمل لاغری، بسیاری از داروهای مصرفی قبل از جراحی را کنار بگذارید یا از میزان دوز مصرفی آن‌ها بکاهید. تعداد زیادی از این داروها، مربوط به بیماری‌های مرتبط با چاقی بوده‌اند که با درمان این بیماری‌ها بعد از عمل جراحی، با مشورت پزشک، احتمالاً دیگر نیازی به مصرف آن‌ها نخواهید داشت.

چه کسانی کاندیدای مناسب برای انجام جراحی لاغری هستند؟

برای اطلاع از این مورد که آیا شما کاندیدای مناسبی برای انجام جراحی لاغری هستید یا خیر؟، باید به سراغ شاخص توده بدنی (BMI) خود بروید. شما با داشتن اطلاعاتی نظیر اندازه قد و وزن خود می‌توانید BMI خود را به راحتی محاسبه نمایید. البته باید توجه داشت که عدد BMI تنها یکی از فاکتورهای لازم برای تشخیص اضافه وزن و چاقی است و فاکتورهای مهم دیگری نیز در این امر نقش دارند که باید توسط پزشک متخصص بررسی شوند.

با این حال، اگر عدد BMI شما بزرگتر مساوی 40 باشد، شما می‌توانید یکی از کاندیدای مناسب این نوع جراحی باشید. در صورتی که علاوه بر اضافه وزن، از بیماری‌های مرتبط با چاقی، نظیر دیابت، فشار خون، اختلالات تنفسی، کبد چرب، درد مفاصل و غیره نیز رنج می‌برید، شما مجاز به انجام جراحی لاغری خواهید بود.

مقاله مرتبط: فرمول bmi برای خانم ها و آقایان (محاسبه bmi)

چه کسانی کاندیدای مناسبی برای انجام جراحی لاغری نیستند؟

تنها کسانی مجاز به انجام جراحی لاغری هستند که شرایط گفته شده در متن بالا را داشته باشند. در صورتی که شاخص توده بدنی شما، کمتر از 35 باشد، شما کاندیدای مناسبی برای این نوع جراحی نیستید. همچنین اگر شما تنها دارای 10 تا 15 کیلو اضافه وزن هستید، جراحی لاغری به هیچ وجه برای شما توصیه نمی‌شود و بهتر است با انجام ورزش‌های مناسب و رعایت یک رژیم غذای اصولی، اضافه وزن خود را از بین برده و وزن خود را کاهش دهید.

عمل‌ های جراحی موضعی چگونه انجام می‌شوند؟

جراحی لاغری موضعی به معنای حذف یا استخراج چربی‌ها، از نواحی خاصی از بدن است. برای مثال، چربی‌های جمع شده در نواحی معده، باسن، ران، بازوها یا گردن، از طریق عمل لاغری موضعی می‌توانند از بدن خارج گردند. در ادامه روش‌های جراحی لاغری موضعی را معرفی می‌کنیم.

عمل‌های جراحی موضعی

عمل لیپوساکشن برای حذف چربی‌های موضعی

رایج‌ترین عمل جراحی موضعی، عمل لیپوساکشن نامیده می‌شود. در طول این عمل، پزشک جراح برش‌های کوچکی در محل مورد نظر ایجاد می‌کند. سپس، یک ابزار با نام کانولا که به دستگاه مکش متصل است، به محل عمل وارد می‌گردد. کانولا کمک می‌کند تا سلول‌های چربی در بافت هدف، تخریب شده و استخراج آن‌ها راحت‌تر شود. در نهایت، سلول‌های چربی تخریب شده از محل مورد نظر، با مکش خارج می‌گردند.

لیپوساکشن عموما برای چربی‌های مزاحمی که حتی با وجود ورزش کردن و رژیم غذایی از بین نمی‌روند، مناسب است؛ بنابراین تاثیری در کاهش وزن در آینده ندارد. حتی برای حفظ نتیجه عمل لیپوساکشن، حتما باید رژیم غذایی اصولی و ورزش روزانه را در برنامه خود جای دهید.

عمل ابدومینوپلاستی

ابدومینوپلاستی یا تامی تاک، انجام جراحی بر روی شکم است. در این نوع جراحی لاغری موضعی، چربی‌های مزاحم و پوست‌های اضافی از روی شکم برداشته می‌شوند. در نتیجه، فرم شکم زیباتر شده و به حالت تخت در می‌آید. در این روش جراحی نیز رعایت مراقبت‌های بعد از عمل، به حفظ نتیجه کمک می‌کند. بنابراین رژیم غذایی و ورزش کردن را باید جدی بگیرید.

عمل پیکرتراشی

جراحی موضعی دیگری که برای زیباسازی اندام به کار می‌رود، عمل پیکرتراشی نامیده می‌شود. در این روش، پزشک در تلاش است تا فرم زیباتری به پهلوها، بازوها و گردن بدهد. مبنای این نوع عمل زیبایی نیز همان لیپوساکشن است که باعث فرم دهی به بدن می‌شود.

عوارض انواع عمل لاغری چیست؟

همه عمل‌های لاغری، عوارض و خطرات خاصی را به همراه دارند. از مهم‌ترین عوارض جراحی لاغری می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • خونریزی
  • خطر لخته شدن خون
  • بروز عفونت در محل جراحی
  • ایجاد فتق
  • انسداد روده کوچک
  • نشت آناستوموز
  • سندرم دامپینگ
  • کمبود مواد مغذی در بدن
  • رفلاکس صفرا
  • سنگ کیسه صفرا در اثر کاهش وزن سریع

جایگزین عمل جراحی لاغری چیست؟

برای افرادی که تمایلی به انجام جراحی لاغری ندارند، استفاده از روش‌های جایگزین توصیه می‌شود. از جمله روش‌های جایگزین عمل لاغری، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از داروهای کاهش وزن
  • رژیم‌های غذایی اصولی زیر نظر متخصص تغذیه
  • استفاده از بالون معده برای کاهش حجم در دسترس آن
  • به کار بردن پلیکاسیون معده برای کم کردن مقدار غذای مصرفی

قیمت عمل لاغری چقدر است؟

قیمت عمل لاغری به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. مهم‌ترین این فاکتورها، دستمزد پزشک جراح شما خواهد بود. به همین دلیل، باید در جلسات مشاوره قبل از عمل جراحی، حتما در این باره با پزشک خود صحبت کنید. به این نکته هم توجه کنید که دستمزد عمل برای انواع روش‌های عمل لاغری می‌تواند متفاوت باشد. هزینه‌های مرتبط با کلینیک و آزمایش‌های قبل از عمل جراحی لاغری نیز باید در نظر گرفته شوند.

ممکن است برای انجام عمل به ابزار خاص مانند باند یا بالون نیاز داشته باشید. در این صورت هزینه این گونه ابزار اضافی نیز به هزینه‌های شما اضافه می‌گردد. درحالت کلی، هزینه جراحی لاغری در زمان نگارش این مقاله (آبان 1402)، از 65 تا 68 میلیون تومان متغیر است. مقدار دقیق هزینه عمل لاغری، بر اساس وزن بیمار تعیین می‌گردد.

بهترین پزشک جراح برای عمل لاغری کیست؟

دکتر ناصر یاهو یکی از بهترین پزشکانی هستند که می‌توانند عمل بای پس معده و جراحی اسلیو معده را برای شما انجام دهند. رضایت بیماران دکتر یاهو از نتایج انواع جراحی، نشان دهنده تجربه و دانش بالای ایشان است.

دکتر یاهو در زمینه انجام عمل لیپوساکشن، پیکرتراشی و ابدومینوپلاستی نیز تبحر و تجربه فراوانی دارند. چنانچه قصد لاغری با جراحی با روش‌های موضعی را دارید، می‌توانید به دکتر ناصر یاهو مراجعه کنید. جهت رزرو نوبت و مشاوره، می‌توانید به قسمت تماس با دکتر یاهو مراجعه کنید.

 

منابع:

clevelandclinic

mayoclinic